Energie vergelijken Jislum Vergelijk de energieaanbieders en bespaar tot €249


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Jislum? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Waarschijnlijk ken jij aanbieders van stroom zoals De Vastelastenbond of Vattenfall. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Jislum? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw situatie. Hoe kan ik beginnen? Eigenlijk is het kinderspel. Voer een postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (stroom en gas) en geef aan welke meter je hebt (enkele- of dubbele meter). Aansluitend selecteer je de looptijd van de overeenkomst (opties zijn bijv. 1 3 jaar of direct opzegbaar) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Hierna zie je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere energieaanbieder check je de prijs per jaar en de aantrekkelijke cashback-korting. Meer weten over de verschillende aanbieders? Hier ontdek je praktische info over gas, stroom en licht in Jislum.

Alle maatschappijen

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Gemakkelijk overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Lagere prijzen voor energie

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar tot wel €184

Minder betalen voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat is voor iedereen relevant. Lees hieronder alle informatie.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract direct ondertekenen voor een langdurige periode. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Is dit waar? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Nu moet je opletten: langdurige overeenkomsten zijn gepeperder dan een kortdurend contract. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Jislum? Selecteer dan een 1-jarig contract. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Qurrent.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld gezin)

Duur Maatschappij Premie Premie/maand Kostenplaatje
1 jaar Qurrent €140 €11,67 €1.557,45
3 jaar Qurrent €310 €8,61 €1.677,45
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.797,45

Bij een contract van bijv. 5 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Windmolens, zonnecellen en water. Het grote positieve aspect is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. En dat draagt bij aan een beter milieu. Je hoort regelmatig dat groene stroom duurder is dan grijze energie. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Met onze tool vergelijk je razendsnel en soepel groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Klik wel even op het vakje met: “uitsluitend duurzame energieleveranciers Jislum”. Daarnaast kun je sorteren op energie afkomstig van windmolens en/of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar groene energie uit NL.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Jislum:

 1. Anode Energie
 2. HVC
 3. Vattenfall

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elke inwoner van Jislum waar stroom wordt gebruikt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Bij de dubbele meters kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Men spreekt dan over piekuren (overdag) en een tarief voor de daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, op zaterdagen en zondagen en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk soort tarief de laagste prijs geeft is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Verbruik je relatief veel van jouw energie op daluur tijden?Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Vergeet niet: het valt soms tegen om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. De meest producten staan thuis continu aan. Voorbeelden zijn TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En de opbrengst is marginaal.Wij adviseren daarom: het enkeltarief voldoet prima! Besparen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarbij ben je met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Ga aan de slag met energie van Essent.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Jislum? Maak dan eerst een keuze uit vaste en variabele tarieven. Wat is nu precies het verschil? En welk type tarief past bij mij? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet, zolang het contract loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. Rondom Jislum zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en leveringsvoorwaarden worden herberekend. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, direct in januari, en halverwege in juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De prijsontwikkeling is doorgaan lastig te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet tevreden over jouw huidige energieleverancier? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Wellicht kun je jouw huidige energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energieleveranciers stunten met reusachtige welkomst vergoedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Welke fases moet ik dan doorlopen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik veranderen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van een kleine maand. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €281

 1. Check wanneer jij mag overstappen.
 2. Vergelijk energieprijzen op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Sorteer de beste en lucratiefste stroomleverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Je nieuwe maatschappij regelt de overstap.
 7. De nieuwe verbintenis gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen met zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Jislum zonnepanelen tot je beschikking? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Friesland. Per jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. De benaming hiervoor is salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is een vergelijking van energieprijzen een must. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Dirksland.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je vindt direct de goedkoopste energieleverancier voor jou. Suggestie: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Aanwijzing: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Jislum


Vind de goedkoopste energie in Jislum

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of ga je binnenkort verhuizen en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Selecteer nu probleemloos de goedkoopste stroom in Jislum (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Geef de locatie van de woning door (Friesland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Persoonlijke service
Fikse aanbieding

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Diverse prijsafspraken
Scherpe aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Goede medewerkers
Mooie welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Vriendelijke service
Aantrekkelijke acties

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Verbruik advies
Goede aanbieding

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Duidelijke voorwaarden
Goede welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Contract wijzigen
Flinke welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
1 jarig contract
Mooie welkomstcadeaus

logo engie

Engie

ENGIE app
Flexibele stroomprijs
Flinke welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Overstaphulp
Aanzienlijke kortingen

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Verbruik aanpassen
Concurrerende kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Overstaphulp
Scherpe aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Jislum

Gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de factuur van de energiemaatschappij. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om het in huis warm te maken, voor warm water en voor bijv. keukenapparaten. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Jislum? Door onze gas-vergelijker te gebruiken check je razendsnel de meest betaalbare gas aanbieder. Op die pagina bekijk je de huidige gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstpremies. Alle gasprijzen op een rij? Voer jullie adresgegevens in en een begroting van het gasverbruik, en bekijk de goedkoopste gastarievenvoor jouw verbruik (Ferwerderadiel). Een aantrekkelijke gas leverancier kunnen vinden? Start vandaag nog met besparen! Dit vergt verder geen kennis. Het contract ontbinden doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In die dagen mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Waar wacht je op? Stap meteen over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Nu ook online: Energie vergelijken Swichum.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en stap online over in de gemeente Ferwerderadiel.