Energie vergelijken Tricht Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar maar liefst €257


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en gauw energieprijzen vergelijken in Tricht? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Ongetwijfeld ken je wel aanbieders van stroom zoals Essent en Fenor. En er komen steeds meer aanbieders bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Tricht? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw situatie. Hoe doe ik dit? Het is een fluitje van een cent. Vul jouw postcode + huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (gas plus stroom) en selecteer de gewenste meter (dit is een dubbele of enkele meter). Aansluitend bepaal je de looptijd van het contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Daarna vind je regelrecht de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere leverancier tref je de prijs per jaar en de optionele welkomstbonus. Direct meer informatie lezen? Op onze website lees je uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Tricht.

Alle maatschappijen

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel online overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Minder betalen voor energie

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar eenvoudig €192

Een laag tarief voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat laat jij toch niet liggen? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract direct vastzetten voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. En als loyale klant krijg je een hogere korting. Klopt dat? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nu moet je opletten: contracten voor meerdere jaren zijn prijziger dan kortlopende contracten. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Tricht? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Budget Energie .

Een voorbeeld ter illustratie (van een doorsnee-gezin)

Contract Aanbieder Korting Korting/maand Jaarlijks
1 jaar Budget Energie €250 €20,83 €1.608,25
3 jaar Budget Energie €230 €6,39 €1.728,25
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.848,25

Bij een lang contract betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk aan water, wind en zon. Het duurzame hiervan is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom erg kostbaar is. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Middels onze zoekmachine vergelijk je vlot en probleemloos alle groene-stroom maatschappijen. Hiervoor kies je het selectievakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Tricht”. Je kunt ook filteren op energie afkomstig van zonnepanelen of juist windmolens. Of ga voor groene energie uit NL.

Erkende leveranciers van groene stroom in Tricht:

 1. De Vastelastenbond
 2. Greenchoice
 3. Qwint

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elk huis in Tricht met een energieaansluiting beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is precies het verschil? In het geval van een enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Heb je een dubbele meter, dan heb je te maken met 2 tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een lager tarief in de daluren (later op de avond, tijdens weekenden en reguliere feestdagen). Welke type tarief het voordeligst is, verschilt enorm per situatie.

Consumeer je relatief veel van de energie tijdens daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Maar let op: het vergt heel wat om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Onder andere TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Dit vergt dus een hele andere planning. Het levert ook nog eens weinig op. Onze tip is: een enkeltarief is duidelijker. Besparen met het dubbeltarief is gewoon lastig. Bovendien ben je met het enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Ga aan de slag met energie van Greenchoice.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Tricht? Dan heb je de keuze tussen flexibele of vaststaande prijzen. Waarin verschillen deze van elkaar? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de regio Tricht zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom gedurende jouw contractperiode aangepast worden. Dit gebeurd meermaals per jaar, in eind Juli en in begin Januari. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De prijs en tarief-ontwikkelingen kun je lastig aan zien komen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet te spreken over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Betaal je teveel voor stroom en gas? Wellicht kun je je bestaande energiecontract opzeggen en overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energiemaatschappijen bieden je interessante welkomstkortingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Wat moet ik dan exact doen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik al switchen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van meerdere weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Eerder opzeggen kan wel, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €293

 1. Achterhaal wat de looptijd van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Filter de beste en betaalbaarste aanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. De nieuwe aanbieder zegt jouw huidige contract op.
 7. De aankomende overeenkomst gaat in op de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: werkt dat anders?

In Tricht zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Gelderland. Iedere 12 maanden vind hiervoor een compensatie plaats. De benaming hiervoor is salderen. Ook met zonnepanelen is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Oisterwijk.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Was dit een negatief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je bekijkt direct de voordeligste stroomleverancier voor jou. Cruciaal: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Kies de datum van overstappen. Let op: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Tricht


Profiteer van de goedkoopste energie in Tricht

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Zoek nu probleemloos de goedkoopste stroom in Tricht (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie is een fluitje van een cent:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Gelderland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Vaste prijs stroom
Aanzienlijke kortingen

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Duidelijke voorwaarden
Fikse welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Vriendelijke service
Hoge welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Betalen in termijnen
Interessante acties

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
3 jaar vast of variabel
Scherpe welkomstbonus

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Persoonlijke service
Prominente acties

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Hulp bij overstappen
Fikse welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
3 jaar vast of variabel
Aanzienlijke kortingen

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Maandelijks bijstellen
Concurrerende acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Betalen in termijnen
Scherpe welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Betalen in termijnen
Prominente kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Overstaphulp
Fikse welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Tricht

Ons gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de maandelijkse energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt om het in huis warm te maken, voor het verwarmen van water en voor bijv. keukenapparaten. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Tricht? Door de gas-vergelijker tool in te vullen zoek jij binnen mum van tijd de voordeligste aanbieder. Via de vergelijker zoek je snel alle gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstpremies. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Voer jouw locatie en het m3-gasverbruik per jaar in, en achterhaal de goedkoopste gasprijzen voor jouw verbruik (Geldermalsen). Een aantrekkelijke gas leverancier achterhaald? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit vergt verder geen kennis. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In die dagen kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Waar wacht je op? Stap meteen over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Engwierum.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven voor jouw situatie in de gemeente Geldermalsen.