Energie vergelijken Ingelum Vergelijk alle energieleveranciers en krijg kortingen tot wel €246


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Ingelum? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Toonaangevende partijen zijn aanbieders van stroom als bijvoorbeeld Energieflex of Oxxio. En het aanbod groeit. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Ingelum? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw huis. Hoe werkt dat vergelijken? Het is een fluitje van een cent. Voer een postcode en huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (gas en stroom) en kies het type meter (enkele- of dubbele meter). Aansluitend selecteer je de looptijd van het energiecontract (bijvoorbeeld 1 jaar of een altijd opzegbaar contract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Vervolgens vergelijk je regelrecht de goedkoopste energiemaatschappij. Per organisatie ontdek je de jaarlijkse kosten en de aantrekkelijke cashback-korting. Precies weten hoe het allemaal werkt? Op deze pagina ontdek je uitgebreide informatie over stroom, gas en licht in Ingelum.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Snel online overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Voordeel op de energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar eenvoudig €225

Een lage stroom- en gasrekening. De energierekening naar beneden. Wie wil dat nou niet? Bekijk direct meer informatie

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract slim afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan ontvang je een leuke korting. Of toch niet? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Let nu goed op: energiecontracten met een lange looptijd kennen duurdere prijzen in vergelijking met kortdurende prijsafspraken. Wil je een goedkoop energiecontract in Ingelum? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Green Choice .

Een voorbeeld ter illustratie (gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Bonus Bonus/maand Kostenplaatje
1 jaar Green Choice €180 €15,00 €1.556,90
3 jaar Green Choice €200 €5,56 €1.676,90
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.796,90

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Voorbeeld zijn zon en wind. Het duurzame hiervan is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Je hoort regelmatig dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Met onze tool vergelijk je supersnel en vloeiend de populaire groene stroom leveranciers. Activeer hiervoor de filter “uitsluitend duurzame energieleveranciers Ingelum”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of ga voor uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Ingelum:

 1. Anode Energie
 2. MAIN Energie
 3. NLE

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Iedere bewoner van Ingelum waar energie geleverd wordt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verschillend zijn deze meters? Heb je een enkele meter? Dan betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Heb je een dubbele meter, dan zijn er twee tarieven. Een prijs voor piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een lager tarief in de daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, in de weekenden en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke van deze opties het voordeligst is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Consumeer jij een belangrijk deel van jouw stroom op daluur tijden?Pas dan loont het dubbeltarief. Vergeet niet: het is soms best moeilijk om energie met name in de daluren te gebruiken. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Neem nou TV’s, PC’s en kookapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En de opbrengst is marginaal.Daarom ons advies: het enkeltarief is eenvoudiger! De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel vrijer. Bekijk direct de aanbieder Allure Energie.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Ingelum? Dan is er de opties voor een vast of variabel tarief. Maar wat is precies het onderscheid? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de plaats Ingelum is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en leveringsvoorwaarden opnieuw bepaald worden. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, in eind Juli en in begin Januari. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. Deze prijsaanpassing is niet gemakkelijk te voorspellen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Ben je ontevreden over jouw actuele energieleverancier? Vind je de energienota aan de hoge kant? Tegenwoordig kan jij wellicht jouw huidige energiecontract opzeggen + overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energiemaatschappijen werken met sensationele welkomstaanbiedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik al switchen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van een kleine maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €197

 1. Pluis uit of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Bekijk de actuele energietarieven op basis van jouw situatie.
 3. Sorteer de beste en aantrekkelijkste energie-leverancier.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. De toekomstige energieaanbieder sluit jouw energie netjes over.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen en zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Ingelum zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Friesland. Elke 12 maanden wordt je hierin tegemoetgekomen. Dit principe is ‘salderen’. Voor huishoudens met zonnepanelen is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Diepenveen.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt direct de meest betaalbare energieaanbieder voor jouw situatie. Belangrijk: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Goed om te weten: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Ingelum


Profiteer van de goedkoopste energie in Ingelum

Betaal jij teveel voor de stroom? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Check nu meteen de goedkoopste stroom in Ingelum (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Friesland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? De opties zijn vast of variabel.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
2 jarig contract
Hoge welkomstpremie

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Eenvoudig afsluiten
Flinke welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Vaste & variabele prijzen
Mooie welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Eenvoudig afsluiten
Sublieme kortingen

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Direct overstappen
Flinke welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Vaste & variabele prijzen
Fikse aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Variabele gasprijzen
Flinke aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Overstaphulp
Scherpe welkomstbonus

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Verbruik aanpassen
Interessante acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Flexibele of vaste prijs
Hoge welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
3 jarig contract
Scherpe aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
1 jaar vast of variabel
Hoge welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Ingelum

Het verbruikte gas neemt een groot deel in van de energierekening die op de mat valt. Gas gebruiken we om het in huis warm te maken, voor het verwarmen van water en voor bijv. keukenapparaten. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Ingelum? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan vind je zonder problemen de meest voordelige gasmaatschappij. Met behulp van deze site zoek je snel alle gasprijzen, met cashback-acties en welkomstbonussen. Weten wat je voor gas kwijt bent? Voer jouw locatie en gasverbruik op jaarbasis in, en achterhaal de goedkoopste gasprijzen voor jouw situatie (Menameradiel). Een passende maatschappij gevonden? Stap dan direct online over. Dit is niet moeilijk. Het contract ontbinden doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder regelt dit. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In dat tijdvak mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap nu over in een paar minuten, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Start nu ook met Energie vergelijken Strijensas.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier voor jouw situatie in de gemeente Menameradiel.