Energie vergelijken Kloosterburen Start met vergelijken en ontvang een voordeel tot €300


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Kloosterburen? De keuze is vandaag de dag erg groot. Denk hierbij aan stroom maatschappijen zoals Anode Energie of Pure Energie. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Kloosterburen? Vergelijk de prijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe kan ik beginnen? Het is zo gepiept. Vul jouw postcode + huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (kWh stroom en m3 gas) en geef aan welke meter je hebt (dubbele- of enkele meter). Daarna bepaal je de looptijd van de verbintenis (dit kan zijn 2 jaren of een altijd opzegbaar contract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Daarna zie je regelrecht de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke verstrekker check je de energiekosten per jaar en de geldende korting. Is het onbekend voor jou? Op deze pagina tref je praktische info over gas, stroom en licht in Kloosterburen.

Alle energieaanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Snel overstappen van aanbieder

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Goedkopere energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar meteen €176

Bespaar direct op jouw stroom & gas Een voordeliger energiecontract.Dat laat jij toch niet liggen? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt verstandig: het energiecontract slim vastzetten voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. En als loyale klant krijg je een hogere korting. Is dit waar? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Let nu goed op: energiecontracten met een lange looptijd zijn duurder dan kortdurende prijsafspraken. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Kloosterburen? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van NLE .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (op basis van gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Premie Bonus/maand 12 maanden
1 jaar NLE €250 €20,83 €1.560,25
3 jaar NLE €230 €6,39 €1.680,25
5 jaar NLE €0 €0 €1.800,25

Naarmate de contractperiode toeneemt betaal jij een voordeliger tarief. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. O.a. zonnepanelen en windturbines. De belangrijkste eigenschap dat er geen CO2 vrijkomt. En dat draagt bij aan een beter milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom duurder is dan grijze energie. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Aan de hand van deze pagina vergelijk je supersnel en soepel groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Kloosterburen”. Daarnaast kun je sorteren op stroom afkomstig van wind of de zon. Of ga voor in eigen land opgewekte groene energie.

Erkende leveranciers van groene stroom in Kloosterburen:

 1. Vandebron
 2. Engie
 3. Vrijopnaam

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elk gebouw in Kloosterburen die energie verbruikt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Met zo’n enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Heb je een dubbele meter, dan kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. In de volksmond zijn dit piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een tarief voor de daluren (in de nacht, voor 7 uur ’s ochtends en met feestdagen). Welke optie voor jou het meest geschikt is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Gebruik je relatief veel van de energie in de daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Echter, let goed op: het vraagt nogal wat planning om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Bijvoorbeeld de koeling en de standby-standen. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En het levert niet veel op. Onze tip is: een enkeltarief is duidelijker. Besparen met dubbeltarief valt tegen. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Ga aan de slag met energie van Vandebron.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Kloosterburen? Het aanbod bestaat uit flexibele of vaststaande prijzen. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Voor welk prijstype moet ik kiezen? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen tijdens het contract niet. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Dalen de tarieven tussentijds? Dan zul jij daar niks van merken. In de regio Kloosterburen zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom tijdens het contract fluctueren. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, vaak in het voorjaar en najaar. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De wisseling van prijzen is niet gemakkelijk te voorspellen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie leverancier van energie en gas? Vind je de energienota aan de hoge kant? Doorgaans kun jij je bestaande energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energieaanbieders bieden je enorme welkomstkortingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Wat moet ik dan exact doen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik al switchen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 1 maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Overstappen is mogelijk, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €264

 1. Achterhaal wat de looptijd van het contract is.
 2. Check energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Spot de beste en scherpste stroomleverancier.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Jouw nieuwe leverancier sluit jouw energie netjes over.
 7. Deze kersverse overeenkomst gaat in op de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Kloosterburen zonnepanelen op jullie huis? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Groningen. Iedere 12 maanden krijg je hier een vergoeding voor. In de volksmond is dat ‘salderen’. Zeker als je zonnepanelen hebt is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Echteld.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je checkt ogenblikkelijk de aantrekkelijkste energieaanbieder gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Noemenswaardig: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Hint: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Kloosterburen


Ontdek de goedkoopste energie in Kloosterburen

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of is er sprake van verhuizing en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Zoek nu makkelijk de goedkoopste stroom in Kloosterburen (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Groningen)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Dit is vast of variabel.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Vaste prijs gas
Flinke welkomstpremie

logo essent

Essent

Slim besparen
Eenvoudig afsluiten
Hoge aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Eenvoudig afsluiten
Flinke welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Termijnbedrag wijzigen
Hoge welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Overstaphulp
Flinke welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Goede klantenservice
Goede welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Variabele gasprijzen
Concurrerende acties

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Variabele gasprijzen
Fikse welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Helemaal groen
Inzicht in je verbruik
Goede aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Overstapservice
Flinke aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Snel oversluiten
Scherpe welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Vaste prijs stroom
Prominente acties


Prijzen gas vergelijken in Kloosterburen

Jullie gasverbruik vormt voor een groot deel de energierekening. Gas wordt verbruikt om ons huis te verwarmen, voor het verwarmen van water en voor bijv. keukenapparaten. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Kloosterburen? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan ontdek je direct de aantrekkelijkste gasmaatschappij. Op deze website zoek je snel alle gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstbonussen. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer je postcode + huisnummer en verbruik per jaar in, en ontdek de goedkoopste gastarievenvoor jouw locatie en gasverbruik (De Marne). Een aantrekkelijke leverancier gezien? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In deze periode kun je nog van het contract af. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Tolbert.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en start met besparen in de gemeente De Marne.