Energie vergelijken Lageland Vergelijk de energieaanbieders en krijg een korting tot €251


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Lageland? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk aan aanbieders van stroom als bijvoorbeeld E.ON of Oxxio. En er komen steeds meer aanbieders bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Lageland? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw thuis. Hoe doe ik dit? Het stelt maar weinig voor. Vul jouw postcode + huisnummer in, kies het geschatte verbruik (gas en stroom) en selecteer de gewenste meter (dubbel of enkel). Verder selecteer je de looptijd van jouw contract (bijvoorbeeld 1 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Hierop volgend ontdek je onmiddellijk de goedkoopste energieaanbieder. Van elke aanbieder vind je de kosten per 12 maanden en de eventuele. welkomstbonus. Hulp nodig bij kiezen? Op deze pagina ontdek je alle details over gas, stroom en licht in Lageland.

Alle organisaties

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Gemakkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Bespaar op je energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar tot €208

Een laag tarief voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Binnen enkele minuten geregeld. Bekijk direct meer informatie

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract slim ondertekenen voor een langdurige periode. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan ontvang je een leuke korting. Is dat zo? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Nu moet je opletten: lange verbintenissen zijn prijziger dan kortlopende contracten. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Lageland? Selecteer dan een 1-jarig contract. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Budget Energie .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Korting Bonus/maand Totaal
1 jaar Budget Energie €210 €17,50 €1.563,05
3 jaar Budget Energie €150 €4,17 €1.683,05
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.803,05

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Denk aan water, wind en zon. Het grootste voordeel is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Doorgaans heeft men het idee dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Met behulp van deze website vergelijk je rap en vloeiend leveranciers van groene stroom in jouw regio. Activeer hiervoor de filter “100% duurzame energieleveranciers Lageland”. Je kunt ook filteren op energie opgewekt door wind of de zon. Of zoek expliciet naar groene energie uit NL.

Erkende leveranciers van groene stroom in Lageland:

 1. Anode Energie
 2. MAIN Energie
 3. Vrijopnaam

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elk gebouw in Lageland met een energieaansluiting is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Met zo’n enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Bij de dubbele meters heb je te maken met 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) een een prijs voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, vroeg in de ochtend en reguliere feestdagen). Welke type tarief het beste is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Gebruik je het leeuwendeel van de stroom rond de daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Vergeet niet: het is soms best moeilijk om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Onder andere de koelkast of vriezer. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En je wint hooguit een paar tientjes. Onze aanbeveling: selecteer het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Ga aan de slag met energie van E.ON.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Lageland? De twee contractsoorten zijn flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In en rondom Lageland zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas tijdens het contract fluctueren. Dit gebeurd meermaals per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De tarieven en prijsverandering is moeilijk in te schatten. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie leverancier van energie en gas? Vind je de energienota aan de hoge kant? Doorgaans kun jij jouw huidige energiecontract opzeggen en overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Aanbieders bieden namelijk hoge welkomstacties. Maar per wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik al switchen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 4 weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Voortijdig switchen kan, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €125

 1. Check wanneer jouw contract afloopt.
 2. Vergelijk energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Filter de beste en lucratiefste stroomleverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Jouw toekomstige maatschappij zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Het kersverse contract wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen en zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Lageland zonnepanelen op jouw woning? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Houd je elke maand stroom over? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Groningen. Aan het einde van het jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. Dit principe is ‘salderen’. Ook met zonnepanelen is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Elspeet.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Dit kan een negatief getal zijn. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt in een oogopslag de meest goedkope maatschappij voor jouw situatie. Let op: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Aanwijzing: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Lageland


Ontdek de goedkoopste energie in Lageland

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Bekijk nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Lageland (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Groningen)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Snel overstappen
Aanzienlijke kortingen

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Simpele voorwaarden
Concurrerende kortingen

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Aangename service
Sublieme kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
2 jarig contract
Verleidelijke acties

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Aangename service
Fikse welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

NL windenergie
3 jarig contract
Mooie welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

100% groen
Variabele gasprijzen
Aanzienlijke acties

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Gemakkelijk oversluiten
Fikse welkomstkorting

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Inzicht in je verbruik
Hoge welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Verbruik aanpassen
Verleidelijke kortingen

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Persoonlijke service
Fikse welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Persoonlijke service
Interessante acties


Prijzen gas vergelijken in Lageland

Ons gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om het in huis warm te maken, voor het verwarmen van water en om te koken. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Lageland? Door de gas-vergelijker tool in te vullen tref jij in minder dan een minuut de goedkoopste aanbieder. Op deze website vind je actuele gasprijzen, met cashback-acties en welkomstbonussen. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer jouw locatie en het geschatte jaarverbruik in, en ontdek de meest voordelige gas-tarieven uit de regio (Slochteren). Een interessante gas leverancier gevonden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit vergt verder geen kennis. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In die dagen kun je nog van het contract af. Stap nu over in een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Varsselder.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Slochteren.