Energie vergelijken Eelde Check alle energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €276


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en snel energieprijzen vergelijken in Eelde? De keuze is vandaag de dag erg groot. Toonaangevende partijen zijn stroommaatschappijen zoals Budget Energie en Innova Energie. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Eelde? Vergelijk energieprijzen voor jouw thuis. Hoe kan ik beginnen? Eigenlijk is het kinderspel. Voer een postcode en huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (kWh stroom en m3 gas) en selecteer de gewenste meter (voor dubbel- of enkel tarief). Aansluitend kies je de ideale looptijd van jouw energiecontract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en selecteer je een vast of variabel tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Daarna zie je meteen de goedkoopste energiemaatschappij. Per aanbieder ontdek je de energiekosten per jaar en de aantrekkelijke welkomstkorting. Advies nodig? Hier lees je rijke informatie over stroom, gas en licht in Eelde.

Alle organisaties

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Snel overstappen van aanbieder

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Goedkopere energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar vandaag nog €235

De goedkoopste stroom en gas Minder betalen voor je energie. Ook voor jou interessant? Hieronder vind je alle uitleg.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract meteen vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan is de kortingsactie nog gunstiger. Of juist niet? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nee, het wordt nog mooier: langetermijncontracten zijn duurder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Eelde? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. We hebben een berekening gemaakt van EnergieFlex.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld gezin)

Duur Maatschappij Premie Korting/maand Overzicht
1 jaar EnergieFlex €220 €18,33 €1.534,60
3 jaar EnergieFlex €220 €6,11 €1.654,60
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.774,60

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Voorbeeld zijn zon en wind. Het grote positieve aspect is dat er geen CO2 vrijkomt. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. De gedachte is dat groene stroom erg duur is. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Middels de vergelijker vergelijk je snel & eenvoudig de populaire groene stroom leveranciers. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Eelde”. Je kunt ook filteren op stroom van wind of de zon. Of filter op in eigen land opgewekte groene energie.

Erkende leveranciers van groene stroom in Eelde:

 1. Allure Energie
 2. HVC
 3. Oxxio

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elk huis in Eelde waar energie geleverd wordt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat zijn de belangrijkste verschillen? In het geval van een enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Bij de dubbele meters kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Men spreekt dan over piekuren (overdag) en een lager tarief in de daluren (in de nacht, voor 7 uur ’s ochtends en met feestdagen). Welke van deze opties het voordeligst is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Consumeer je relatief veel van de energie in de daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Neem dit in acht: het vergt heel wat om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Voorbeelden zijn de vrieskist of WIFI. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Het heeft dus een grote impact op je leven. Het levert ook nog eens weinig op. Wij adviseren daarom: ga voor het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief is niet eenvoudig. Bovendien ben je met het enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Oxxio.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Eelde? De twee contractsoorten zijn een vast of variabel tarief. Maar wat zijn de verschillen? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen niet, zolang het contract loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Dalen de tarieven tussentijds? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de regio Eelde zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en contractuele verplichtingen fluctueren. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De wisseling van prijzen is lastig te voorspellen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet blij met jouw huidige energieleverancier? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Mogelijkerwijs kan jij jouw huidige energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Leveranciers bieden vaak enorme welkomst vergoedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik overgaan?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van een kleine maand. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €198

 1. Check wat de einddatum van het contract is.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jouw situatie.
 3. Spot de beste en betaalbaarste energie-leverancier.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Jouw “nieuwe” energieaanbieder verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Deze aankomende overeenkomst gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen met zonnepanelen: werkt dat anders?

In Eelde zonnepanelen op jullie huis? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Drenthe. Na afloop van elk jaar krijg je hier een vergoeding voor. De benaming hiervoor is salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Zuidveld.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Je vult het berekende stroomverbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je ontdekt nu de meest voordelige aanbieder voor jou. Advies: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Belangrijk: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Eelde


Vind de goedkoopste energie in Eelde

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of staat er een verhuizing op stapel en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Vind nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Eelde (en gas). Energie vergelijken en oversluiten gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Drenthe)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Online account
Scherpe welkomstbonus

logo essent

Essent

Levert ketels
Vaste prijs stroom
Mooie welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Verbruik advies
Scherpe welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Tussentijds aanpassen
Hoge welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
2 jarig contract
Scherpe welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Slimme meter
2 jarig contract
Goede welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Sympatieke service
Goede welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Online verbruik inzien
Aantrekkelijke acties

logo engie

Engie

ENGIE app
Vaste prijs gas
Fikse welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Persoonlijke service
Interessante acties

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Eenvoudig afsluiten
Hoge welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Overstaphulp
Mooie welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Eelde

Gasverbruik vormt voor een groot deel de energierekening. Gas gebruiken we voor de verwarming van het huis, voor warm water en om te koken. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Eelde? Door onze gas-vergelijker te gebruiken zoek jij moeiteloos de goedkoopste aanbieder. Met behulp van deze site kun je alle gasprijzen bekijken, inclusief acties en welkomstbonussen. Weten wat je voor gas kwijt bent? Voer je postcode + huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en ontdek de goedkoopste gastarievenvoor jouw locatie en gasverbruik (Tynaarlo). Een geschikte partij ontdekt? Start vandaag nog met besparen! Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Gedurende deze 14 dagen mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap vandaag nog over, en pak die welkomstbonus! Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Oldeholtpade.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Tynaarlo.