Energie vergelijken Kollumerzwaag Check alle energiemaatschappijen en bespaar wel €246


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Kollumerzwaag? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Erkende organisaties zijn stroom maatschappijen zoals bijv. Engie en Innova Energie. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Kollumerzwaag? Vergelijk de prijzen voor jouw woning. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het stelt maar weinig voor. Vul je locatie in, begroot jouw totale verbruik (gas en stroom) en kies het soort meter, (een dubbele of enkele meter). Vervolgens maak je een keuze voor de looptijd van de verbintenis (opties zijn bijv. 1 3 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Daarna zie je binnen een paar seconden de goedkoopste energie. Van iedere aanbieder zie je de energiekosten per jaar en de optionele welkomstbonus. Hulp nodig bij kiezen? Op onze website ontdek je alle info over stroom, gas en licht in Kollumerzwaag.

Alle aanbieders

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel overstappen van aanbieder

Check je besparing en sluit online snel over

Voordeel op de energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot wel €265

Minder betalen voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Dat is voor iedereen relevant. Hieronder vind je alle uitleg.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract direct aangaan voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft ontvang je een leuke korting. Klopt dat? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Het tegendeel is waar: langetermijncontracten zijn prijziger dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Kollumerzwaag? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Green Choice .

Een voorbeeld ter illustratie (gerekend met een gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Bonus Korting/maand Jaarlijks
1 jaar Green Choice €250 €20,83 €1.561,00
3 jaar Green Choice €380 €10,56 €1.681,00
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.801,00

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Denk dan aan wind, water en zon. Het grootste voordeel is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. En dat draagt bij aan een beter milieu. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom erg kostbaar is. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Middels deze pagina vergelijk je supersnel en vloeiend leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik wel even op het vakje met: “uitsluitend duurzame energieleveranciers Kollumerzwaag”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar groene energie uit NL.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Kollumerzwaag:

 1. Budget Energie
 2. Innova Energie
 3. Qwint

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elke inwoner van Kollumerzwaag waar stroom wordt gebruikt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Heb je een enkele meter? Dan betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Bij een dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Men spreekt dan over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) een een prijs voor daluren (laat in de avond, tijdens weekenden en tijdens o.a. de paasdagen). Welke van deze opties het goedkoopste is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Consumeer je het leeuwendeel van de energie tijdens daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Maar let op: het vraagt nogal wat planning om energie met name in de daluren te gebruiken. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Bijvoorbeeld de koelkast of vriezer. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En de opbrengst is marginaal.Veel mensen zeggen daarom: ga voor het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief valt tegen. Bovendien ben je met het enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij De Vastelastenbond.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Kollumerzwaag? Dan is er de opties voor een vast of variabel tarief. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En welk type tarief past bij mij? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan profiteer je hier niet van. In de plaats Kollumerzwaag zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom binnen jouw contract veranderen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, vaak is dat in januari en in juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De wisseling van prijzen kun je lastig aan zien komen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet te spreken over jouw huidige energieleverancier? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Misschien kun je je bestaande energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Maatschappijen bieden vaak speciale welkomstaanbiedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? En hoe doe ik dat? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik al switchen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van meerdere weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €207

 1. Check wanneer jij mag overstappen.
 2. Bekijk de actuele energietarieven aangepast op jouw woning.
 3. Filter de beste en aantrekkelijkste leverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Jouw toekomstige energiemaatschappij zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. De nieuwe overeenkomst gaat in op de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: werkt dat anders?

In Kollumerzwaag zonnepanelen op je adres actief? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Friesland. Elke 12 maanden wordt je hier natuurlijk voor beloond. De benaming hiervoor is salderen. Ook met zonnepanelen is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Bekijk eens het volgende stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Eemshaven.

 1. Maak een begroting van het verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul ook je echte stroomverbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je vindt meteen de meest aantrekkelijke stroomaanbieder die past bij jouw situatie. Aanwijzing: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Doorslaggevend: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Kollumerzwaag


Profiteer van de goedkoopste energie in Kollumerzwaag

Is jouw energierekening te hoog? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Kies nu snel de goedkoopste stroom in Kollumerzwaag (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie doe je met de volgende stappen:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Friesland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Dit is vast of variabel.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Gemakkelijk oversluiten
Fikse aanbiedingen

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Direct overstappen
Mooie aanbieding

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Variabele gasprijzen
Verleidelijke acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Verbruik aanpassen
Aantrekkelijke acties

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Nette service
Hoge welkomstkorting

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Contract wijzigen
Flinke aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Vriendelijke service
Concurrerende kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Duidelijke voorwaarden
Mooie welkomstpremie

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Persoonlijk advies
Aanzienlijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Duidelijke voorwaarden
Flinke welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Snel af te sluiten
Scherpe welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Behulpzame service
Flinke welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Kollumerzwaag

Ons gasverbruik neemt een groot deel in van de energienota. Wat voor functie heeft gas? Wel, voor de verwarming van het huis, om water op te warmen en om het fornuis te gebruiken. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Kollumerzwaag? Door de gas-vergelijker tool in te vullen tref jij binnen no-time de aantrekkelijkste maatschappij. Met behulp van deze site kun je alle gasprijzen bekijken, maar ook de aanbiedingen en welkomstbonussen. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Vul jouw postcode en verbruik per jaar in, en achterhaal de goedkoopste gasprijzen voor jouw woning (Kollumerland en Nieuwkruisland). Een interessante aanbieder gevonden? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit vergt verder geen kennis. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In deze periode kun je nog van het contract af. Stap over binnen een paar minuten, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Twello.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en stap online over in de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland.