Energie vergelijken Didam Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €253


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Didam? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Denk aan aanbieders van stroom zoals Vrijopnaam of Huismerk Energie. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Didam? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw huis. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Heel eenvoudig! Voer je postcode en huisnummer in, kies het geschatte verbruik (gas en stroom) en kies het type meter (enkele- of dubbele meter). Hierna bepaal je de looptijd van jouw energiecontract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een flexibel maandcontract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Daarna vind je meteen de goedkoopste energie. Van elke maatschappij vergelijk je de jaarlijkse kosten en de aantrekkelijke welkomstpremie. Zoek je wat handig naslagwerk? Op deze pagina check je rijke informatie over gas, stroom en licht in Didam.

Alle maatschappijen

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Snel overstappen van aanbieder

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Voordeel op de energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar direct €206

De goedkoopste stroom en gas Een goedkoop energiecontract afsluiten. Binnen enkele minuten geregeld. Lees hieronder alle informatie.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract direct afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Als je kiest voor een lange periode kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Is dit waar? De energiemarkt werkt net wat anders. Nee, het wordt nog mooier: langetermijncontracten zijn kostbaarder dan een kortdurend contract. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Didam? Selecteer dan een 1-jarig contract. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Energiedirect.nl .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (op basis van gemiddeld gezin)

Duur Aanbieder Korting Bonus/maand Kostenplaatje
1 jaar Energiedirect.nl €160 €13,33 €1.530,55
3 jaar Energiedirect.nl €370 €10,28 €1.650,55
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.770,55

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Maar de welkomstbonus compenseert dit. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Windmolens, zonnecellen en water. Het voornaamste punt is dat er geen uitstoot van CO2 is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Je hoort regelmatig dat groene stroom erg kostbaar is. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Via onze zoekmachine vergelijk je razendsnel en vloeiend de verschillende aanbieders van groene stroom. Klik wel even op het vakje met: “100% duurzame energieleveranciers Didam”. Je kunt ook filteren op stroom van zonnepanelen of juist windmolens. Of beperk je zoekopdracht tot slechts groene stroom met NL oorsprong.

Voorbeelden van groene energie in Didam:

 1. Energiedirect.nl
 2. Greenchoice
 3. Powerpeers

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Ieder adres in Didam waar stroom wordt gebruikt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Bij een dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een apart tarief voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, in de weekenden en reguliere feestdagen). Welke type tarief het beste is, verschilt enorm per situatie.

Gebruik je het leeuwendeel van de energie rond de daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Houdt dit in gedachten: het is niet altijd gemakkelijk om energie met name in de daluren te gebruiken. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Neem nou TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Dit vergt dus een hele andere planning. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Daarom ons advies: selecteer het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief is niet eenvoudig. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Check alle details over NLE.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Didam? Dan is er de opties voor een variabel en vast tarief. Maar wat is precies het onderscheid? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven tijdens het contract niet. Een stukje waarborg en vastigheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. Rondom Didam is het vaste energietarief erg populair.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie tijdens het contract opnieuw bepaald worden. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, direct in januari, en halverwege in juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. Deze prijsaanpassing is lastig te voorspellen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet te spreken over jouw actuele energieleverancier? Betaal je teveel voor stroom en gas? Doorgaans kun jij jouw huidige energiecontract opzeggen + overstappen. Overstappen loont. Aanbieders van energie en gas hanteren doorgaans huizenhoge welkomst vergoedingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Wat moet ik dan exact doen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik oversluiten?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 4 weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €244

 1. Check wat de looptijd van het contract is.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw gegevens.
 3. Filter de beste en lucratiefste energie-leverancier.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Jullie nieuwe energieleverancier sluit jouw energie netjes over.
 7. Het aankomende contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: werkt dat anders?

In Didam zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Gelderland. Elke 12 maanden ontvang je een vereffening. Dit heet salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Woldendorp.

 1. Bereken je verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Dit kan een negatief getal zijn. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Wek je meer op dan je verbruikt? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt nu de meest goedkope maatschappij , berekend op basis van jouw gegevens. Belangrijk: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Noemenswaardig: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Didam


Overstappen naar de goedkoopste energie in Didam

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of heb je een nieuwbouwwoning en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Selecteer nu makkelijk de goedkoopste stroom in Didam (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie is een fluitje van een cent:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Gelderland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Contract wijzigen
Mooie welkomstbonus

logo essent

Essent

Jaren actief
Termijnbedrag wijzigen
Fikse aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Snel af te sluiten
Goede welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Simpele voorwaarden
Goede welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Duidelijke voorwaarden
Fikse welkomstpremie

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Persoonlijke service
Hoge aanbieding

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Variabele gasprijzen
Verleidelijke kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Inzicht in je verbruik
Flinke aanbieding

logo engie

Engie

100% duurzaam
3 jarig contract
Scherpe welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Overstaphulp
Hoge welkomstpremie

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Betalen in termijnen
Fikse welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Verschillende contracten
Concurrerende acties


Prijzen gas vergelijken in Didam

Gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energienota. Waarvoor gebruiken we gas? Nou voor de verwarming van het huis, voor warm water en voor bijv. keukenapparaten. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Didam? Met behulp van onze gas-vergelijker ontdek je snel de aantrekkelijkste gasleverancier. Met behulp van deze site doorzoek je de gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstpremies. Weten wat jij per maand kunt besparen? Geef je postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en check de goedkoopste gasprijzen in jouw woonplaats (Montferland). Een geschikte partij aangetroffen? Start vandaag nog met besparen! Dit stelt maar weinig voor. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en pak die welkomstbonus! Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Nieuwpoort.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Montferland.