Energie vergelijken Langelo Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar wel €242


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en haastig energieprijzen vergelijken in Langelo? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Waarschijnlijk ken jij stroomaanbieders zoals Anode Energie en MAIN Energie. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Langelo? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw huis. Hoe doe ik dit? Het is simpel. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, schat hoeveel je per jaar verbruikt (m3 gas en Kwh stroom) en selecteer de gewenste meter (enkele- of dubbele meter). Verder kies je de ideale looptijd van het energiecontract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of direct opzegbaar) en kies je het gewenste energietarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Vervolgens vergelijk je regelrecht de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere maatschappij zie je de kosten per 12 maanden en de hoogte van de welkomstbonus. Precies weten hoe het allemaal werkt? Op deze pagina blader je door uitvoerige details over gas, stroom en licht in Langelo.

Alle energieaanbieders

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Gemakkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Goedkopere energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar eenvoudig €198

De goedkoopste stroom en gas De energierekening naar beneden. Ook voor jou interessant? Bekijk direct meer informatie

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract gelijk ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan meestal tot vijf jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Wanneer je langere tijd klant wordt zijn de voordelen nog veel groter. Mee eens? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Het tegendeel is waar: langdurige overeenkomsten kennen duurdere prijzen in vergelijking met een kortlopend contract. Wil je een goedkoop energiecontract in Langelo? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Energiedirect.nl .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Premie Korting/maand 12 maanden
1 jaar Energiedirect.nl €160 €13,33 €1.563,55
3 jaar Energiedirect.nl €250 €6,94 €1.683,55
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.803,55

Bij langlopende contracten ga je minder betalen voor je gas en stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het voornaamste punt is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom erg duur is. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Op basis van onze tool vergelijk je vluchtig en zonder problemen alle groene-stroom maatschappijen. Hiervoor kies je het selectievakje “100% duurzame energieleveranciers Langelo”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom opgewekt door windmolens of zonnepanelen. Of zoek naar enkel groene stroom uit Nederland.

Voorbeelden van groene energie in Langelo:

 1. Allure Energie
 2. Innova Energie
 3. NLE

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elke inwoner van Langelo met een energieaansluiting beschikt over een dubbele- of enkele meter. Hoe verschillend zijn deze meters? In het geval van een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Wanneer je een dubbele meter hebt kunnen de tarieven worden uitgesplitst. In de volksmond zijn dit piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een goedkoper tarief in daluren (na 9 uur ’s avonds, vroeg in de ochtend en tijdens o.a. de paasdagen). Welk tarief het goedkoopste is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Verbruik jij meer dan de helft van de energie tijdens deze daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Neem dit in acht: het vergt heel wat om energie met name in de daluren te gebruiken. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Denk maar aan koelapparatuur en routers. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En het levert niet veel op. Onze aanbeveling: ga voor het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief is niet eenvoudig. Overigens ben je met een enkeltarief veel vrijer. Bekijk alles over de maatschappij Innova Energie.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Langelo? Maak dan eerst een keuze uit een variabel en vast tarief. Maar wat is precies het onderscheid? En wat past bij mijn situatie? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. Rondom Langelo zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom tijdens het contract schommelen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, vaak in het voorjaar en najaar. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De wisseling van prijzen is niet gemakkelijk te voorspellen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet blij met jouw leverancier van energie en gas? Vind je jouw energierekening te hoog? Mogelijkerwijs kan jij je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en direct overstappen. En de besparing is niet mals. Leveranciers hanteren sensationele welkomstaanbiedingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Hoe gaat dat in z’n werkt? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik al switchen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 1 maand. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €226

 1. Controleer of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw gegevens.
 3. Sorteer de beste en goedkoopste aanbieder.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Jouw toekomstige aanbieder is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. De nieuwe overeenkomst gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen + zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Langelo zonnepanelen laten plaatsen? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Drenthe. Na een periode van een jaar zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. Dit principe is ‘salderen’. Ook met zonnepanelen is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Enschede.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je checkt nu de aantrekkelijkste energiemaatschappij die past bij jouw situatie. Noemenswaardig: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Advies: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Langelo


Ontdek de goedkoopste energie in Langelo

Is jouw energierekening te hoog? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Bekijk nu meteen de goedkoopste stroom in Langelo (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen is erg eenvoudig:

1. Vul je adresgegevens in (Drenthe)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Persoonlijke service
Hoge welkomstkorting

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Aangename service
Goede welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Hulp bij overstappen
Goede welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
3 jarig contract
Aantrekkelijke kortingen

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Snel af te sluiten
Flinke aanbieding

logo current

Qurrent

Groene stroom
Hulp bij overstappen
Scherpe welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Nette klantenservice
Interessante acties

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Variabele stroomprijzen
Scherpe welkomstbonus

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Overstapservice
Mooie aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Online account
Prominente kortingen

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
3 jarig contract
Concurrerende acties

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
3 jaar vast of variabel
Sublieme kortingen


Prijzen gas vergelijken in Langelo

Het gas (M3 verbruik) neemt een groot deel in van de factuur van de energiemaatschappij. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om onze woningen op te warmen, om water op te warmen en voor sommige keukenapparatuur. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Langelo? Door onze gas-vergelijker te gebruiken check je probleemloos de voordeligste leverancier. Op deze website kun je alle gasprijzen bekijken, inclusief lopende kortingen en welkomstbonussen. Weten wat je voor gas kwijt bent? Geef je postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en achterhaal de goedkoopste gasprijzen voor jouw verbruik (Noordenveld). Een interessante maatschappij ontdekt? Start vandaag nog met besparen! Dit stelt maar weinig voor. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Binnen dit stadium ben je vrij om er toch van af te zien. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Veere.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers voor jouw woning in de gemeente Noordenveld.