Energie vergelijken Ternaard Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar wel €246


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en spoedig energieprijzen vergelijken in Ternaard? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Hierbij kun je denken aan stroomleveranciers als Energiedirect.nl en MAIN Energie. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Ternaard? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw persoonlijke situatie. Hoe doe ik dit? Het is zo gepiept. Voer je postcode en huisnummer in, kies het geschatte verbruik (stroom plus gas) en kies het soort meter, (dubbel of enkel). Vervolgens kies je de ideale looptijd van het contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een tijdelijk energiecontract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Vervolgens zie je onmiddellijk de goedkoopste energie. Van elke aanbieder ontdek je de jaarlijkse kosten en de eventuele. korting voor nieuwe klanten. Wil je aanvullende informatie? Op deze pagina check je alle details over stroom, gas en licht in Ternaard.

Alle leveranciers

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Gelijk oversluiten

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Goedkopere energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar eenvoudig €239

Een laag tarief voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Wie wil dat nou niet? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract gewoon voor een langere periode vastzetten. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En als je lang kant blijft kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Of toch niet? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Je zult het niet verwachten: contracten voor meerdere jaren kennen duurdere prijzen in vergelijking met een kortdurend contract. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Ternaard? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Essent .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld gezin)

Termijn Aanbieder Korting Premie/maand Jaarkosten
1 jaar Essent €220 €18,33 €1.606,60
3 jaar Essent €220 €6,11 €1.726,60
5 jaar Essent €0 €0 €1.846,60

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Windmolens, zonnecellen en water. Het belangrijkste pluspunt is dat er geen CO2 vrijkomt. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Aan de hand van onze zoekmachine vergelijk je vlot en probleemloos de populaire groene stroom leveranciers. Kies hierbij voor “100% duurzame energieleveranciers Ternaard”. Je kunt ook filteren op stroom opgewekt door wind of de zon. Of zoek naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Ternaard:

 1. Clean Energy
 2. Huismerk Energie
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Ieder adres in Ternaard met toegang tot energie beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Heb je een enkele meter? Dan betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Heb je een dubbele meter, dan heb je te maken met 2 tarieven. We onderscheiden de piekuren (overdag) en een goedkoper tarief in daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, vroeg in de ochtend en met bijv. kerst). Welk tarief het voordeligst is, verschilt enorm per situatie.

Consumeer jij meer dan 50% van jouw energie op daluur tijden?Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Goed om te weten: het is soms best moeilijk om energie met name in de daluren te gebruiken. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Voorbeelden zijn computers en keukenapparatuur. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Het heeft dus een grote impact op je leven. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Onze aanbeveling: het enkeltarief is eenvoudiger! Bezuinigen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Overigens ben je met een enkeltarief veel meer flexibel. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij NLE.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Ternaard? Het aanbod bestaat uit een vast of variabel tarief. Waarin verschillen deze van elkaar? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de regio Ternaard is het vaste energietarief het meest populair.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie tijdens het contract schommelen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, in eind Juli en in begin Januari. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De wisseling van prijzen is niet gemakkelijk te voorspellen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet blij met jouw huidige energieleverancier? Vind je jouw energierekening te hoog? Mogelijkerwijs kan jij je bestaande energiecontract opzeggen + overstappen. En de besparing is niet mals. Energieleveranciers bieden vaak serieuze welkomstaanbiedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik wisselen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 30 dagen. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €216

 1. Bekijk of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Spot de beste en scherpste stroomaanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Je toekomstige leverancier is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. De nieuwe verbintenis gaat in op de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Ternaard zonnepanelen laten plaatsen? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Friesland. Iedere 12 maanden compenseren ze je hiervoor. De benaming hiervoor is salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Noordscheschut.

 1. Maak een begroting van het verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je ziet in een oogopslag de meest voordelige energieaanbieder , berekend op basis van jouw gegevens. Tip: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Interessant: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Ternaard


Vind de goedkoopste energie in Ternaard

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of ga je binnenkort verhuizen en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Vind nu meteen de goedkoopste stroom in Ternaard (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Friesland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Bekijk de zoekresultaten en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Verbruik aanpassen
Goede welkomstbonus

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Goede klantenservice
Aantrekkelijke kortingen

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Nette service
Goede welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Vaste prijs stroom
Goede aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Vaste & variabele prijzen
Sublieme acties

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Persoonlijke service
Verleidelijke kortingen

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Goede klantenservice
Mooie aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Goede klantenservice
Concurrerende acties

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Hulp bij overstappen
Scherpe welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Snel af te sluiten
Prominente kortingen

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Gemakkelijk oversluiten
Aanzienlijke acties

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Goede service
Fikse welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Ternaard

Ons gasverbruik vormt voor een groot deel de energienota. Het gas wordt doorgaans gebruikt om het in huis warm te maken, voor heet water uit de kraan en voor bijv. keukenapparaten. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Ternaard? Met behulp van onze gas-vergelijker zoek jij binnen mum van tijd de meest goedkope gas aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl vind je actuele gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstpremies. Alle gasprijzen op een rij? Geef je postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en ontdek de meest voordelige gas-tarieven uit de regio (Dongeradeel). Een voordelige gas leverancier gezien? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Tijdens die twee weken kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap nu over in een paar minuten, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Eexterveenschekanaal.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en stap online over in de gemeente Dongeradeel.