Energie vergelijken Katwijk Vergelijk alle energieleveranciers en ontvang een voordeel tot €239


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en vlug energieprijzen vergelijken in Katwijk? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk aan stroommaatschappijen als bijvoorbeeld DELTA en Fenor. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Katwijk? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw woning. Hoe werkt dat vergelijken? Het is zo gepiept. Voer een postcode en huisnummer in, schat jouw verbruik (kWh stroom en m3 gas) en selecteer de gewenste meter (enkele- of dubbele meter). Aansluitend maak je een keuze voor de looptijd van de overeenkomst (dit kan zijn 2 jaren of een tijdelijk energiecontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Daarna tref je direct de goedkoopste energieleverancier. Van iedere maatschappij check je de kosten op jaarbasis en de eventuele. welkomstbonus. Direct meer informatie lezen? Op deze pagina lees je rijke informatie over gas, stroom en licht in Katwijk.

Alle leveranciers

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Snel online overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Minder betalen voor energie

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar meteen €225

Bespaar direct op jouw stroom & gas Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat wil toch iedereen? Hieronder vind je alle uitleg.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract gelijk ondertekenen voor een langdurige periode. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Mee eens? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Het tegendeel is waar: langetermijncontracten zijn gepeperder dan een kortdurend contract. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Katwijk? Selecteer dan een 1-jarig contract. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Delta .

Een voorbeeld (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Premie Bonus/maand 12 maanden
1 jaar Delta €130 €10,83 €1.558,90
3 jaar Delta €280 €7,78 €1.678,90
5 jaar Delta €0 €0 €1.798,90

Naarmate de contractperiode toeneemt daalt het tarief voor gas en stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het grote positieve aspect is dat er geen uitstoot van CO2 is. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. De gedachte is dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Met deze pagina vergelijk je vlot en gemakkelijk aanbieders van groene stroom in de buurt. Kies hierbij voor “uitsluitend duurzame energieleveranciers Katwijk”. Je kunt ook filteren op stroom afkomstig van zonnepanelen of juist windmolens. Of beperk je zoekopdracht tot enkel groene stroom uit Nederland.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Katwijk:

 1. E.ON
 2. Innova Energie
 3. NLE

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elk gebouw in Katwijk waar stroom wordt gebruikt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Bij een enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. In het geval van een dubbele meter zijn er twee tarieven. Een tarief voor de piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een goedkoper tarief in daluren (later op de avond, voor 7 uur ’s ochtends en met feestdagen). Welke van deze opties het meest geschikt is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik jij een belangrijk deel van jouw energie op daluur momenten? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Neem dit in acht: het vergt heel wat om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Denk aan de vrieskist of WIFI. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Wij adviseren daarom: het enkeltarief voldoet prima! De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel. Bekijk direct de aanbieder Anode Energie.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Katwijk? Het aanbod bestaat uit vaste en variabele tarieven. Waarin verschillen deze van elkaar? En wat past bij mijn situatie? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de omgeving Katwijk zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en contractuele verplichtingen opnieuw bepaald worden. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, vaak in het voorjaar en najaar. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. Deze prijsaanpassing is doorgaan lastig te schatten. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw huidige energie aanbieder? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Misschien kun je je bestaande energiecontract opzeggen en overstappen. En de besparing is niet mals. Energieaanbieders stunten met aantrekkelijke welkomst vergoedingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik al switchen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 1 maand. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €248

 1. Pluis uit wanneer jouw contract afloopt.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij aangepast op jouw woning.
 3. Zoek de beste en aantrekkelijkste stroomaanbieder.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Je nieuwe energiemaatschappij sluit jouw energie netjes over.
 7. De vernieuwde prijsafspraak is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: werkt dat anders?

In Katwijk zonnepanelen op je adres actief? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Zuid-Holland. Aan het einde van het jaar krijg je hier een vergoeding voor. Dit principe is ‘salderen’. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Driel.

 1. Maak een begroting van het verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je treft eenvoudig de voordeligste leverancier voor jouw woning en verbruik. Interessant: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Interessant: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Katwijk


Overstappen naar de goedkoopste energie in Katwijk

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Zoek nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Katwijk (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen is erg eenvoudig:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Zuid-Holland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? De opties zijn vast of variabel.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Vaste prijs gas
Concurrerende acties

logo essent

Essent

Levert ketels
Maandelijks bijstellen
Mooie aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Behulpzame service
Flinke welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Meerdere contracten
Verleidelijke kortingen

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Goede klantenservice
Scherpe aanbieding

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Meerdere contracten
Scherpe aanbieding

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Inzicht in je verbruik
Verleidelijke kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
3 jaar vast of variabel
Verleidelijke acties

logo engie

Engie

100% duurzaam
Flexibele of vaste prijs
Scherpe welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
3 jaar vast of variabel
Scherpe welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Snel overstappen
Mooie welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Overstapservice
Scherpe aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Katwijk

Het gas (M3 verbruik) neemt een groot deel in van de energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt voor de verwarming, voor heet water uit de kraan en voor sommige keukenapparatuur. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Katwijk? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan tref jij vandaag nog de voordeligste maatschappij. Op die pagina staat een overzicht van alle gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstbonussen. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Voer je postcode + huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en vind de laagste gasprijzen uit de regio (Katwijk). Een aantrekkelijke gas leverancier kunnen vinden? Start vandaag nog met besparen! Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In dat tijdvak kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap vandaag nog over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Ternaard.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw woning in de gemeente Katwijk.