Energie vergelijken Varsselder Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar maar liefst €250


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en vlug energieprijzen vergelijken in Varsselder? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Vertrouwde namen zijn stroomleveranciers zoals Budget Energie en Qwint. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Varsselder? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw huis. Hoe werkt dat vergelijken? Het is simpel. Geef je postcode en huisnummer door, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (gas en stroom) en selecteer de gewenste meter (dubbele- of enkele meter). Hierna maak je een keuze voor de looptijd van de verbintenis (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een tijdelijk energiecontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Aansluitend vergelijk je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Van elke maatschappij ontdek je de kosten op jaarbasis en de optionele welkomstbonus. Advies nodig? Via deze website vind je bruikbare info over stroom, gas en licht in Varsselder.

Alle energieaanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Snel online overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Minder betalen voor energie

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot wel €188

Bespaar direct op jouw stroom & gas Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat is voor iedereen relevant. Lees hieronder alle informatie.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract direct afsluiten voor een aantal jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. En als loyale klant is de kortingsactie nog gunstiger. Is dat zo? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Je zult het niet verwachten: lange verbintenissen kennen duurdere prijzen in vergelijking met contracten die je vastzet voor de korte termijn. Wil je een goedkoop energiecontract in Varsselder? Selecteer dan een 1-jarig contract. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Oxxio .

Een voorbeeld ter illustratie (gemiddeld gezin)

Duur Leverancier Bonus Korting/maand 12 maanden
1 jaar Oxxio €150 €12,50 €1.610,75
3 jaar Oxxio €410 €11,39 €1.730,75
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.850,75

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. O.a. zonnepanelen en windturbines. De belangrijkste eigenschap dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Gelukkig is dit vaak niet zo. Op basis van onze zoekmachine vergelijk je gauw en probleemloos aanbieders van groene stroom in de buurt. Activeer hiervoor de filter “uitsluitend duurzame energieleveranciers Varsselder”. Je kunt ook filteren op stroom afkomstig van wind of de zon. Of zoek naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Varsselder:

 1. De Vastelastenbond
 2. Energieflex
 3. Oxxio

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elk gebouw in Varsselder met een energieaansluiting heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Bij deze enkele meters heb je te maken met 1 tarief. Met zo’n dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Men spreekt dan over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een lager tarief in de daluren (’s avonds en ’s nachts, tijdens weekenden en nationale feestdagen). Welk tarief het beste is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Consumeer je relatief veel van de energie op daluur momenten? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Vergeet niet: het valt soms tegen om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Denk maar aan de vrieskist of WIFI. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je moet dus continu nadenken over de planning. En het levert niet veel op. Daarom ons advies: het enkeltarief is eenvoudiger! De energierekening verlagen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Bekijk alles over de maatschappij Pure Energie.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Varsselder? Dan heb je de keuze tussen vaste en variabele tarieven. Maar wat is precies het onderscheid? Voor welk prijstype moet ik kiezen? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. Rondom Varsselder zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas binnen jouw contract fluctueren. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, vaak is dat in januari en in juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De tarieven en prijsverandering is lastig te voorspellen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw huidige energie aanbieder? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Mogelijkerwijs kan jij het oude energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energiemaatschappijen bieden namelijk formidabele welkomstkortingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik wisselen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van enkele weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Voortijdig switchen kan, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €264

 1. Achterhaal of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Ga energieprijzen vergelijken op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Selecteer de beste en betaalbaarste energie-leverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Je nieuwgekozen energieaanbieder sluit jouw energie netjes over.
 7. De nieuwe verbintenis wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen + zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Varsselder zonnepanelen op jullie huis? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Gelderland. Iedere 12 maanden wordt je hier natuurlijk voor beloond. Dit noemen we salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Oostknollendam.

 1. Bereken je verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Dit kan een negatief getal zijn. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt direct de meest voordelige energiemaatschappij , berekend op basis van jouw gegevens. Belangrijk: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Kies de datum van overstappen. Aanwijzing: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Varsselder


Overstappen naar de goedkoopste energie in Varsselder

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of een nieuwe woning gekocht en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Vind nu probleemloos de goedkoopste stroom in Varsselder (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen is erg eenvoudig:

1. Vul je adresgegevens in (Gelderland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Maandelijks bijstellen
Scherpe welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Persoonlijk advies
Prominente kortingen

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Flexibele gasprijs
Flinke aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Persoonlijke service
Hoge welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Flexibele gasprijs
Scherpe aanbiedingen

logo current

Qurrent

Windtegoed
Goede klantenservice
Fikse welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

100% groen
Hulp bij overstappen
Goede welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
2 jarig contract
Aanzienlijke kortingen

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Nette klantenservice
Goede welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Tussentijds aanpassen
Aantrekkelijke acties

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Eenvoudig afsluiten
Mooie welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Vaste prijs gas
Verleidelijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Varsselder

Gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, om het in huis warm te maken, voor warm water en voor bijv. keukenapparaten. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Varsselder? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan tref jij gemakkelijk de goedkoopste gasmaatschappij. Via de vergelijker kun je alle gasprijzen bekijken, maar ook de aanbiedingen en welkomstcadeaus. Direct alle gasprijzen vergelijken? Kies de postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en bekijk de goedkoopste gastarievenin jouw woonplaats (Oude IJsselstreek). Een passende gasmaatschappij aangetroffen? Stap dan direct online over. Dit is niet moeilijk. Het contract ontbinden doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In die dagen mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Waar wacht je op? Stap meteen over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Formerum.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en start met besparen in de gemeente Oude IJsselstreek.