Energie vergelijken Driel Vergelijk energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €282


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en gauw energieprijzen vergelijken in Driel? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk aan aanbieders van stroom zoals Allure Energie en Noordelijk Lokaal Duurzaam. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Driel? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw individuele situatie. Hoe dat werkt? Het stelt maar weinig voor. Voer je postcode en huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en kies het soort meter, (een dubbele of enkele meter). Hierop volgend kies je de looptijd van het energiecontract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een tijdelijk energiecontract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Vervolgens vergelijk je binnen een paar seconden de goedkoopste energieaanbieder. Per aanbieder check je de jaarlijkse kosten en de eventuele. welkomstkorting. Wil je aanvullende informatie? Op onze website vind je rijke informatie over gas, stroom en licht in Driel.

Alle aanbieders

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Gemakkelijk overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Lagere prijzen voor energie

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar direct €255

De goedkoopste stroom en gas De energierekening naar beneden. Dat is voor iedereen relevant. Hieronder vind je alle uitleg.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt verstandig: het energiecontract gewoon aangaan voor meerdere jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En als je lang kant blijft zijn de voordelen nog veel groter. Of toch niet? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Let nu goed op: contracten voor meerdere jaren kennen duurdere prijzen in vergelijking met kortlopende contracten. Direct een goedkoop energiecontract in Driel? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Oxxio .

Een voorbeeld ter illustratie (gerekend met een gemiddeld gezin)

Duur Maatschappij Korting Korting/maand Totaal
1 jaar Oxxio €140 €11,67 €1.532,70
3 jaar Oxxio €160 €4,44 €1.652,70
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.772,70

Bij contracten van 2 of 3 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het duurzame hiervan is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Je hoort regelmatig dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dat is vaak niet het geval. Met de vergelijker vergelijk je gauw en eenvoudig de populaire groene stroom leveranciers. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Driel”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie afkomstig van windmolens en/of zonnepanelen. Of filter op slechts groene stroom met NL oorsprong.

Erkende leveranciers van groene stroom in Driel:

 1. Budget Energie
 2. MAIN Energie
 3. UnitedConsumers

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Ieder adres in Driel met een energieaansluiting heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Werk jij met een enkele meter? Dan heb je te maken met 1 tarief. Heb je een dubbele meter, dan kunnen de tarieven worden uitgesplitst. We hebben het hier over piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een lager tarief in de daluren (na 9 uur ’s avonds, voor 7 uur ’s ochtends en nationale feestdagen). Welk soort tarief het beste is, verschilt per situatie.

Consumeer jij meer dan 50% van jouw stroom op daluur momenten? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Echter, let goed op: het vergt heel wat om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk aan koelapparatuur en routers. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Dit vergt dus een hele andere planning. Het levert ook nog eens weinig op. Onze aanbeveling: een enkeltarief is duidelijker. Besparen met dubbeltarief valt tegen. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Powerpeers.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Driel? Dan kun je kiezen voor een variabel en vast tarief. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En wat past bij mijn situatie? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan zul jij daar niks van merken. In en rondom Driel is het vaste energietarief het meest populair.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en andere afspraken wisselen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, vaak in het voorjaar en najaar. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De prijsontwikkeling is niet gemakkelijk te voorspellen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie huidige energie aanbieder? Vind je de energienota aan de hoge kant? Misschien kun je je bestaande energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Maatschappijen bieden vaak speciale welkomstkortingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik oversluiten?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 30 dagen. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €245

 1. Bekijk of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Sorteer de beste en goedkoopste aanbieder.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Jullie nieuwe energiemaatschappij zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen + zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Driel zonnepanelen tot je beschikking? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Gelderland. Elke 12 maanden wordt je hierin tegemoetgekomen. Dit principe is ‘salderen’. Ook met zonnepanelen is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Zeijerveen.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul ook je echte stroomverbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je ziet nu de meest goedkope stroom maatschappij voor jouw woning en verbruik. Belangrijk: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Kies de datum van overstappen. Tip: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Driel


Ontdek de goedkoopste energie in Driel

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of is er sprake van verhuizing en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Vind nu snel de goedkoopste stroom in Driel (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie is een fluitje van een cent:

1. Vul je adresgegevens in (Gelderland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Vaste of juist variabele prijzen?
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Termijnbedrag wijzigen
Goede welkomstbonus

logo essent

Essent

Slim besparen
Vaste prijs gas
Scherpe welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Snel oversluiten
Goede welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Inzicht in je verbruik
Mooie aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Eenvoudig afsluiten
Goede aanbiedingen

logo current

Qurrent

Windtegoed
Vaste & variabele prijzen
Fikse aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

100% groen
Flexibele gasprijs
Aanzienlijke kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Snel oversluiten
Fikse welkomstpremie

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Vaste prijs stroom
Scherpe welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Sympatieke service
Scherpe aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Vaste prijs gas
Goede aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Inzicht in je verbruik
Hoge welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Driel

Het verbruikte gas beslaat het grootste gedeelte van de maandelijkse energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om het in huis warm te maken, om te douchen en om eten te bereiden. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Driel? Door onze gas-vergelijker te gebruiken vind je nu de meest betaalbare gasleverancier. Via de vergelijker doorzoek je de gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstpremies. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Voer jullie adresgegevens in en verbruik per jaar in, en bekijk de goedkoopste gastarievenvoor jouw woning (Overbetuwe). Een betaalbare leverancier gevonden? Stap dan direct online over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Binnen deze 2 weken mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap over binnen een paar minuten, en pak die welkomstbonus! Ook beschikbaar: Energie vergelijken Noordscheschut.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Overbetuwe.