Energie vergelijken Jubbega Vergelijk de energieaanbieders en bespaar tot €280


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Jubbega? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Toonaangevende partijen zijn aanbieders van stroom als Engie en NLE. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Jubbega? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw persoonlijke situatie. Hoe gaat dat? Het is een fluitje van een cent. Voer je postcode en huisnummer in, kies het geschatte verbruik (stroom en gas) en selecteer de gewenste meter (dubbele- of enkele meter). Daarna kies je de looptijd van jouw energiecontract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Vervolgens zie je onmiddellijk de goedkoopste energie. Van elke leverancier check je wat je per jaar kwijt bent en de beschikbare welkomstpremie. Advies nodig? Via deze website vind je praktische info over stroom, gas en licht in Jubbega.

Alle leveranciers

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Gelijk oversluiten

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Lagere prijzen voor energie

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar vandaag nog €212

Een lage gas- en stroomrekening Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat wil toch iedereen? Bekijk direct meer informatie

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract gelijk voor een langere periode vastzetten. Dit kan meestal tot vijf jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan ontvang je een leuke korting. Ja toch? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Nu moet je opletten: lange verbintenissen zijn kostbaarder dan kortdurende prijsafspraken. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Jubbega? Selecteer dan een 1-jarig contract. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Eneco .

Een voorbeeld (op basis van gemiddeld gezin)

Termijn Leverancier Bonus Korting/maand Totaal
1 jaar Eneco €230 €19,17 €1.557,90
3 jaar Eneco €400 €11,11 €1.677,90
5 jaar Eneco €0 €0 €1.797,90

Bij een lang contract zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Denk aan water, wind en zon. Het belangrijkste pluspunt is dat er geen CO2 vrijkomt. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Via energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je rap en soepel leveranciers van groene stroom in jouw regio. Activeer hiervoor de filter “uitsluitend duurzame energieleveranciers Jubbega”. Daarnaast kun je sorteren op stroom van windmolens en/of zonnepanelen. Of ga voor alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Jubbega:

 1. Clean Energy
 2. Essent
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elk huis in Jubbega waar stroom verbruikt wordt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is precies het verschil? In het geval van een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. In de volksmond zijn dit piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) een een prijs voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, op zaterdagen en zondagen en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk tarief het beste is, verschilt enorm per situatie.

Gebruik je relatief veel van jouw stroom in de daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Echter, let goed op: het is een hele klus om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Voorbeelden zijn TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Wij adviseren daarom: ga voor het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Overigens ben je met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Jubbega? Dan kun je kiezen voor variabele of vaste tarieven. Maar wat zijn de verschillen? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de plaats Jubbega zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en leveringsvoorwaarden schommelen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, direct in januari, en halverwege in juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De prijs en tarief-ontwikkelingen is moeilijk in te schatten. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet blij met jouw aanbieder van gas en licht? Vind je jouw energierekening te hoog? Doorgaans kun jij je actuele energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energieleveranciers kunnen een aanbod doen met sensationele welkomstaanbiedingen. Kan ik vandaag al overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik al switchen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van een kleine maand. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Voortijdig switchen kan, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €168

 1. Check wat de looptijd van het contract is.
 2. Bekijk de actuele energietarieven gebaseerd op jouw situatie.
 3. Spot de beste en voordeligste leverancier.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. De nieuwe energieleverancier is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Jubbega zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Friesland. Elke 12 maanden ontvang je daarvoor een vergoeding. Dit noemen we salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Donderen.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je treft direct de meest betaalbare energieleverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Aanwijzing: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Suggestie: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Jubbega


Profiteer van de goedkoopste energie in Jubbega

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of is er sprake van verhuizing en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Check nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Jubbega (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Vul je adresgegevens in (Friesland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Tussentijds aanpassen
Flinke welkomstpremie

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Persoonlijke service
Concurrerende acties

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Flexibele of vaste prijs
Fikse welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Nette klantenservice
Scherpe welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Aangename service
Scherpe welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Eenvoudig afsluiten
Verleidelijke acties

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Inzicht in je verbruik
Aanzienlijke kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Betalen in termijnen
Flinke welkomstkorting

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Snel oversluiten
Goede aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Vriendelijke service
Scherpe welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Vriendelijke service
Scherpe welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Online account
Fikse welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Jubbega

Gasverbruik vormt voor een groot deel de energierekening. Gas wordt vooral gebruikt om het in huis warm te maken, voor warm water en om eten te bereiden. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Jubbega? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan vergelijk je zonder moeite de aantrekkelijkste aanbieder. Via de vergelijker bekijk je de huidige gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstbonussen. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Vul jouw postcode en verbruik per jaar in, en bekijk de meest voordelige gas-tarieven voor jouw situatie (Heerenveen). Een betaalbare organisatie gevonden? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder regelt dit. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 2 weken ben je vrij om er toch van af te zien. Waar wacht je op? Stap meteen over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Taarlo.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Heerenveen.