Energie vergelijken Uffelte Start met vergelijken en bespaar wel €274


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en razendsnel energieprijzen vergelijken in Uffelte? De keuze is vandaag de dag erg groot. Toonaangevende partijen zijn stroommaatschappijen als UnitedConsumers of Huismerk Energie. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Uffelte? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is simpel. Geef je postcode en huisnummer door, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas plus stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (dubbele- of enkele meter). Vervolgens kies je de looptijd van het contract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een tijdelijk energiecontract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Hierop volgend check je direct de goedkoopste energieleverancier. Van iedere energieaanbieder tref je de kosten per 12 maanden en de optionele korting voor nieuwe klanten. Zoek je wat handig naslagwerk? Op energieaanbiedingvergelijken.nl lees je bruikbare info over gas, stroom en licht in Uffelte.

Alle leveranciers

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Gemakkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

De energierekening omlaag

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar eenvoudig €220

Bespaar direct op jouw stroom & gas Minder betalen voor je energie. Ook voor jou interessant? Check op deze pagina alle details.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract gelijk aangaan voor meerdere jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Wanneer je langere tijd klant wordt kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Is dit waar? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Nee, het wordt nog mooier: langdurige overeenkomsten zijn kostbaarder dan een kortlopend contract. Direct een goedkoop energiecontract in Uffelte? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Energiedirect.nl.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (van een doorsnee-gezin)

Looptijd Leverancier Korting Premie/maand 12 maanden
1 jaar Energiedirect.nl €170 €14,17 €1.609,35
3 jaar Energiedirect.nl €130 €3,61 €1.729,35
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.849,35

Bij een contract van bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Windmolens, zonnecellen en water. Het duurzame hiervan is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom duurder is dan grijze energie. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Aan de hand van deze pagina vergelijk je razendsnel en probleemloos aanbieders van groene stroom in de buurt. Kies hierbij voor “alleen duurzame energieleveranciers Uffelte”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie van zonnepanelen of juist windmolens. Of beperk je zoekopdracht tot slechts groene stroom met NL oorsprong.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Uffelte:

 1. Energiedirect.nl
 2. Essent
 3. NLE

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elk gebouw in Uffelte waar stroom verbruikt wordt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verschillend zijn deze meters? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Wanneer je een dubbele meter hebt heb je te maken met 2 tarieven. We onderscheiden de piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) een een prijs voor daluren (later op de avond, voor 7 uur ’s ochtends en reguliere feestdagen). Welk soort tarief het voordeligst is, verschilt per situatie.

Consumeer jij een belangrijk deel van de energie op daluur tijden?Dan is het dubbeltarief interessant. Maar let op: het is soms best moeilijk om energie met name in de daluren te gebruiken. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Bijvoorbeeld koelapparatuur en routers. En wil je meer doen in de daluren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Het heeft dus een grote impact op je leven. Het levert ook nog eens weinig op. Veel mensen zeggen daarom: ga voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Overigens ben je met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Check alle details over Endinet Groep.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Uffelte? Dan is er de opties voor vaste en variabele tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En welk type tarief past bij mij? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet, zolang het contract loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de regio Uffelte zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en contractuele verplichtingen opnieuw bepaald worden. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De prijsontwikkeling is doorgaan lastig te schatten. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw huidige energie aanbieder? Vind je jouw energierekening te hoog? Dan kun je mogelijk je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en dan overstappen. Overstappen loont. Energiemaatschappijen hebben gewoonlijk fantastische welkomstkortingen. Kan ik vandaag al overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik wisselen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van meerdere weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Overstappen is mogelijk, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €253

 1. Pluis uit wat de einddatum van het contract is.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Zoek de beste en aantrekkelijkste energie-aanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Jullie aankomende leverancier regelt de overstap.
 7. Deze kersverse overeenkomst is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Uffelte zonnepanelen laten plaatsen? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Drenthe. Is er een contractjaar verstreken, dan wordt je hierin tegemoetgekomen. Dit heet salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Bekijk eens het volgende stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Onnen.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Komt hier een negatief cijfer uit? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je ziet meteen de meest betaalbare stroomleverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Noemenswaardig: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Hint: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Uffelte


Overstappen naar de goedkoopste energie in Uffelte

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of een nieuwe woning gekocht en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Check nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Uffelte (en gas). Energie vergelijken en oversluiten heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Drenthe)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Simpele voorwaarden
Mooie welkomstkorting

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Goede klantenservice
Scherpe welkomstpremie

logo eneco

Eneco

HollandseWind
1 jaar vast of variabel
Prominente kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Snel oversluiten
Hoge welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Betalen in termijnen
Hoge aanbiedingen

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Online account
Fikse welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Persoonlijk advies
Goede welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Vaste prijs gas
Concurrerende acties

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
2 jarig contract
Goede aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Online verbruik inzien
Fikse welkomstkorting

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Gemakkelijk oversluiten
Hoge welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Goede klantenservice
Aantrekkelijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Uffelte

Jullie gasverbruik neemt een groot deel in van de energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, om het in huis warm te maken, voor heet water uit de kraan en om eten te bereiden. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Uffelte? Door de gas-vergelijker tool in te vullen tref jij binnen mum van tijd de voordeligste aanbieder. Op die pagina vind je actuele gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstcadeaus. Weten wat je voor gas kwijt bent? Vul de postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en check de goedkoopste gastarievenin jouw woonplaats (Westerveld). Een voordelige organisatie achterhaald? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Tijdens die twee weken ben je vrij om er toch van af te zien. Waar wacht je op? Stap meteen over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Nu ook online: Energie vergelijken Etten.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en start met besparen in de gemeente Westerveld.