Energie vergelijken Uitgeest Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en krijg een korting tot €254


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Uitgeest? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Toonaangevende partijen zijn stroomaanbieders zoals Allure Energie en Oxxio. En er komen steeds meer aanbieders bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Uitgeest? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw persoonlijke situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is een fluitje van een cent. Voer je postcode en huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (m3 gas en Kwh stroom) en selecteer de gewenste meter (dubbele- of enkele meter). Hierop volgend kies je de looptijd van de verbintenis (dit kan zijn 2 jaren of maandelijkse opzegbare energie) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Kies optioneel voor duurzame energie. Hierna zie je regelrecht de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere energieaanbieder ontdek je de kosten op jaarbasis en de geldende welkomstbonus. Hulp nodig bij kiezen? Op onze website ontdek je praktische info over stroom, gas en licht in Uitgeest.

Alle maatschappijen

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Gelijk oversluiten

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Bespaar op je energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar meteen €249

Een laag tarief voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Dat is voor iedereen relevant. Bekijk direct meer informatie

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract direct aangaan voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En als loyale klant is de kortingsactie nog gunstiger. Of toch niet? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Het tegendeel is waar: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan kortdurende prijsafspraken. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Uitgeest? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Vattenfall.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Korting Premie/maand 12 maanden
1 jaar Vattenfall €200 €16,67 €1.609,50
3 jaar Vattenfall €160 €4,44 €1.729,50
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.849,50

Bij een lang contract liggen de verbruikskosten wat lager. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Windmolens, zonnecellen en water. Het belangrijkste pluspunt is dat er geen uitstoot van CO2 is. En dat draagt bij aan een beter milieu. Veel mensen denken dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Middels onze zoekmachine vergelijk je gauw en gemakkelijk leveranciers van groene stroom in jouw regio. Kies hierbij voor “alleen duurzame energieleveranciers Uitgeest”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom van een windturbine of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Voorbeelden van groene energie in Uitgeest:

 1. Clean Energy
 2. Engie
 3. NLE

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elk huis in Uitgeest waar stroom verbruikt wordt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? In het geval van een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. In de volksmond zijn dit piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een lager tarief in de daluren (later op de avond, op zaterdagen en zondagen en reguliere feestdagen). Welk tarief voor jullie het voordeligst is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik jij meer dan de helft van de stroom tijdens daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Neem dit in acht: het is niet altijd gemakkelijk om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Denk maar aan de vrieskist of WIFI. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. Het levert ook nog eens weinig op. Ons advies: het enkeltarief is eenvoudiger! Geld besparen door het dubbeltarief is gewoon lastig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel vrijer. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Coteq Netbeheer.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Uitgeest? Dan kun je kiezen voor vaststaande en flexibele prijzen. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En wat past bij mijn situatie? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wisselen de prijzen tijdens het contract niet. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaan de prijzen omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de plaats Uitgeest zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en andere afspraken wisselen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, in Januari en in Juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De ontwikkelingen van de prijzen zijn niet met zekerheid te zeggen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet tevreden over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Dan kun je mogelijk de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en direct overstappen. En de besparing is niet mals. Aanbieders hanteren doorgaans gigantische welkomstbonussen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? En hoe doe ik dat? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik wisselen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Let dan zeker op de opzegtermijn van 30 dagen. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Overstappen is mogelijk, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €192

 1. Check wanneer jij mag overstappen.
 2. Bekijk de actuele energietarieven aangepast op jouw woning.
 3. Zoek de beste en voordeligste aanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Jullie nieuwe energiemaatschappij verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Dit fonkelnieuwe contract gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen en zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Uitgeest zonnepanelen laten plaatsen? In dat geval wek jij zelf al energie op. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Noord-Holland. Elk jaar vind hiervoor een compensatie plaats. Dit heet salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is een vergelijking van energieprijzen een must. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Ooltgensplaat.

 1. Bereken je verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Was dit een negatief getal? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je vindt direct de aantrekkelijkste stroomleverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Hint: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Belangrijk: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Uitgeest


Ontdek de goedkoopste energie in Uitgeest

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of is er sprake van verhuizing en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Bekijk nu probleemloos de goedkoopste stroom in Uitgeest (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie is erg eenvoudig:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Noord-Holland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Variabele gasprijzen
Scherpe aanbieding

logo essent

Essent

Jaren actief
Variabele stroomprijzen
Mooie aanbieding

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
2 jaar vast of variabel
Interessante kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Vriendelijke service
Flinke welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Vaste & variabele prijzen
Interessante acties

logo current

Qurrent

NL windenergie
Tussentijds aanpassen
Interessante acties

logo green choice

Green Choice

100% groen
3 jarig contract
Flinke aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Maandelijks bijstellen
Verleidelijke acties

logo engie

Engie

ENGIE app
1 jaar vast of variabel
Fikse aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Meerdere contracten
Scherpe aanbieding

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
1 jarig contract
Goede welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Hulp bij overstappen
Fikse aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Uitgeest

Jullie gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, voor de verwarming, voor heet water uit de kraan en om te koken. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Uitgeest? Door de gas-vergelijker tool in te vullen vergelijk je nu de meest betaalbare gas aanbieder. Op die pagina vind je actuele gasprijzen, met cashback-acties en welkomstbonussen. Weten wat je voor gas kwijt bent? Vul de postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en vind de meest voordelige gas-tarieven voor jouw woning (Uitgeest). Een interessante maatschappij gevonden? Start vandaag nog met besparen! Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In die dagen mag je het contract altijd nog ontbinden. Waar wacht je op? Stap meteen over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Eursinge-De-Wolden.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en start met besparen in de gemeente Uitgeest.