Energie vergelijken Kolham Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar tot €266


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en gauw energieprijzen vergelijken in Kolham? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Vertrouwde namen zijn leveranciers van stroom als bijvoorbeeld Vandebron of MAIN Energie. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Kolham? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw woning. Hoe kan ik beginnen? Het stelt maar weinig voor. Voer een postcode en huisnummer in, kies het geschatte verbruik (stroom en gas) en kies het soort meter dat jij hebt (enkele- of dubbele meter). Daarna bepaal je de looptijd van jouw energiecontract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een flexibel maandcontract) en kies je het gewenste energietarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens vind je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Van iedere energieaanbieder tref je de kosten op jaarbasis en de beschikbare korting voor nieuwe klanten. Advies nodig? Via deze website tref je alle details over gas, stroom en licht in Kolham.

Alle energiemaatschappijen

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Snel online overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

De energierekening omlaag

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar direct €240

Een lage stroom- en gasrekening. Een voordeliger energiecontract.Binnen enkele minuten geregeld. Bekijk direct meer informatie

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract direct vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. En als loyale klant ontvang je een leuke korting. Is dat zo? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Het tegendeel is waar: lange verbintenissen zijn duurder dan kortdurende prijsafspraken. Direct een goedkoop energiecontract in Kolham? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Eneco .

Een voorbeeld (op basis van gemiddeld gezin)

Duur Leverancier Premie Korting/maand Jaarlijks
1 jaar Eneco €210 €17,50 €1.560,80
3 jaar Eneco €340 €9,44 €1.680,80
5 jaar Eneco €0 €0 €1.800,80

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Denk aan water, wind en zon. Het belangrijkste pluspunt is dat er geen uitstoot van CO2 is. En dat draagt bij aan een beter milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Op basis van deze website vergelijk je vluchtig en eenvoudig alle groene-stroom maatschappijen. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers Kolham”. Je kunt ook filteren op energie van windmolens of zonnepanelen. Of zoek naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Veel gekozen groene energie in Kolham:

 1. Anode Energie
 2. HVC
 3. Pure Energie

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elk huis in Kolham waar stroom wordt gebruikt heeft een enkele of dubbele meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Met zo’n enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Bij de dubbele meters kun je kiezen voor 2 tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een lager tarief in de daluren (in de nacht, voor 7 uur ’s ochtends en reguliere feestdagen). Welke optie voor jou resulteert in de laagste energierekening is, verschilt per situatie.

Consumeer je het leeuwendeel van de energie tijdens daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Echter, let goed op: het vraagt nogal wat planning om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Denk aan computers en keukenapparatuur. En wil je meer doen in de daluren? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Veel mensen zeggen daarom: ga voor het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief valt tegen. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel. Lees online nu alles over de aanbieder Allure Energie.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Kolham? Dan kun je kiezen voor variabele of vaste tarieven. Wat is nu precies het verschil? En welk type tarief past bij mij? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen tijdens het contract niet. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de omgeving Kolham zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en contractuele verplichtingen worden herberekend. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, doorgaans in de periode Juli en Januari. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. Deze prijsaanpassing is doorgaan lastig te schatten. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Mogelijkerwijs kan jij je actuele energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Maatschappijen kunnen een aanbod doen met immense welkomstkortingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik overgaan?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van enkele weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €227

 1. Ga na wanneer jij mag overstappen.
 2. Check de laagste energieprijzen gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Selecteer de beste en scherpste energie-aanbieder.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Je toekomstige maatschappij regelt de overstap.
 7. Het aankomende contract gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Kolham zonnepanelen op jullie huis? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Groningen. Is er een contractjaar verstreken, dan zul je hier een compensatie voor krijgen. Dit principe is ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is een vergelijking van energieprijzen een must. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Eelde.

 1. Schat het netto verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Is dit een getal in de min? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Was dit een negatief getal? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je checkt direct de meest voordelige energieaanbieder voor jouw situatie. Suggestie: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Cruciaal: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Kolham


Profiteer van de goedkoopste energie in Kolham

Is jouw energierekening te hoog? Of staat er een verhuizing op stapel en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Kies nu makkelijk de goedkoopste stroom in Kolham (en gas). Overstappen na de energievergelijking gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Groningen)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Selecteer het gewenste energietarief. Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Bekijk de zoekresultaten en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
1 jaar vast of variabel
Mooie welkomstpremie

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Online verbruik inzien
Sublieme kortingen

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Duidelijke voorwaarden
Interessante acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Tussentijds aanpassen
Fikse aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Nette service
Concurrerende acties

logo current

Qurrent

Groene energie
Vaste & variabele prijzen
Goede aanbieding

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Vaste prijs gas
Sublieme kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Overstaphulp
Mooie welkomstpremie

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Contract wijzigen
Verleidelijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Termijnbedrag wijzigen
Interessante acties

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Aangename service
Goede welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Hulp bij overstappen
Sublieme kortingen


Prijzen gas vergelijken in Kolham

Het verbruik van gas is een belangrijk onderdeel van de energienota. Wat voor functie heeft gas? Wel, om het in huis warm te maken, om te douchen en voor sommige keukenapparatuur. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Kolham? Door de gas-vergelijker tool in te vullen tref jij vandaag nog de meest voordelige aanbieder. Via onze tool bekijk je de huidige gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstbonussen. Alle gasprijzen op een rij? Vul de postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en check aantrekkelijke gastarieven in jouw woonplaats (Slochteren). Een interessante gasmaatschappij ontdekt? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Binnen dit stadium kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap over binnen een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Start nu ook met Energie vergelijken Tuitjenhorn.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en stap online over in de gemeente Slochteren.