Energie vergelijken Swichum Check alle energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €227


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en haastig energieprijzen vergelijken in Swichum? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Vertrouwde namen zijn stroomleveranciers als Essent en MAIN Energie. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Swichum? Vergelijk de prijzen voor jouw woning. Hoe gaat dat? Het stelt maar weinig voor. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, begroot jouw totale verbruik (gas en stroom) en kies het soort meter, (een dubbele of enkele meter). Hierna kies je de looptijd van de overeenkomst (opties zijn bijv. 1 3 jaar of direct opzegbaar) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Vervolgens zie je meteen de goedkoopste energieaanbieder. Per maatschappij vind je de kosten op jaarbasis en de aantrekkelijke welkomstbonus. Alles weten over contracten en tarieven? Via deze pagina vind je alle details over gas, stroom en licht in Swichum.

Alle leveranciers

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Gelijk oversluiten

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Minder betalen voor energie

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar tot €269

Een lage gas- en stroomrekening Minder betalen voor je energie. Binnen enkele minuten geregeld. Bekijk direct meer informatie

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract gelijk vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan ontvang je een leuke korting. Is dat zo? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Nee, het wordt nog mooier: contracten voor meerdere jaren zijn duurder dan kortdurende prijsafspraken. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Swichum? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. We hebben een berekening gemaakt van EnergieFlex .

Een voorbeeld ter illustratie (op basis van gemiddeld gezin)

Termijn Aanbieder Bonus Korting/maand Overzicht
1 jaar EnergieFlex €230 €19,17 €1.605,15
3 jaar EnergieFlex €250 €6,94 €1.725,15
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.845,15

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Denk dan aan wind, water en zon. Het voornaamste punt is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Middels onze tool vergelijk je rap en soepel de verschillende aanbieders van groene stroom. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers Swichum”. Tip: filter nu ook op stroom afkomstig van een windturbine of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar in eigen land opgewekte groene energie.

Erkende leveranciers van groene stroom in Swichum:

 1. Anode Energie
 2. Engie
 3. Pure Energie

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Iedere bewoner van Swichum die energie verbruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Heb je een enkele meter? Dan heb je te maken met 1 tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. In de volksmond zijn dit piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (later op de avond, in het weekend en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk tarief voor jullie resulteert in de laagste energierekening is, verschilt enorm per situatie.

Gebruik jij meer dan 50% van jouw energie op daluur tijden?Dan is het dubbeltarief interessant. Neem dit in acht: het vraagt nogal wat planning om stroom vooral in de daluren te consumeren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Voorbeelden zijn TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En het levert niet veel op. Onze tip is: het enkeltarief is eenvoudiger! De energierekening verlagen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Voorts is een huishouden met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Bekijk alles over de maatschappij Vrijopnaam.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Swichum? Maak dan eerst een keuze uit vaststaande en flexibele prijzen. Maar wat zijn de verschillen? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. Rondom Swichum zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen gedurende jouw contractperiode veranderen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De ontwikkelingen van de prijzen is moeilijk in te schatten. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw huidige energie aanbieder? Vind je de energienota aan de hoge kant? Misschien kun je het oude energiecontract opzeggen en overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Aanbieders van energie en gas kunnen een aanbod doen met verrassende welkomstacties. Maar per wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik al switchen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 30 dagen. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Overstappen is mogelijk, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €166

 1. Trek na wanneer jouw contract afloopt.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jouw situatie.
 3. Spot de beste en scherpste stroomleverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. De volgende maatschappij zegt jouw huidige contract op.
 7. Het aankomende contract wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Swichum zonnepanelen laten plaatsen? In dat geval wek jij zelf al energie op. Houd je elke maand stroom over? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Friesland. Elk jaar krijg je hier een vergoeding voor. De benaming hiervoor is salderen. Ook met zonnepanelen is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Nijelamer.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Is dit een getal in de min? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je vindt nu de meest goedkope maatschappij voor jouw situatie. Suggestie: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Let op: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Swichum


Zo vind je de goedkoopste energie in Swichum

Is jouw energierekening te hoog? Of staat er een verhuizing op stapel en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Ontdek nu snel de goedkoopste stroom in Swichum (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is erg eenvoudig:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Selecteer het gewenste energietarief. Dit is vast of variabel.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Goede service
Mooie welkomstpremie

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Variabele gasprijzen
Fikse welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
1 jaar vast of variabel
Fikse welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Verbruik aanpassen
Concurrerende acties

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Direct overstappen
Concurrerende acties

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Sympatieke service
Concurrerende kortingen

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Goede medewerkers
Mooie welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Snel oversluiten
Hoge aanbieding

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Overstapservice
Aanzienlijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Duidelijke voorwaarden
Goede welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
3 jaar vast of variabel
Fikse aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Hulp bij overstappen
Hoge aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Swichum

Gasverbruik vormt voor een groot deel de energienota. Waarvoor gebruiken we gas? Nou voor de verwarming, voor heet water uit de kraan en voor sommige keukenapparatuur. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Swichum? Door onze gas-vergelijker te gebruiken check je probleemloos de voordeligste gas aanbieder. Op die pagina zoek je snel alle gasprijzen, met cashback-acties en welkomstpremies. Weten wat je voor gas kwijt bent? Vul de postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en bekijk de laagste gastarieven voor jouw situatie (Leeuwarden). Een betaalbare organisatie gezien? Stap dan direct online over. Dit is niet moeilijk. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In die dagen kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap nu over in een paar minuten, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Nu ook online: Energie vergelijken Echten.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en start met besparen in de gemeente Leeuwarden.