Energie vergelijken Kolhorn Vergelijk de energieaanbieders en bespaar wel €239


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Kolhorn? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk aan erkende stroom maatschappijen zoals bijv. Vandebron en Greenchoice. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Kolhorn? Vergelijk energieprijzen voor jouw huis. Hoe doe ik dit? Het is een fluitje van een cent. Geef je postcode en huisnummer door, schat jouw verbruik (stroom en gas) en kies het soort meter, (dit is een dubbele of enkele meter). Hierna maak je een keuze voor de looptijd van jouw contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een tijdelijk energiecontract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens ontdek je regelrecht de goedkoopste energieleverancier. Van elke aanbieder check je wat je per jaar kwijt bent en de optionele welkomstbonus. Meer weten over de verschillende aanbieders? Via deze pagina blader je door praktische info over stroom, gas en licht in Kolhorn.

Alle aanbieders

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Snel overstappen van aanbieder

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Bespaar op je energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar tot €216

Een lage stroom- en gasrekening. Op kosten voor energie besparen. Ook voor jou interessant? Lees hieronder alle informatie.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract direct afsluiten voor een aantal jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft krijg je een hogere korting. Of toch niet? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Je zult het niet verwachten: langdurige overeenkomsten zijn kostbaarder dan een kortdurend contract. Direct een goedkoop energiecontract in Kolhorn? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van NLE.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gerekend met een gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Bonus Premie/maand Overzicht
1 jaar NLE €220 €18,33 €1.560,85
3 jaar NLE €350 €9,72 €1.680,85
5 jaar NLE €0 €0 €1.800,85

Naarmate de contractperiode toeneemt betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Voorbeeld zijn zon en wind. Het voornaamste punt is dat er geen uitstoot van CO2 is. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dat is vaak niet het geval. Op basis van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je gauw en gemakkelijk aanbieders van groene stroom in de buurt. Hiervoor kies je het selectievakje “100% duurzame energieleveranciers Kolhorn”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie opgewekt door windmolens of zonnepanelen. Of ga voor enkel groene stroom uit Nederland.

Veel gekozen groene energie in Kolhorn:

 1. Allure Energie
 2. Energieflex
 3. Powerpeers

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Iedere bewoner van Kolhorn waar stroom verbruikt wordt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is precies het verschil? Heb je een enkele meter? Dan betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Bij de dubbele meters heb je te maken met 2 tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een apart tarief voor daluren (later op de avond, tijdens weekenden en nationale feestdagen). Welke type tarief resulteert in de laagste energierekening is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Gebruik je het grootste gedeelte van jouw stroom in de daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Echter, let goed op: het is soms best moeilijk om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Onder andere TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je meer doen in de daluren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En je wint hooguit een paar tientjes. Daarom ons advies: kies voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Overigens ben je met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Anode Energie.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Kolhorn? Maak dan eerst een keuze uit vaste en variabele tarieven. Maar wat zijn de verschillen? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In Kolhorn zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en contractuele verplichtingen schommelen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, direct in januari, en halverwege in juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De prijs en tarief-ontwikkelingen zijn niet met zekerheid te zeggen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Ben je ontevreden over jouw leverancier van energie en gas? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Tegenwoordig kan jij wellicht je bestaande energiecontract opzeggen en direct overstappen. Overstappen loont. Maatschappijen geven jouw reusachtige welkomstacties. Maar per wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik overstappen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 4 weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Een overstap maken is echter wel een optie, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €290

 1. Bekijk wanneer jouw contract afloopt.
 2. Bekijk de actuele energietarieven gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Selecteer de beste en lucratiefste stroomleverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Jullie nieuwe energieleverancier verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Kolhorn zonnepanelen op jouw woning? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Noord-Holland. Iedere 12 maanden wordt je hierin tegemoetgekomen. Dit heet salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Eelderwolde.

 1. Bereken je verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je ziet in een oogopslag de goedkoopste aanbieder voor jouw woning en verbruik. Belangrijk: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Doorslaggevend: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Kolhorn


Stap over naar de goedkoopste energie in Kolhorn

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Zoek nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Kolhorn (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen is erg eenvoudig:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Noord-Holland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Persoonlijke service
Fikse welkomstkorting

logo essent

Essent

Levert panelen
Betalen in termijnen
Goede welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Vriendelijke service
Verleidelijke kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Snel overstappen
Hoge aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Online verbruik inzien
Fikse welkomstkorting

logo current

Qurrent

Windtegoed
Goede medewerkers
Fikse welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Goede klantenservice
Sublieme acties

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Simpele voorwaarden
Fikse welkomstkorting

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
1 jarig contract
Goede welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Diverse prijsafspraken
Fikse aanbieding

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Online verbruik inzien
Mooie aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
1 jaar vast of variabel
Hoge welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Kolhorn

Het verbruik van gas bepaalt deels de factuur van de energiemaatschappij. Wat voor functie heeft gas? Wel, om het in huis warm te maken, om te douchen en voor bijv. keukenapparaten. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Kolhorn? Door onze gas-vergelijker te gebruiken check je binnen no-time de voordeligste aanbieder. Met behulp van deze site kun je alle gasprijzen bekijken, en uiteraard de scherpe acties en welkomstbonussen. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer jullie adresgegevens in en het m3-gasverbruik per jaar in, en vind de meest voordelige gas-tarieven in jouw woonplaats (Hollands Kroon). Een aantrekkelijke gasmaatschappij aangetroffen? Stap dan direct online over. Dit is niet moeilijk. Het contract ontbinden doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In dat tijdvak mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap vandaag nog over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Tuk.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Hollands Kroon.