Energie vergelijken IJhorst Vergelijk de energieaanbieders en krijg een korting tot €288


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in IJhorst? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Denk aan stroomleveranciers zoals bijv. Eneco en Innova Energie. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in IJhorst? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe dat werkt? Het is zo gepiept. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, schat jouw verbruik (stroom plus gas) en selecteer de gewenste meter (een dubbele of enkele meter). Daarna selecteer je jouw ideale looptijd van het energiecontract (bijvoorbeeld 1 jaar of een flexibel maandcontract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Vervolgens zie je onmiddellijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere energieaanbieder vind je de jaarlijkse kosten en de aantrekkelijke welkomstpremie. Precies weten hoe het allemaal werkt? Via deze pagina blader je door uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in IJhorst.

Alle energieaanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Snel online overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Lagere prijzen voor energie

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar vandaag nog €202

De goedkoopste stroom en gas Minder betalen voor je energie. Ook voor jou interessant? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract gelijk afsluiten voor een aantal jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan zijn de voordelen nog veel groter. Is dit waar? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Nee, het wordt nog mooier: energiecontracten met een lange looptijd zijn duurder dan kortlopende contracten. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in IJhorst? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van EnergieFlex .

Een voorbeeld ter illustratie (gerekend met een gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Premie Premie/maand Overzicht
1 jaar EnergieFlex €220 €18,33 €1.556,35
3 jaar EnergieFlex €410 €11,39 €1.676,35
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.796,35

Naarmate de contractperiode toeneemt liggen de verbruikskosten wat lager. Maar de welkomstbonus compenseert dit. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het grootste voordeel is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. De gedachte is dat groene stroom erg kostbaar is. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Met behulp van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je gauw en moeiteloos groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Kies hierbij voor “100% duurzame energieleveranciers IJhorst”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom opgewekt door wind of de zon. Of filter op alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Bekende maatschappijen met groene stroom in IJhorst:

 1. Energiedirect.nl
 2. HVC
 3. NLE

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elk huis in IJhorst waar energie geleverd wordt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is het onderscheid tussen de meters? In het geval van een enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Heb je een dubbele meter, dan heb je te maken met 2 tarieven. We onderscheiden de piekuren (overdag) en een lager tarief in de daluren (na 9 uur ’s avonds, voor 7 uur ’s ochtends en met bijv. kerst). Welk tarief voor jullie het meest geschikt is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Consumeer je relatief veel van de stroom tijdens deze daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Houdt dit in gedachten: het is een hele klus om stroom vooral in de daluren te consumeren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Denk maar aan koelapparatuur en routers. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Dit vergt dus een hele andere planning. En de winst is minimaal. Veel mensen zeggen daarom: het enkeltarief is eenvoudiger! Besparen met dubbeltarief valt tegen. Bovendien ben je met het enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Bekijk alles over de maatschappij Vandebron.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in IJhorst? Het aanbod bestaat uit variabele of vaste tarieven. Maar wat is precies het onderscheid? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan heb je daar geen profijt van. In de omgeving IJhorst is het vaste energietarief het meest populair.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen tijdens het contract wisselen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, doorgaans in de periode Juli en Januari. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. Deze prijsaanpassing is niet gemakkelijk te voorspellen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet content met jullie huidige energie aanbieder? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Mogelijkerwijs kan jij de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energieleveranciers kunnen een aanbod doen met verrassende welkomst vergoedingen. Per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik wisselen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Hou dan rekening met de opzegtermijn van enkele weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Eerder opzeggen kan wel, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €196

 1. Pluis uit of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Vergelijk energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Kies de beste en betaalbaarste energie-leverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Jullie nieuwe maatschappij sluit jouw energie netjes over.
 7. De nieuwe overeenkomst is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In IJhorst zonnepanelen tot je beschikking? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Overijssel. Iedere 12 maanden vind hiervoor een compensatie plaats. De benaming hiervoor is salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Den Ilp.

 1. Maak een begroting van het verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je ziet eenvoudig de meest voordelige stroomaanbieder gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Tip: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Selecteer een overstapdatum. Advies: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken IJhorst


Ontdek de goedkoopste energie in IJhorst

Is jouw energierekening te hoog? Of is er sprake van verhuizing en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Selecteer nu snel de goedkoopste stroom in IJhorst (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen is erg eenvoudig:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Overijssel)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
2 jarig contract
Fikse aanbieding

logo essent

Essent

Jaren actief
Meerdere contracten
Fikse aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Tussentijds aanpassen
Fikse aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Meerdere contracten
Hoge aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
2 jaar vast of variabel
Sublieme kortingen

logo current

Qurrent

NL windenergie
Online account
Scherpe aanbieding

logo green choice

Green Choice

100% groen
Tussentijds aanpassen
Hoge welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Hulp bij overstappen
Flinke welkomstbonus

logo engie

Engie

ENGIE app
Variabele stroomprijzen
Prominente acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Goede medewerkers
Mooie welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Gemakkelijk oversluiten
Hoge aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Betalen in termijnen
Mooie aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in IJhorst

Het verbruikte gas bepaalt deels de factuur van de energiemaatschappij. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, voor de verwarming van het huis, voor warm water en om eten te bereiden. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in IJhorst? Met behulp van onze gas-vergelijker check je vandaag nog de meest voordelige gas aanbieder. Met behulp van deze site vind je actuele gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstbonussen. Direct alle gasprijzen vergelijken? Vul jouw postcode en verbruik per jaar in, en achterhaal aantrekkelijke gastarieven voor jouw woning (Staphorst). Een aantrekkelijke gas leverancier kunnen vinden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder regelt dit. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In deze periode kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap vandaag nog over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Stiens.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en stap online over in de gemeente Staphorst.