Energie vergelijken Erica Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en krijg een korting tot €238


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en haastig energieprijzen vergelijken in Erica? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Denk hierbij aan stroommaatschappijen zoals Eneco of Greenchoice. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Erica? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw huis. Hoe werkt dat vergelijken? Het stelt maar weinig voor. Voer je postcode en huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (stroom plus gas) en kies het soort meter dat jij hebt (dit is een dubbele of enkele meter). Vervolgens selecteer je jouw ideale looptijd van het contract (dit kan zijn 2 jaren of een tijdelijk energiecontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Vervolgens vind je onmiddellijk de goedkoopste energiemaatschappij. Per verstrekker vind je de jaarlijkse kosten en de optionele cashback-korting. Zoek je wat handig naslagwerk? Via deze pagina vind je alle details over stroom, gas en licht in Erica.

Alle leveranciers

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Overstappen is zo gepiept

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Bespaar op je energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar direct €278

De goedkoopste stroom en gas Een voordeliger energiecontract.Dat wil toch iedereen? Check op deze pagina alle details.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract direct vastzetten voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan ontvang je een leuke korting. Of toch niet? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Let nu goed op: contracten met een lange looptijd hebben hogere prijzen i.v.m. een kortlopend contract. Direct een goedkoop energiecontract in Erica? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Essent .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Korting Bonus/maand Jaarkosten
1 jaar Essent €250 €20,83 €1.537,75
3 jaar Essent €210 €5,83 €1.657,75
5 jaar Essent €0 €0 €1.777,75

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Denk dan aan wind, water en zon. Het grootste voordeel is dat er geen uitstoot van CO2 is. En dat draagt bij aan een beter milieu. De gedachte is dat groene stroom erg duur is. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Met de vergelijker vergelijk je gauw en moeiteloos leveranciers van groene stroom in jouw regio. Selecteer het vakje “100% duurzame energieleveranciers Erica”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie opgewekt door zonnepanelen of juist windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Erica:

 1. Clean Energy
 2. Greenchoice
 3. NLE

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elk huis in Erica met een energieaansluiting heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Heb je een enkele meter? Dan wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt zijn er twee tarieven. We hebben het hier over piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) een een prijs voor daluren (’s avonds en ’s nachts, voor 7 uur ’s ochtends en reguliere feestdagen). Welk soort tarief het goedkoopste is, verschilt per situatie.

Consumeer jij meer dan de helft van jouw stroom tijdens daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Vergeet niet: het vraagt nogal wat planning om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. De meest producten staan thuis continu aan. Denk aan de koelkast of vriezer. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En je wint hooguit een paar tientjes. Onze aanbeveling: het enkeltarief voldoet prima! De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel vrijer. Check alle details over Eneco.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Erica? Dan kun je kiezen voor vaste en variabele tarieven. Maar wat is precies het onderscheid? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen niet, zolang het contract loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan zul jij daar niks van merken. In Erica zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en de voorwaarden worden herberekend. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De prijsontwikkeling is doorgaan lastig te schatten. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw leverancier van energie en gas? Vind je de energienota aan de hoge kant? Wellicht kun je je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Aanbieders van energie en gas kunnen een aanbod doen met reusachtige welkomstkortingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik wisselen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Let dan zeker op de opzegtermijn van enkele weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €234

 1. Trek na of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Check energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Spot de beste en lucratiefste energie-aanbieder.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Je toekomstige aanbieder zegt jouw huidige contract op.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen + zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Erica zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Drenthe. Aan het einde van het jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. Dit heet salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Akkrum.

 1. Bereken je verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Komt hier een negatief cijfer uit? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je treft ogenblikkelijk de meest goedkope energiemaatschappij , berekend op basis van jouw gegevens. Cruciaal: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Hint: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Erica


Profiteer van de goedkoopste energie in Erica

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Bekijk nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Erica (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Drenthe)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Dit is vast of variabel.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Behulpzame service
Aantrekkelijke acties

logo essent

Essent

Slim besparen
Variabele gasprijzen
Flinke welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Variabele stroomprijzen
Concurrerende acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Eenvoudig afsluiten
Fikse aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Behulpzame service
Hoge aanbiedingen

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Direct overstappen
Fikse welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Betalen in termijnen
Scherpe aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Online verbruik inzien
Fikse aanbiedingen

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Nette service
Hoge welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Online account
Mooie aanbieding

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Persoonlijk advies
Hoge welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Termijnbedrag wijzigen
Hoge aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Erica

Het verbruik van gas neemt een groot deel in van de energierekening die op de mat valt. Het gas wordt doorgaans gebruikt om onze woningen op te warmen, voor het verwarmen van water en om het fornuis te gebruiken. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Erica? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan vind je nu de meest goedkope leverancier. Op deze website staat een overzicht van alle gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstbonussen. Weten wat jij per maand kunt besparen? Kies de postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en vind de goedkoopste gasprijzen uit de regio (Emmen). Een goedkope organisatie gezien? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit stelt maar weinig voor. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. De nieuwe aanbieder regelt dit. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Binnen dit stadium ben je vrij om er toch van af te zien. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en pak die welkomstbonus! Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Orvelte.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en stap online over in de gemeente Emmen.