Energie vergelijken Ilpendam Vergelijk energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €286


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en haastig energieprijzen vergelijken in Ilpendam? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Toonaangevende partijen zijn stroomaanbieders als DELTA of Greenchoice. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Ilpendam? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw woning. Hoe dat werkt? Eigenlijk is het kinderspel. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, geef aan wat het verbruik is (kWh stroom en m3 gas) en selecteer de gewenste meter (voor dubbel- of enkel tarief). Daarna kies je de looptijd van jouw energiecontract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een flexibel maandcontract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Vervolgens check je meteen de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke verstrekker zie je de kosten op jaarbasis en de beschikbare korting voor nieuwe klanten. Direct meer informatie lezen? Hier tref je uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Ilpendam.

Alle energieaanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Snel overstappen van aanbieder

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Minder betalen voor energie

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar tot €278

Bespaar direct op jouw stroom & gas Minder betalen voor je energie. Dat laat jij toch niet liggen? Lees hieronder alle informatie.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract meteen voor een aantal jaar vastzetten. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. En als loyale klant reken je af tegen nog scherpere tarieven. Is dit waar? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Nee, het wordt nog mooier: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan kortdurende prijsafspraken. Wil je een goedkoop energiecontract in Ilpendam? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van NLE .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Korting Bonus/maand Kostenplaatje
1 jaar NLE €150 €12,50 €1.556,75
3 jaar NLE €170 €4,72 €1.676,75
5 jaar NLE €0 €0 €1.796,75

Bij contracten van 2 of 3 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Voorbeeld zijn zon en wind. Het belangrijkste pluspunt is dat er geen uitstoot van CO2 is. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Je hoort regelmatig dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dat is vaak niet het geval. Op basis van de vergelijker vergelijk je gauw en gemakkelijk leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik wel even op het vakje met: “alleen duurzame energieleveranciers Ilpendam”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie opgewekt door wind of de zon. Of beperk je zoekopdracht tot groene energie uit NL.

Voorbeelden van groene energie in Ilpendam:

 1. Clean Energy
 2. Engie
 3. UnitedConsumers

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Ieder adres in Ilpendam met een energieaansluiting kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is precies het verschil? Bij deze enkele meters betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Wanneer je een dubbele meter hebt kun je kiezen voor 2 tarieven. Een prijs voor piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (laat in de avond, in het weekend en nationale feestdagen). Welke type tarief het meest geschikt is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik jij meer dan 50% van de energie in de daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Echter, let goed op: het vergt heel wat om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Onder andere TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Dit vergt dus een hele andere planning. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Wij adviseren daarom: ga voor het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Bekijk alles over de maatschappij RENDO Netwerken.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Ilpendam? Dan kun je kiezen voor vaststaande en flexibele prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven tijdens het contract niet. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In Ilpendam zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en leveringsvoorwaarden veranderen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, doorgaans in de periode Juli en Januari. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De tarieven en prijsverandering zijn niet met zekerheid te zeggen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw huidige energie aanbieder? Vind je jouw energierekening te hoog? Dan kun je mogelijk jouw huidige energiecontract opzeggen en dan overstappen. En de besparing is niet mals. Aanbieders geven jouw speciale welkomstacties. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Hoe gaat dat in z’n werkt? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik overstappen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 30 dagen. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Overstappen is mogelijk, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €213

 1. Pluis uit wat de einddatum van het contract is.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jouw situatie.
 3. Spot de beste en betaalbaarste leverancier.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Jullie nieuwgekozen leverancier is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Het nieuwe contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Ilpendam zonnepanelen op je adres actief? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Noord-Holland. Iedere 12 maanden krijg je hier een vergoeding voor. Dit principe is ‘salderen’. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Didam.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Is dit getal negatief? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je ontdekt meteen de aantrekkelijkste energieleverancier , berekend op basis van jouw gegevens. Tip: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Hint: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Ilpendam


Overstappen naar de goedkoopste energie in Ilpendam

Is jouw energierekening te hoog? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Bekijk nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Ilpendam (en gas). Overstappen na de energievergelijking heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Noord-Holland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Charmante service
Goede aanbiedingen

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Sympatieke service
Hoge welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Snel af te sluiten
Mooie welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Nette service
Flinke aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Verbruik aanpassen
Flinke welkomstbonus

logo current

Qurrent

Groene stroom
Nette service
Flinke aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Betalen in termijnen
Flinke welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Verschillende contracten
Mooie welkomstbonus

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Aangename service
Fikse aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Sympatieke service
Interessante acties

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Inzicht in je verbruik
Fikse welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Verschillende contracten
Interessante acties


Prijzen gas vergelijken in Ilpendam

Het gas (M3 verbruik) bepaalt deels de energienota. Waarvoor gebruiken we gas? Nou voor de verwarming, voor een lekker warm bad en om het fornuis te gebruiken. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Ilpendam? Door onze gas-vergelijker te gebruiken vind je snel & overzichtelijk de aantrekkelijkste maatschappij. Via onze tool staat een overzicht van alle gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstpremies. Weten wat je voor gas kwijt bent? Vul jouw postcode en verbruik per jaar in, en ontdek aantrekkelijke gastarieven in jouw woonplaats (Waterland). Een aantrekkelijke gas leverancier aangetroffen? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit is niet moeilijk. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Tijdens die twee weken kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Sluit online je contract over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Striep.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en start met besparen in de gemeente Waterland.