Energie vergelijken Diepenveen Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €291


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en snel energieprijzen vergelijken in Diepenveen? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Toonaangevende partijen zijn stroomleveranciers als E.ON en Qurrent. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Diepenveen? Vergelijk de prijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe kan ik beginnen? Het is zo gepiept. Vul jouw postcode + huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (stroom plus gas) en selecteer de gewenste meter (voor dubbel- of enkel tarief). Aansluitend kies je de looptijd van het energiecontract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een flexibel maandcontract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Daarna check je regelrecht de goedkoopste energieleverancier. Per verstrekker vind je wat je per jaar kwijt bent en de optionele korting. Hulp nodig bij kiezen? Op deze pagina check je uitvoerige details over stroom, gas en licht in Diepenveen.

Alle aanbieders

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Makkelijk overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Lagere prijzen voor energie

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar eenvoudig €255

Een lage stroom- en gasrekening. Minder betalen voor je energie. Dat laat jij toch niet liggen? Pak deze kans en stap over.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt verstandig: het energiecontract meteen vastzetten voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Wanneer je langere tijd klant wordt zijn de voordelen nog veel groter. Mee eens? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Je zult het niet verwachten: langetermijncontracten zijn duurder dan kortlopende contracten. Direct een goedkoop energiecontract in Diepenveen? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Vattenfall .

Een voorbeeld (op basis van gemiddeld gezin)

Termijn Aanbieder Bonus Korting/maand Overzicht
1 jaar Vattenfall €190 €15,83 €1.530,70
3 jaar Vattenfall €400 €11,11 €1.650,70
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.770,70

Bij langlopende contracten zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Denk dan aan wind, water en zon. De belangrijkste eigenschap dat er geen uitstoot van CO2 is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Vaak wordt beweerd dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Op basis van de vergelijker vergelijk je vluchtig en gemakkelijk groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Activeer hiervoor de filter “100% duurzame energieleveranciers Diepenveen”. Daarnaast kun je sorteren op stroom afkomstig van windmolens en/of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar enkel groene stroom uit Nederland.

Erkende leveranciers van groene stroom in Diepenveen:

 1. Anode Energie
 2. Fenor
 3. Qwint

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Ieder adres in Diepenveen met een energieaansluiting heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is precies het verschil? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. In het geval van een dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Een prijs voor piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een apart tarief voor daluren (laat in de avond, op zaterdagen en zondagen en met feestdagen). Welk tarief voor jullie het beste is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Gebruik jij meer dan 50% van de energie tijdens deze daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Neem dit in acht: het is niet altijd gemakkelijk om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Denk maar aan computers en keukenapparatuur. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Wij adviseren daarom: een enkeltarief is duidelijker. Besparen met dubbeltarief is niet eenvoudig. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Oxxio.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Diepenveen? Dan kun je kiezen voor flexibele of vaststaande prijzen. Wat is nu precies het verschil? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaan de prijzen omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In Diepenveen is het vaste energietarief het meest populair.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en andere afspraken aangepast worden. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, in Januari en in Juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De prijs en tarief-ontwikkelingen kun je lastig aan zien komen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet blij met jouw huidige energie aanbieder? Vind je de energienota aan de hoge kant? Tegenwoordig kan jij wellicht je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en overstappen. En dat kan flink geld besparen. Maatschappijen hanteren doorgaans serieuze welkomstaanbiedingen. Kan ik vandaag al overstappen? En hoe doe ik dat? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik al switchen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 4 weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Eerder opzeggen kan wel, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €221

 1. Check wat de looptijd van het contract is.
 2. Vergelijk energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Filter de beste en scherpste stroomaanbieder.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Je toekomstige energieaanbieder regelt de overstap.
 7. Deze aankomende overeenkomst wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen + zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Diepenveen zonnepanelen op jouw woning? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Overijssel. Aan het einde van het jaar zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. We spreken dan over salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Wolsum.

 1. Bereken je verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je vindt meteen de meest betaalbare energieaanbieder voor jouw woning en verbruik. Cruciaal: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Tip: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Diepenveen


Profiteer van de goedkoopste energie in Diepenveen

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of is er sprake van verhuizing en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Vind nu razendsnel de goedkoopste stroom in Diepenveen (en gas). Overstappen na de energievergelijking is erg eenvoudig:

1. Geef de locatie van de woning door (Overijssel)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Maak een keuze uit de energietarieven. De opties zijn vast of variabel.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Snel af te sluiten
Interessante acties

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
3 jaar vast of variabel
Mooie welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Inzicht in je verbruik
Scherpe welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Verbruik advies
Hoge aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Online verbruik inzien
Interessante acties

logo current

Qurrent

Groene energie
Overstapservice
Scherpe welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Goede klantenservice
Sublieme kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Hulp bij overstappen
Hoge welkomstbonus

logo engie

Engie

97% tevredenheid
3 jaar vast of variabel
Fikse welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Flexibele stroomprijs
Mooie welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Charmante service
Hoge aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Meerdere contracten
Flinke aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Diepenveen

Het gas (M3 verbruik) is een belangrijk onderdeel van de energierekening. Gas wordt vooral gebruikt om onze woningen op te warmen, voor heet water uit de kraan en om te koken. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Diepenveen? Door onze gas-vergelijker te gebruiken zoek jij binnen no-time de goedkoopste aanbieder. Op die pagina vind je actuele gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstbonussen. Weten wat je voor gas kwijt bent? Vul de postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en vind de goedkoopste gasprijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Deventer). Een geschikte partij gezien? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit is niet moeilijk. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. De nieuwe aanbieder regelt dit. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In die dagen kun je nog van het contract af. Sluit online je contract over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Nieuwvliet.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw situatie in de gemeente Deventer.