Energie vergelijken Kollum Check alle energiemaatschappijen en bespaar wel €295


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Kollum? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Waarschijnlijk ken jij stroommaatschappijen als bijvoorbeeld Essent of Noordelijk Lokaal Duurzaam. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Kollum? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw persoonlijke situatie. Hoe gaat dat? Het is een fluitje van een cent. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, geef aan wat het verbruik is (stroom en gas) en kies het soort meter dat jij hebt (dit is een dubbele of enkele meter). Verder bepaal je de looptijd van het energiecontract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een flexibel maandcontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Hierna check je meteen de goedkoopste energieleverancier. Van elke leverancier zie je de prijs per jaar en de beschikbare welkomstkorting. Meer weten over de verschillende aanbieders? Hier tref je uitvoerige details over stroom, gas en licht in Kollum.

Alle maatschappijen

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Snel overstappen van aanbieder

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

De energierekening omlaag

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar vandaag nog €189

Een lage stroom- en gasrekening. De energierekening naar beneden. Wie wil dat nou niet? Bekijk direct meer informatie

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract direct ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. En als loyale klant ontvang je een leuke korting. Klopt dat? De energiemarkt werkt net wat anders. Het tegendeel is waar: lange verbintenissen kennen duurdere prijzen in vergelijking met kortdurende prijsafspraken. Wil je een goedkoop energiecontract in Kollum? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Oxxio .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (op basis van gemiddeld gezin)

Termijn Maatschappij Korting Bonus/maand Overzicht
1 jaar Oxxio €230 €19,17 €1.560,90
3 jaar Oxxio €360 €10 €1.680,90
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.800,90

Bij een lang contract liggen de verbruikskosten wat lager. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk aan water, wind en zon. Het belangrijkste pluspunt is dat er geen uitstoot van CO2 is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom erg kostbaar is. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Via de vergelijker vergelijk je supersnel en soepel de verschillende aanbieders van groene stroom. Selecteer het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Kollum”. Je kunt ook filteren op stroom opgewekt door windmolens of zonnepanelen. Of ga voor groene energie uit NL.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Kollum:

 1. E.ON
 2. HVC
 3. UnitedConsumers

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Ieder adres in Kollum met toegang tot energie beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Heb je een enkele meter? Dan wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Heb je een dubbele meter, dan kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. We onderscheiden de piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (’s avonds en ’s nachts, voor 7 uur ’s ochtends en met feestdagen). Welk tarief het goedkoopste is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik je het grootste gedeelte van jouw stroom op daluur momenten? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Houdt dit in gedachten: het vergt heel wat om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Denk maar aan koelapparatuur en routers. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Onze tip is: het enkeltarief is eenvoudiger! Besparen met dubbeltarief valt tegen. Overigens ben je met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Bekijk direct de aanbieder Budget Energie.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Kollum? De twee contractsoorten zijn vaststaande en flexibele prijzen. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. In de regio Kollum is het vaste energietarief erg populair.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en de voorwaarden opnieuw bepaald worden. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, in eind Juli en in begin Januari. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De prijs en tarief-ontwikkelingen kun je lastig aan zien komen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw actuele energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Wellicht kun je je bestaande energiecontract opzeggen + overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Maatschappijen bieden vaak fantastische welkomstacties. Per wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik wisselen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van meerdere weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Eerder opzeggen kan wel, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €174

 1. Check wanneer jouw contract afloopt.
 2. Check energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Kies de beste en voordeligste energie-leverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Jouw “nieuwe” aanbieder regelt de overstap.
 7. De vernieuwde prijsafspraak is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Kollum zonnepanelen op jullie huis? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Friesland. Iedere 12 maanden zul je hier een compensatie voor krijgen. We spreken dan over salderen. Ook met zonnepanelen is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Eemdijk.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Is dit een getal in de min? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Kwam je hier op een negatief getal uit? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je ziet nu de meest aantrekkelijke stroomleverancier voor jou. Interessant: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Selecteer een overstapdatum. Interessant: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Kollum


Zo vind je de goedkoopste energie in Kollum

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Selecteer nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Kollum (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is een fluitje van een cent:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Friesland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Tussentijds aanpassen
Scherpe welkomstkorting

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Overstapservice
Verleidelijke acties

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Flexibele stroomprijs
Hoge aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Sympatieke service
Hoge aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Meerdere contracten
Flinke welkomstpremie

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Sympatieke service
Scherpe aanbieding

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Inzicht in je verbruik
Flinke welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Diverse prijsafspraken
Mooie welkomstkorting

logo engie

Engie

Helemaal groen
Snel oversluiten
Flinke aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Gemakkelijk oversluiten
Mooie welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
1 jaar vast of variabel
Aanzienlijke acties

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Vaste & variabele prijzen
Concurrerende kortingen


Prijzen gas vergelijken in Kollum

Jullie gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de energienota. Het gas wordt doorgaans gebruikt om onze woningen op te warmen, om te douchen en om eten te bereiden. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Kollum? Door onze gas-vergelijker te gebruiken check je razendsnel de voordeligste maatschappij. Op deze website zoek je snel alle gasprijzen, inclusief acties en welkomstcadeaus. Weten wat je voor gas kwijt bent? Voer je postcode + huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en check aantrekkelijke gastarieven voor jouw locatie en gasverbruik (Kollumerland en Nieuwkruisland). Een passende gasmaatschappij gevonden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit vergt verder geen kennis. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Binnen deze 2 weken mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap nu over in een paar minuten, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Tull en ’t Waal.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en start met besparen in de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland.