Energie vergelijken Uden Start met vergelijken en bespaar maar liefst €293


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en vlug energieprijzen vergelijken in Uden? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Denk maar aan stroomaanbieders zoals bijv. Vandebron en Noordelijk Lokaal Duurzaam. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Uden? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw woning. Hoe werkt dat vergelijken? Het is simpel. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, kies het geschatte verbruik (gas plus stroom) en kies het type meter (dubbel of enkel). Hierop volgend selecteer je de looptijd van het contract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of maandelijks opzegbaar) en selecteer je een vast of variabel tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Vervolgens check je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Van elke maatschappij check je de energiekosten per jaar en de beschikbare welkomstpremie. Hulp nodig bij kiezen? Via deze website vind je uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Uden.

Alle energieaanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Gelijk oversluiten

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Goedkopere energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar direct €254

Een laag tarief voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Binnen enkele minuten geregeld. Wij leggen het allemaal voor je uit.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract gelijk voor een aantal jaar vastzetten. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Wanneer je langere tijd klant wordt zijn de voordelen nog veel groter. Mee eens? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Let nu goed op: lange verbintenissen zijn kostbaarder dan kortstondige contracten. Direct een goedkoop energiecontract in Uden? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van EnergieFlex .

Een voorbeeld ter illustratie (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Bonus Korting/maand Overzicht
1 jaar EnergieFlex €150 €12,50 €1.609,25
3 jaar EnergieFlex €110 €3,06 €1.729,25
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.849,25

Bij een contract van bijv. 5 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het duurzame hiervan is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. De gedachte is dat groene stroom een hoger tarief heeft. Gelukkig is dit vaak niet zo. Via onze tool vergelijk je gauw en eenvoudig groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers Uden”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Veel gekozen groene energie in Uden:

 1. Vandebron
 2. Energieflex
 3. Vattenfall

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Ieder adres in Uden met toegang tot energie kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is precies het verschil? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. In het geval van een dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. In de volksmond zijn dit piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een tarief voor de daluren (in de nacht, vroeg in de ochtend en met bijv. kerst). Welk soort tarief resulteert in de laagste energierekening is, verschilt enorm per situatie.

Gebruik je het leeuwendeel van jouw energie rond de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Vergeet niet: het is een hele uitdaging om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Neem nou computers en keukenapparatuur. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Het heeft dus een grote impact op je leven. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Onze aanbeveling: een enkeltarief is duidelijker. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Voorts is een huishouden met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Enduris.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Uden? Dan heb je de keuze tussen vaststaande en flexibele prijzen. Maar wat zijn de verschillen? Met welke soort tarief ben ik het beste af? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven tijdens het contract niet. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de plaats Uden is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en andere afspraken fluctueren. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, in Januari en in Juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. Deze prijsaanpassing zijn niet met zekerheid te zeggen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie aanbieder van gas en licht? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Doorgaans kun jij het oude energiecontract opzeggen + overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Leveranciers bieden namelijk serieuze welkomstbonussen. Maar wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik overgaan?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van een kleine maand. Opzeggen is dan altijd gratis. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Voortijdig switchen kan, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €148

 1. Trek na wanneer jij mag overstappen.
 2. Bekijk de actuele energietarieven op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Sorteer de beste en voordeligste stroomaanbieder.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Je nieuwgekozen energieaanbieder zegt jouw huidige contract op.
 7. De nieuwe overeenkomst zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Uden zonnepanelen op jouw woning? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Noord-Brabant. Aan het einde van het jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. Dit principe is ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Bekijk eens het volgende stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Onderdendam.

 1. Bereken je verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Is dit een getal in de min? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je vindt nu de meest voordelige stroom maatschappij die past bij jouw situatie. Cruciaal: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Interessant: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Uden


Overstappen naar de goedkoopste energie in Uden

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of heb je een nieuwbouwwoning en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Vind nu meteen de goedkoopste stroom in Uden (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Noord-Brabant)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Verschillende contracten
Aantrekkelijke acties

logo essent

Essent

Levert panelen
1 jaar vast of variabel
Hoge aanbieding

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Verschillende contracten
Hoge aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Vaste prijs gas
Hoge welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Maandelijks bijstellen
Hoge welkomstpremie

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Termijnbedrag wijzigen
Goede welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Overstaphulp
Prominente kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Nette service
Mooie welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Simpele voorwaarden
Fikse welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Flexibele of vaste prijs
Aanzienlijke kortingen

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Online verbruik inzien
Flinke welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
3 jaar vast of variabel
Hoge aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Uden

Ons gasverbruik bepaalt deels de maandelijkse energierekening. Gas wordt vooral gebruikt natuurlijk voor de verwarming, voor een lekker warm bad en om het fornuis te gebruiken. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Uden? Door onze gas-vergelijker te gebruiken vind je nu de goedkoopste leverancier. Met behulp van deze site vind je actuele gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstcadeaus. Direct alle gasprijzen vergelijken? Geef je postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en achterhaal de laagste gastarieven voor jouw verbruik (Uden). Een voordelige leverancier gevonden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. De nieuwe aanbieder regelt dit. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Tijdens die twee weken kun je nog van het contract af. Stap vandaag nog over, en pak die welkomstbonus! Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Espel.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en start met besparen in de gemeente Uden.