Energie vergelijken It Heidenskip Vergelijk alle energieleveranciers en ontvang een voordeel tot €290


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en haastig energieprijzen vergelijken in It Heidenskip? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Vertrouwde namen zijn leveranciers van stroom zoals Clean Energy of Qwint. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in It Heidenskip? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw woning. Hoe doe ik dit? Heel eenvoudig! Voer een postcode en huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (stroom en gas) en kies het soort meter, (dubbel of enkel). Daarna maak je een keuze voor de looptijd van het contract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een altijd opzegbaar contract) en kies je het gewenste energietarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Hierop volgend ontdek je regelrecht de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere aanbieder ontdek je wat je per jaar kwijt bent en de eventuele. welkomstbonus. Wil je aanvullende informatie? Op onze website lees je handige info over gas, stroom en licht in It Heidenskip.

Alle energiemaatschappijen

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Snel online overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Goedkopere energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar tot wel €180

Een laag tarief voor gas en stroom Een voordeliger energiecontract.Binnen enkele minuten geregeld. Hieronder vind je alle uitleg.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract meteen ondertekenen voor een langdurige periode. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Ja toch? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Sterker nog: lange verbintenissen zijn kostbaarder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in It Heidenskip? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Engie .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Termijn Aanbieder Premie Bonus/maand Jaarlijks
1 jaar Engie €200 €16,67 €1.557,00
3 jaar Engie €220 €6,11 €1.677,00
5 jaar Engie €0 €0 €1.797,00

Naarmate de contractperiode toeneemt betaal jij een voordeliger tarief. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. O.a. zonnepanelen en windturbines. De belangrijkste eigenschap dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Veel mensen denken dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Via deze pagina vergelijk je snel & gemakkelijk de verschillende aanbieders van groene stroom. Selecteer het vakje “100% duurzame energieleveranciers It Heidenskip”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie opgewekt door zonnepanelen/windmolens. Of beperk je zoekopdracht tot slechts groene stroom met NL oorsprong.

Populaire groene energie in It Heidenskip:

 1. Energiedirect.nl
 2. Essent
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elke woning in It Heidenskip met een energieaansluiting heeft een enkele of dubbele meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Bij deze enkele meters betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Heb je een dubbele meter, dan heb je te maken met 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een tarief voor de daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, in de weekenden en reguliere feestdagen). Welke van deze opties het voordeligst is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Consumeer jij meer dan 50% van jouw stroom tijdens deze daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Houdt dit in gedachten: het is soms best moeilijk om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk aan computers en keukenapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Dit vergt dus een hele andere planning. En het levert niet veel op. Ons advies: het enkeltarief voldoet prima! Besparen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarbij ben je met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Budget Energie.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in It Heidenskip? Dan is er de opties voor een variabel en vast tarief. Wat is nu precies het verschil? En wat past bij mijn situatie? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de plaats It Heidenskip zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas tijdens het contract schommelen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De prijs en tarief-ontwikkelingen kun je lastig aan zien komen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet tevreden over jouw huidige energie aanbieder? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Tegenwoordig kan jij wellicht je actuele energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Aanbieders bieden vaak enorme welkomstkortingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Wat moet ik dan exact doen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik veranderen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van meerdere weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €125

 1. Trek na wat de looptijd van het contract is.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Kies de beste en lucratiefste stroomaanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Jullie aanstaande energieaanbieder verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. De nieuwe overeenkomst gaat in op de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: werkt dat anders?

In It Heidenskip zonnepanelen op je adres actief? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Friesland. Per jaar ontvang je daarvoor een vergoeding. Dit principe is ‘salderen’. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Diessen.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Is dit getal negatief? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Kies bij stroom je netto energieverbruik. Wek je meer op dan je verbruikt? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je vindt ogenblikkelijk de meest goedkope stroomleverancier voor jouw situatie. Doorslaggevend: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Suggestie: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken It Heidenskip


Profiteer van de goedkoopste energie in It Heidenskip

Is jouw energierekening te hoog? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Check nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in It Heidenskip (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Friesland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Bekijk de zoekresultaten en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Goede service
Fikse welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Jaren actief
2 jaar vast of variabel
Scherpe aanbieding

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Overstaphulp
Interessante acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
3 jarig contract
Mooie welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Direct overstappen
Scherpe welkomstkorting

logo current

Qurrent

Windtegoed
Variabele stroomprijzen
Fikse welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

100% groen
Verbruik advies
Hoge aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Termijnbedrag wijzigen
Scherpe welkomstpremie

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Snel oversluiten
Prominente kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Snel overstappen
Scherpe aanbieding

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Snel overstappen
Prominente acties

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Tussentijds aanpassen
Scherpe welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in It Heidenskip

Gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de factuur van de energiemaatschappij. Wat voor functie heeft gas? Wel, om ons huis te verwarmen, voor warm water en om eten te bereiden. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in It Heidenskip? Met behulp van onze gas-vergelijker tref jij probleemloos de meest voordelige gas aanbieder. Met behulp van deze site bekijk je de huidige gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstcadeaus. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Kies de postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en check de laagste gastarieven in jouw woonplaats (Súdwest-Fryslân). Een goedkope maatschappij aangetroffen? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Binnen deze 2 weken ben je vrij om er toch van af te zien. Sluit online je contract over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Stroobos.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Súdwest-Fryslân.