Energie vergelijken Sterksel Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en krijg een korting tot €285


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Sterksel? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Ongetwijfeld ken je wel stroomaanbieders als bijvoorbeeld De Vastelastenbond en Noordelijk Lokaal Duurzaam. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Sterksel? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw thuis. Hoe gaat dat? Eigenlijk is het kinderspel. Vul je locatie in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (gas plus stroom) en kies het type meter (een dubbele of enkele meter). Aansluitend selecteer je jouw ideale looptijd van de overeenkomst (bijvoorbeeld 1 jaar of maandelijks opzegbaar) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Hierna ontdek je ogenblikkelijk de goedkoopste energie. Per aanbieder vergelijk je de kosten op jaarbasis en de eventuele. korting. Wil je aanvullende informatie? Op onze website lees je handige info over stroom, gas en licht in Sterksel.

Alle leveranciers

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Makkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Voordeel op de energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot €241

Bespaar direct op jouw stroom & gas Een voordeliger energiecontract.Dat wil toch iedereen? Bekijk direct meer informatie

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract direct vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan ontvang je een leuke korting. Mee eens? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Let nu goed op: contracten voor meerdere jaren hebben hogere prijzen i.v.m. kortlopende contracten. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Sterksel? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Oxxio.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (van een doorsnee-gezin)

Contract Maatschappij Premie Bonus/maand Kostenplaatje
1 jaar Oxxio €120 €10 €1.603,85
3 jaar Oxxio €310 €8,61 €1.723,85
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.843,85

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het duurzame hiervan is dat er geen CO2 vrijkomt. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. De gedachte is dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Aan de hand van de vergelijker vergelijk je rap en gemakkelijk de populaire groene stroom leveranciers. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers Sterksel”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom afkomstig van een windturbine of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar enkel groene stroom uit Nederland.

Erkende leveranciers van groene stroom in Sterksel:

 1. Allure Energie
 2. Huismerk Energie
 3. Pure Energie

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Iedere bewoner van Sterksel die energie verbruikt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Bij deze enkele meters betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Heb je een dubbele meter, dan kunnen de tarieven worden uitgesplitst. We onderscheiden de piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een tarief voor de daluren (in de nacht, in het weekend en met feestdagen). Welk tarief het meest geschikt is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Consumeer jij meer dan 50% van jouw stroom op daluur momenten? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Echter, let goed op: het vergt heel wat om stroom vooral in de daluren te consumeren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Denk maar aan de koelkast of vriezer. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En de opbrengst is marginaal.Ons advies: kies voor het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief is gewoon lastig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Ga aan de slag met energie van Clean Energy.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Sterksel? Maak dan eerst een keuze uit vaste en variabele tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven tijdens het contract niet. Een stukje waarborg en vastigheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de omgeving Sterksel zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en de voorwaarden aangepast worden. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, in Januari en in Juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De ontwikkelingen van de prijzen zijn niet met zekerheid te zeggen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie actuele energieleverancier? Vind je de energienota aan de hoge kant? Tegenwoordig kan jij wellicht je bestaande energiecontract opzeggen en overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Maatschappijen hanteren reusachtige welkomstacties. Per wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik wisselen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van enkele weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €174

 1. Achterhaal wanneer jouw contract afloopt.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jouw situatie.
 3. Sorteer de beste en betaalbaarste stroomleverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Jullie toekomstige maatschappij regelt de overstap.
 7. Het nieuwe contract wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen en zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Sterksel zonnepanelen tot je beschikking? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Noord-Brabant. Per jaar compenseren ze je hiervoor. De benaming hiervoor is salderen. Ook met zonnepanelen is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Nieuwerbrug aan den Rijn.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt nu de voordeligste stroomleverancier , berekend op basis van jouw gegevens. Interessant: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Let op: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Sterksel


Stap over naar de goedkoopste energie in Sterksel

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Selecteer nu meteen de goedkoopste stroom in Sterksel (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Geef de locatie van de woning door (Noord-Brabant)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Verbruik aanpassen
Mooie welkomstkorting

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Persoonlijke service
Hoge aanbiedingen

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Variabele gasprijzen
Goede welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Charmante service
Scherpe welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Online account
Mooie welkomstkorting

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Flexibele stroomprijs
Aanzienlijke kortingen

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Variabele gasprijzen
Flinke aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Vriendelijke service
Hoge welkomstkorting

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Overstaphulp
Mooie welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Vriendelijke service
Verleidelijke kortingen

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Aangename service
Sublieme acties

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Meerdere contracten
Prominente acties


Prijzen gas vergelijken in Sterksel

Gasverbruik neemt een groot deel in van de energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt om ons huis te verwarmen, voor een lekker warm bad en voor bijv. keukenapparaten. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Sterksel? Door de gas-vergelijker tool in te vullen tref jij makkelijk de aantrekkelijkste gasleverancier. Met behulp van deze site staat een overzicht van alle gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstpremies. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Vul de postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en check de laagste gastarieven voor jouw locatie en gasverbruik (Heeze-Leende). Een geschikte leverancier achterhaald? Stap dan direct online over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen kun je nog van het contract af. Sluit online je contract over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Driezum.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier voor jouw situatie in de gemeente Heeze-Leende.