Energie vergelijken Donderen Start met vergelijken en krijg een korting tot €274


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Donderen? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Denk aan stroom maatschappijen als bijvoorbeeld DELTA of MAIN Energie. En het aanbod groeit. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Donderen? Vergelijk energieprijzen voor jouw situatie. Hoe dat werkt? Eigenlijk is het kinderspel. Geef je postcode en huisnummer door, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (m3 gas en Kwh stroom) en selecteer de gewenste meter (een dubbele of enkele meter). Hierop volgend maak je een keuze voor de looptijd van het energiecontract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of maandelijks opzegbaar) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Vervolgens vind je onmiddellijk de goedkoopste energie. Van elke organisatie zie je de kosten op jaarbasis en de geldende cashback-korting. Meer weten over de verschillende aanbieders? Op onze website blader je door bruikbare info over stroom, gas en licht in Donderen.

Alle leveranciers

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Snel online overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Minder betalen voor energie

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar direct €251

Een laag tarief voor gas en stroom Een voordeliger energiecontract.Wie wil dat nou niet? Check op deze pagina alle details.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract direct voor een aantal jaar vastzetten. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. En als loyale klant is de kortingsactie nog gunstiger. Of juist niet? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Nee, het wordt nog mooier: langetermijncontracten hebben hogere prijzen i.v.m. kortlopende contracten. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Donderen? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Engie.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gerekend met een gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Premie Korting/maand Kostenplaatje
1 jaar Engie €240 €20 €1.531,70
3 jaar Engie €280 €7,78 €1.651,70
5 jaar Engie €0 €0 €1.771,70

Bij een contract van bijv. 5 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het duurzame hiervan is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. En dat draagt bij aan een beter milieu. Vaak wordt beweerd dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Aan de hand van onze tool vergelijk je vluchtig en zonder problemen leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Donderen”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of filter op slechts groene stroom met NL oorsprong.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Donderen:

 1. Vandebron
 2. Energieflex
 3. Qurrent

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elk huis in Donderen waar stroom wordt gebruikt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Heb je een enkele meter? Dan betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Met zo’n dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. We onderscheiden de piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (laat in de avond, in de weekenden en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk soort tarief het voordeligst is, verschilt enorm per situatie.

Consumeer jij een belangrijk deel van de energie tijdens daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Vergeet niet: het is een hele klus om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk aan koelapparatuur en routers. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Het heeft dus een grote impact op je leven. En de opbrengst is marginaal.Ons advies: ga voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Bekijk direct de aanbieder Clean Energy.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Donderen? De twee contractsoorten zijn flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In Donderen zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en andere afspraken wisselen. Dit gebeurd meermaals per jaar, in eind Juli en in begin Januari. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De tarieven en prijsverandering zijn niet met zekerheid te zeggen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie bedrijf dat stroom en gas levert? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Tegenwoordig kan jij wellicht het oude energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Aanbieders van energie en gas werken met goede welkomstkortingen. Per wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik overgaan?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Let dan zeker op de opzegtermijn van 30 dagen. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €222

 1. Controleer wanneer jij mag overstappen.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Spot de beste en betaalbaarste leverancier.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. De toekomstige leverancier verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Het aankomende contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen + zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Donderen zonnepanelen tot je beschikking? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Drenthe. Elke 12 maanden zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. We spreken dan over salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Ysbrechtum.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je vindt direct de meest betaalbare aanbieder voor jouw woning en verbruik. Suggestie: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Let op: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Donderen


Stap over naar de goedkoopste energie in Donderen

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Bekijk nu meteen de goedkoopste stroom in Donderen (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie doe je met de volgende stappen:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Drenthe)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Maak een keuze uit de energietarieven. De opties zijn vast of variabel.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Verschillende contracten
Verleidelijke kortingen

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Aangename service
Verleidelijke acties

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
1 jaar vast of variabel
Flinke aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Vaste & variabele prijzen
Goede aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Verschillende contracten
Flinke welkomstkorting

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Goede service
Fikse welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Persoonlijk advies
Scherpe welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Vriendelijke service
Verleidelijke kortingen

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Betalen in termijnen
Flinke welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Contract wijzigen
Flinke welkomstpremie

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Variabele gasprijzen
Goede aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
2 jarig contract
Aanzienlijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Donderen

Gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energierekening die op de mat valt. Wat voor functie heeft gas? Wel, om ons huis te verwarmen, voor een lekker warm bad en koken op een fornuis. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Donderen? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan ontdek je binnen een paar seconden de meest betaalbare gas aanbieder. Op die pagina bekijk je de huidige gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstbonussen. Alle gasprijzen op een rij? Vul de postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en bekijk de gunstigste gas-prijzen voor jouw situatie (Tynaarlo). Een goedkope gasmaatschappij gezien? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Gedurende deze 14 dagen ben je vrij om er toch van af te zien. Stap over binnen een paar minuten, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Start nu ook met Energie vergelijken Nijlande.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en regel de overstap online in de gemeente Tynaarlo.