Energie vergelijken Idzega Check alle energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €284


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en spoedig energieprijzen vergelijken in Idzega? De keuze is vandaag de dag erg groot. Denk maar aan stroom maatschappijen zoals Eneco en Noordelijk Lokaal Duurzaam. En het aanbod groeit. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Idzega? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw thuis. Hoe werkt dat vergelijken? Eigenlijk is het kinderspel. Geef je postcode en huisnummer door, geef aan wat het verbruik is (gas en stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (enkele- of dubbele meter). Aansluitend maak je een keuze voor de looptijd van de overeenkomst (bijvoorbeeld 1 jaar of maandelijks opzegbaar) en kies je het gewenste energietarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Daarna tref je onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier. Per energieaanbieder ontdek je de prijs per jaar en de hoogte van de korting. Wil je aanvullende informatie? Op energieaanbiedingvergelijken.nl vind je praktische info over stroom, gas en licht in Idzega.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Makkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

De energierekening omlaag

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot €175

Een lage stroom- en gasrekening. De energierekening naar beneden. Binnen enkele minuten geregeld. Check op deze pagina alle details.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract gewoon afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En als je lang kant blijft kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Is dat zo? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Sterker nog: contracten voor meerdere jaren zijn kostbaarder dan kortdurende prijsafspraken. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Idzega? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Qurrent .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Korting Korting/maand Totaal
1 jaar Qurrent €200 €16,67 €1.556,25
3 jaar Qurrent €390 €10,83 €1.676,25
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.796,25

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het duurzame hiervan is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. En dat draagt bij aan een beter milieu. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Middels deze website vergelijk je vlot en probleemloos leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik wel even op het vakje met: “alleen duurzame energieleveranciers Idzega”. Je kunt ook filteren op stroom opgewekt door een windturbine of zonnepanelen. Of filter op alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Erkende leveranciers van groene stroom in Idzega:

 1. Eneco
 2. Engie
 3. UnitedConsumers

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elk huis in Idzega waar energie geleverd wordt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Bij een dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. We onderscheiden de piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een tarief voor de daluren (in de nacht, in de weekenden en tijdens o.a. de paasdagen). Welk soort tarief het goedkoopste is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik jij meer dan 50% van jouw stroom tijdens daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Echter, let goed op: het valt soms tegen om stroom vooral in de daluren te consumeren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Neem nou de koelkast of vriezer. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En het levert niet veel op. Onze tip is: het enkeltarief is eenvoudiger! Geld besparen door het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Bovendien ben je met het enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Ga aan de slag met energie van Qwint.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Idzega? Dan heb je de keuze tussen een vast of variabel tarief. Maar wat zijn de verschillen? En wat past bij mijn situatie? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan heb je daar geen profijt van. In Idzega is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom tijdens het contract aangepast worden. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De prijsontwikkeling zijn niet met zekerheid te zeggen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw huidige energieleverancier? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Mogelijkerwijs kan jij je huidige leverancier / energiecontract opzeggen + overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Maatschappijen bieden namelijk enorme welkomstbonussen. Maar wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik overgaan?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 30 dagen. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Voortijdig switchen kan, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €223

 1. Controleer wanneer jouw contract afloopt.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jouw situatie.
 3. Filter de beste en betaalbaarste energie-aanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. De volgende aanbieder sluit jouw energie netjes over.
 7. Deze kersverse overeenkomst wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen en zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Idzega zonnepanelen tot je beschikking? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Friesland. Na afloop van elk jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. Dit heet salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Den Hoorn.

 1. Schat het netto verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je vindt ogenblikkelijk de meest aantrekkelijke aanbieder voor jouw situatie. Tip: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Kies een overstapmoment. Let op: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Idzega


Vind de goedkoopste energie in Idzega

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Ontdek nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Idzega (en gas). Overstappen na de energievergelijking gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Geef de locatie van de woning door (Friesland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Bekijk de zoekresultaten en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Online verbruik inzien
Hoge welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Behulpzame service
Mooie welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Direct overstappen
Hoge aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Vaste prijs gas
Hoge welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Variabele stroomprijzen
Goede aanbieding

logo current

Qurrent

Groene stroom
Vaste & variabele prijzen
Scherpe welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
1 jaar vast of variabel
Sublieme acties

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
1 jaar vast of variabel
Verleidelijke kortingen

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Persoonlijke service
Aanzienlijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Variabele stroomprijzen
Flinke aanbiedingen

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Gemakkelijk oversluiten
Hoge welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Persoonlijke service
Scherpe welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Idzega

Jullie gasverbruik heeft een groot aandeel in de energienota. Het gas wordt doorgaans gebruikt om het in huis warm te maken, om te douchen en voor sommige keukenapparatuur. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Idzega? Met behulp van onze gas-vergelijker vind je razendsnel de goedkoopste gas aanbieder. Met behulp van deze site doorzoek je de gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstbonussen. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer jouw locatie en gasverbruik op jaarbasis in, en vergelijk de goedkoopste gasprijzen voor jouw situatie (Súdwest-Fryslân). Een goedkope organisatie kunnen vinden? Stap dan direct online over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. De nieuwe aanbieder regelt dit. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Binnen dit stadium kun je nog van het contract af. Sluit online je contract over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Nu ook online: Energie vergelijken Stevensweert.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en start met besparen in de gemeente Súdwest-Fryslân.