Energie vergelijken Eelderwolde Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en krijg kortingen tot wel €276


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en razendsnel energieprijzen vergelijken in Eelderwolde? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Je hebt vast gehoord van stroommaatschappijen als Energieflex en Oxxio. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Eelderwolde? Vergelijk energieprijzen voor jouw woning. Hoe kan ik beginnen? Eigenlijk is het kinderspel. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, geef aan wat het verbruik is (stroom en gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (voor dubbel- of enkel tarief). Verder maak je een keuze voor de looptijd van de overeenkomst (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en kies je het gewenste energietarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Aansluitend vergelijk je direct de goedkoopste energieaanbieder. Van elke organisatie check je de energiekosten per jaar en de aantrekkelijke cashback-korting. Is het nieuw voor jou? Op energieaanbiedingvergelijken.nl lees je alle info over gas, stroom en licht in Eelderwolde.

Alle aanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Overstappen is zo gepiept

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Bespaar op je energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar tot €259

Bespaar direct op jouw stroom & gas Een voordeliger energiecontract.Dat is voor iedereen relevant. Hieronder vind je alle uitleg.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract gewoon vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan zijn de voordelen nog veel groter. Of juist niet? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Sterker nog: langetermijncontracten kennen duurdere prijzen in vergelijking met een kortlopend contract. Direct een goedkoop energiecontract in Eelderwolde? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Engie .

Een voorbeeld ter illustratie (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Premie Bonus/maand Overzicht
1 jaar Engie €230 €19,17 €1.534,65
3 jaar Engie €230 €6,39 €1.654,65
5 jaar Engie €0 €0 €1.774,65

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Denk dan aan wind, water en zon. Het belangrijkste pluspunt is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Middels de vergelijker vergelijk je razendsnel en probleemloos leveranciers van groene stroom in jouw regio. Kies hierbij voor “uitsluitend duurzame energieleveranciers Eelderwolde”. Tip: filter nu ook op energie van zonnepanelen/windmolens. Of ga voor slechts groene stroom met NL oorsprong.

Erkende leveranciers van groene stroom in Eelderwolde:

 1. Budget Energie
 2. Innova Energie
 3. UnitedConsumers

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elk gebouw in Eelderwolde waar stroom wordt gebruikt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Met zo’n enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Bij een dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. We onderscheiden de piekuren (overdag) en een afwijkend tarief voor daluren (’s avonds en ’s nachts, in de weekenden en tijdens o.a. de paasdagen). Welke type tarief het beste is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Verbruik je het grootste gedeelte van jouw stroom tijdens daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Goed om te weten: het is soms best moeilijk om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Voorbeelden zijn TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Dit vergt dus een hele andere planning. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Daarom ons advies: het enkeltarief voldoet prima! Bezuinigen door het dubbeltarief valt tegen. Overigens ben je met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Ga aan de slag met energie van Powerpeers.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Eelderwolde? Dan is er de opties voor vaste en variabele tarieven. Waarin verschillen deze van elkaar? En welk type tarief past bij mij? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaan de prijzen omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de regio Eelderwolde is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en contractuele verplichtingen opnieuw bepaald worden. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De wisseling van prijzen zijn niet met zekerheid te zeggen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie bedrijf dat stroom en gas levert? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Doorgaans kun jij jouw huidige energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Maatschappijen hanteren hoge welkomstpremies. Kan ik vandaag al overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik overgaan?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van enkele weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €201

 1. Controleer of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Check de laagste energieprijzen op basis van jouw gegevens.
 3. Sorteer de beste en goedkoopste aanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. De nieuwgekozen leverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Dit fonkelnieuwe contract zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen en zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Eelderwolde zonnepanelen op je adres actief? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Drenthe. Aan het einde van het jaar compenseren ze je hiervoor. We spreken dan over salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Zuidvelde.

 1. Maak een begroting van het verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Dit kan een negatief getal zijn. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Was dit een negatief getal? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je bekijkt in een oogopslag de meest betaalbare stroom maatschappij voor jouw woning en verbruik. Goed om te weten: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Cruciaal: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Eelderwolde


Overstappen naar de goedkoopste energie in Eelderwolde

Is jouw energierekening te hoog? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Zoek nu makkelijk de goedkoopste stroom in Eelderwolde (en gas). Energie vergelijken en oversluiten heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Drenthe)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Direct overstappen
Flinke welkomstbonus

logo essent

Essent

Jaren actief
Inzicht in je verbruik
Mooie welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Contract wijzigen
Flinke aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Vaste & variabele prijzen
Hoge aanbieding

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
2 jarig contract
Mooie welkomstkorting

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Contract wijzigen
Goede welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Online account
Mooie aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
2 jarig contract
Hoge welkomstbonus

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Nette klantenservice
Aantrekkelijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Maandelijks bijstellen
Aantrekkelijke kortingen

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Flexibele stroomprijs
Mooie welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Aangename service
Hoge aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Eelderwolde

Het verbruikte gas neemt een groot deel in van de energienota. Gas wordt verbruikt natuurlijk voor de verwarming, voor een lekker warm bad en om te koken. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Eelderwolde? Door onze gas-vergelijker te gebruiken tref jij meteen de aantrekkelijkste gasmaatschappij. Met behulp van deze site kun je alle gasprijzen bekijken, met alle aanbiedingen en welkomstpremies. Alle gasprijzen op een rij? Geef je postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en achterhaal de meest voordelige gas-tarieven voor jouw woning (Tynaarlo). Een voordelige partij gevonden? Start vandaag nog met besparen! Dit stelt maar weinig voor. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Binnen deze 2 weken mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Waar wacht je op? Stap meteen over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Nu ook online: Energie vergelijken Oldeholtwolde.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en regel de overstap online in de gemeente Tynaarlo.