Energie vergelijken Den Ham Vergelijk de energieaanbieders en bespaar wel €230


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en spoedig energieprijzen vergelijken in Den Ham? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Denk hierbij aan stroomaanbieders zoals Energieflex of Leon Zeewolde. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Den Ham? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw individuele situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het is simpel. Vul jouw postcode + huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (m3 gas en Kwh stroom) en kies het type meter (voor dubbel- of enkel tarief). Hierna selecteer je de looptijd van jouw energiecontract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een tijdelijk energiecontract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Hierna vergelijk je regelrecht de goedkoopste energie. Per aanbieder ontdek je de energiekosten per jaar en de eventuele. welkomstkorting. Alles weten over contracten en tarieven? Via deze pagina lees je handige info over stroom, gas en licht in Den Ham.

Alle leveranciers

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Snel online overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Bespaar op je energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar meteen €263

Bespaar direct op jouw stroom & gas Minder betalen voor je energie. Wie wil dat nou niet? Pak deze kans en stap over.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract direct voor een langere periode vastzetten. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft reken je af tegen nog scherpere tarieven. Of toch niet? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Het tegendeel is waar: langdurige overeenkomsten zijn prijziger dan een kortdurend contract. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Den Ham? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Zie ook het onderstaande voorbeeld van EnergieFlex .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (op basis van gemiddeld gezin)

Duur Leverancier Bonus Korting/maand Jaarlijks
1 jaar EnergieFlex €190 €15,83 €1.529,95
3 jaar EnergieFlex €250 €6,94 €1.649,95
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.769,95

Bij contracten van 2 of 3 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Windmolens, zonnecellen en water. Het belangrijkste pluspunt is dat er geen CO2 vrijkomt. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Veel mensen denken dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Met behulp van de vergelijker vergelijk je snel & gemakkelijk groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Activeer hiervoor de filter “100% duurzame energieleveranciers Den Ham”. Tip: filter nu ook op energie afkomstig van zonnepanelen/windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Den Ham:

 1. Budget Energie
 2. Greenchoice
 3. Oxxio

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elk huis in Den Ham waar energie geleverd wordt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat zijn de belangrijkste verschillen? In het geval van een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Bij de dubbele meters heb je te maken met 2 tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (overdag) en een apart tarief voor daluren (’s avonds en ’s nachts, op zaterdagen en zondagen en nationale feestdagen). Welke optie voor jou het goedkoopste is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Verbruik je relatief veel van jouw energie tijdens deze daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Goed om te weten: het is soms best moeilijk om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk maar aan TV’s, PC’s en kookapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Dit vergt dus een hele andere planning. En het levert niet veel op. Onze tip is: het enkeltarief voldoet prima! Besparen met dubbeltarief is niet eenvoudig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Bekijk alles over de maatschappij Eneco.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Den Ham? Dan kun je kiezen voor vaststaande en flexibele prijzen. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En wat past bij mijn situatie? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Een stukje waarborg en vastigheid. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de plaats Den Ham zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en de voorwaarden wisselen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, in eind Juli en in begin Januari. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De tarieven en prijsverandering is doorgaan lastig te schatten. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Ben je ontevreden over jouw huidige energie aanbieder? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Dan kun je mogelijk je actuele energiecontract opzeggen en direct overstappen. Overstappen loont. Energiemaatschappijen bieden vaak interessante welkomstbonussen. Maar wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik oversluiten?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van 4 weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Voortijdig switchen kan, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De boete loopt op tot €292

 1. Trek na hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Vergelijk energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Spot de beste en goedkoopste aanbieder.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Jouw “nieuwe” energieleverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Deze aankomende overeenkomst gaat in op de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: werkt dat anders?

In Den Ham zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Overijssel. Is er een contractjaar verstreken, dan vind hiervoor een compensatie plaats. De benaming hiervoor is salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Bekijk eens het volgende stappenplan. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Witharen.

 1. Bereken je verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Was dit een negatief getal? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt eenvoudig de meest aantrekkelijke stroom maatschappij gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Suggestie: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Advies: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Den Ham


Vind de goedkoopste energie in Den Ham

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Check nu razendsnel de goedkoopste stroom in Den Ham (en gas). Overstappen na de energievergelijking is een fluitje van een cent:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Overijssel)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. De opties zijn vast of variabel.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Overstapservice
Fikse welkomstpremie

logo essent

Essent

Slim besparen
Goede klantenservice
Flinke welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Persoonlijke service
Flinke welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Snel overstappen
Aanzienlijke acties

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Flexibele of vaste prijs
Aantrekkelijke kortingen

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Nette service
Hoge welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Écht groen
3 jaar vast of variabel
Hoge aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Persoonlijk advies
Scherpe welkomstkorting

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Termijnbedrag wijzigen
Interessante kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Snel af te sluiten
Goede welkomstkorting

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Goede medewerkers
Fikse aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Online account
Interessante kortingen


Prijzen gas vergelijken in Den Ham

Gasverbruik neemt een groot deel in van de energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou natuurlijk voor de verwarming, voor het verwarmen van water en voor sommige keukenapparatuur. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Den Ham? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan vergelijk je makkelijk de aantrekkelijkste gasmaatschappij. Met behulp van deze site vind je actuele gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstcadeaus. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer jouw locatie en verbruik per jaar in, en check de gunstigste gas-prijzen voor jouw verbruik (Twenterand). Een geschikte gasmaatschappij kunnen vinden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Waar wacht je op? Stap meteen over, en pak die welkomstbonus! Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Nieuwerbrug aan den Rijn.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders voor jouw woning in de gemeente Twenterand.