Energie vergelijken IJzendijke Start met vergelijken en bespaar maar liefst €248


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in IJzendijke? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Ongetwijfeld ken je wel stroomaanbieders als UnitedConsumers en Qwint. En er komen steeds meer aanbieders bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in IJzendijke? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw persoonlijke situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Heel eenvoudig! Voer je postcode en huisnummer in, schat jouw verbruik (stroom en gas) en geef aan welke meter je hebt (voor dubbel- of enkel tarief). Daarna kies je de ideale looptijd van de verbintenis (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een flexibel maandcontract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens ontdek je regelrecht de goedkoopste energieleverancier. Van elke aanbieder zie je de kosten per 12 maanden en de optionele korting. Zoek je wat handig naslagwerk? Op deze pagina check je uitgebreide informatie over stroom, gas en licht in IJzendijke.

Alle energieaanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Snel overstappen van aanbieder

Check je besparing en sluit online snel over

Lagere prijzen voor energie

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar tot wel €227

Bespaar direct op jouw stroom & gas De energierekening naar beneden. Wie wil dat nou niet? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract direct afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan is de kortingsactie nog gunstiger. Is dit waar? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Let nu goed op: contracten voor meerdere jaren zijn duurder dan kortstondige contracten. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in IJzendijke? Selecteer dan een 1-jarig contract. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Essent .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (van een doorsnee-gezin)

Looptijd Aanbieder Premie Korting/maand Totaal
1 jaar Essent €130 €10,83 €1.556,65
3 jaar Essent €150 €4,17 €1.676,65
5 jaar Essent €0 €0 €1.796,65

Bij een contract van bijv. 5 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk aan water, wind en zon. Het belangrijkste pluspunt is dat er geen uitstoot van CO2 is. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Vaak wordt beweerd dat groene stroom erg kostbaar is. Gelukkig is dit vaak niet zo. Op basis van onze zoekmachine vergelijk je snel & moeiteloos leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers IJzendijke”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie opgewekt door windmolens en/of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot groene energie uit NL.

Erkende leveranciers van groene stroom in IJzendijke:

 1. E.ON
 2. Fenor
 3. Vattenfall

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elk gebouw in IJzendijke die energie verbruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Heb je een enkele meter? Dan wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Heb je een dubbele meter, dan zijn er twee tarieven. We hebben het hier over piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een apart tarief voor daluren (na 9 uur ’s avonds, in de weekenden en met bijv. kerst). Welke optie voor jou het voordeligst is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Gebruik je het grootste gedeelte van de energie rond de daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Vergeet niet: het vraagt nogal wat planning om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Bijvoorbeeld computers en keukenapparatuur. En wil je meer doen in de daluren? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. Het levert ook nog eens weinig op. Daarom ons advies: het enkeltarief voldoet prima! De energierekening verlagen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel meer flexibel. Ga aan de slag met energie van Westland Infra.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in IJzendijke? Dan heb je de keuze tussen een variabel en vast tarief. Waarin verschillen deze van elkaar? En welk type tarief past bij mij? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de prijzen niet, zolang het contract loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan profiteer je hier niet van. In de plaats IJzendijke is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie binnen jouw contract worden herberekend. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, doorgaans in de periode Juli en Januari. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De ontwikkelingen van de prijzen is doorgaan lastig te schatten. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet te spreken over jouw leverancier van energie en gas? Vind je jouw energierekening te hoog? Misschien kun je je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Leveranciers kunnen een aanbod doen met serieuze welkomstacties. Maar wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik al switchen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van enkele weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Heb je een contract met vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €143

 1. Achterhaal wat de einddatum van het contract is.
 2. Ga energieprijzen vergelijken op basis van jouw gegevens.
 3. Filter de beste en voordeligste aanbieder.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. De nieuwe energieaanbieder zegt jouw huidige contract op.
 7. Het nieuwe contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen + zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In IJzendijke zonnepanelen op jouw woning? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Houd je elke maand stroom over? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Zeeland. Iedere 12 maanden ontvang je een vereffening. We spreken dan over salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is een vergelijking van energieprijzen een must. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Deurze.

 1. Schat het netto verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Komt hier een negatief cijfer uit? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je ziet direct de voordeligste leverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Advies: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Belangrijk: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken IJzendijke


Ontdek de goedkoopste energie in IJzendijke

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Bekijk nu direct de goedkoopste stroom in IJzendijke (en gas). Energie vergelijken en oversluiten kan je nu online doen zonder moeite:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Zeeland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Selecteer het gewenste energietarief. De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Tussentijds aanpassen
Hoge aanbiedingen

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Maandelijks bijstellen
Scherpe welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Termijnbedrag wijzigen
Hoge welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Flexibele stroomprijs
Sublieme kortingen

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Diverse prijsafspraken
Flinke welkomstkorting

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Behulpzame service
Interessante acties

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Gemakkelijk oversluiten
Flinke aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Duidelijke voorwaarden
Concurrerende acties

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Verbruik advies
Goede welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Overstaphulp
Flinke welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Variabele gasprijzen
Flinke welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
2 jaar vast of variabel
Aanzienlijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in IJzendijke

Het gas (M3 verbruik) is een belangrijk onderdeel van de energierekening die op de mat valt. Gas gebruiken we natuurlijk voor de verwarming, om te douchen en om het fornuis te gebruiken. Wat is de goedkoopste gasleverancier in IJzendijke? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan tref jij binnen een paar seconden de goedkoopste maatschappij. Met behulp van deze site vind je actuele gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstpremies. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Vul jouw postcode en het geschatte verbruik per jaar in, en ontdek de gunstigste gas-prijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Sluis). Een betaalbare aanbieder achterhaald? Stap dan direct online over. Dit vergt verder geen kennis. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In deze periode ben je vrij om er toch van af te zien. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Stramproy.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw woning in de gemeente Sluis.