Energie vergelijken Ens Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en krijg een korting tot €236


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Ens? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk hierbij aan leveranciers van stroom zoals bijv. Eneco en Leon Zeewolde. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Ens? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw persoonlijke situatie. Hoe gaat dat? Het is simpel. Voer je postcode en huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (stroom en gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (enkele- of dubbele meter). Aansluitend selecteer je de looptijd van de overeenkomst (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of maandelijks opzegbaar) en selecteer je een vast of variabel tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Vervolgens vergelijk je regelrecht de goedkoopste energieaanbieder. Van elke leverancier zie je de prijs per jaar en de eventuele. welkomstkorting. Direct meer informatie lezen? Hier tref je handige info over stroom, gas en licht in Ens.

Alle organisaties

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Snel online overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Lagere prijzen voor energie

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar direct €249

De goedkoopste stroom en gas Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat laat jij toch niet liggen? Check op deze pagina alle details.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract slim afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan zijn de voordelen nog veel groter. Is dat zo? De energiemarkt werkt net wat anders. Let nu goed op: langetermijncontracten hebben hogere prijzen i.v.m. een kortdurend contract. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Ens? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. We hebben een berekening gemaakt van Oxxio .

Een voorbeeld ter illustratie (van een doorsnee-gezin)

Duur Leverancier Premie Korting/maand Jaarlijks
1 jaar Oxxio €160 €13,33 €1.537,30
3 jaar Oxxio €120 €3,33 €1.657,30
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.777,30

Bij een contract van bijv. 5 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Voorbeeld zijn zon en wind. Het belangrijkste pluspunt is dat er geen CO2 vrijkomt. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Veel mensen denken dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Aan de hand van onze zoekmachine vergelijk je snel & moeiteloos aanbieders van groene stroom in de buurt. Kies hierbij voor “100% duurzame energieleveranciers Ens”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom afkomstig van windmolens en/of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar in eigen land opgewekte groene energie.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Ens:

 1. DELTA
 2. Innova Energie
 3. Pure Energie

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Ieder adres in Ens die energie verbruikt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Bij deze enkele meters betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Met zo’n dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Een prijs voor piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een tarief voor de daluren (later op de avond, tijdens weekenden en met feestdagen). Welk soort tarief het beste is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Gebruik je het grootste gedeelte van jouw stroom rond de daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Neem dit in acht: het vergt heel wat om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Denk maar aan de koeling en de standby-standen. En wil je meer doen in de daluren? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Het heeft dus een grote impact op je leven. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Ons advies: kies voor het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is gewoon lastig. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Bekijk direct de aanbieder Cogas.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Ens? Het aanbod bestaat uit vaststaande en flexibele prijzen. Maar wat zijn de verschillen? En welk type tarief past bij mij? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. In de plaats Ens is het vaste energietarief erg populair.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas tijdens het contract veranderen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, in eind Juli en in begin Januari. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De wisseling van prijzen zijn niet met zekerheid te zeggen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw huidige energie aanbieder? Betaal je teveel voor stroom en gas? Dan kun je mogelijk je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energieleveranciers hanteren huizenhoge welkomstacties. Kan ik vandaag al overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik wisselen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Let dan zeker op de opzegtermijn van 1 maand. Opzeggen is dan altijd gratis. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €204

 1. Bekijk of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Filter de beste en goedkoopste energie-leverancier.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Jullie aankomende energieaanbieder is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. De nieuwe verbintenis wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen met zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Ens zonnepanelen op je adres actief? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Flevoland. Iedere 12 maanden zul je hier een compensatie voor krijgen. We spreken dan over salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Achtmaal.

 1. Maak een begroting van het verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Is dit getal negatief? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Was dit een negatief getal? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je vindt in een oogopslag de aantrekkelijkste maatschappij voor jou. Suggestie: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Selecteer een overstapdatum. Goed om te weten: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Ens


Stap over naar de goedkoopste energie in Ens

Betaal jij teveel voor de stroom? Of staat er een verhuizing op stapel en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Check nu razendsnel de goedkoopste stroom in Ens (en gas). Overstappen na de energievergelijking is een fluitje van een cent:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Flevoland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Verbruik aanpassen
Flinke aanbiedingen

logo essent

Essent

Jaren actief
Simpele voorwaarden
Hoge aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Contract wijzigen
Sublieme kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
3 jarig contract
Sublieme acties

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Overstaphulp
Verleidelijke acties

logo current

Qurrent

Slimme meter
Snel oversluiten
Goede welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Nette service
Prominente acties

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Behulpzame service
Hoge aanbieding

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Verschillende contracten
Interessante acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Snel oversluiten
Fikse welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Eenvoudig afsluiten
Goede welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Inzicht in je verbruik
Hoge welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Ens

Het verbruikte gas is een belangrijk onderdeel van de factuur van de energiemaatschappij. Het gas wordt doorgaans gebruikt om het in huis warm te maken, om te douchen en om eten te bereiden. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Ens? Door onze gas-vergelijker te gebruiken zoek jij zonder problemen de goedkoopste aanbieder. Via de vergelijker kun je alle gasprijzen bekijken, met alle aanbiedingen en welkomstcadeaus. Direct alle gasprijzen vergelijken? Vul jouw postcode en het m3-gasverbruik per jaar in, en vergelijk de meest voordelige gas-tarieven voor jouw situatie (Noordoostpolder). Een aantrekkelijke organisatie gezien? Zet dan de overstap in werking. Dit is niet moeilijk. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. De nieuwe aanbieder regelt dit. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Binnen dit stadium mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Waar wacht je op? Stap meteen over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Ophemert.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en regel de overstap online in de gemeente Noordoostpolder.