Energie vergelijken Lauwersoog Vergelijk de energieaanbieders en bespaar wel €290


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en razendsnel energieprijzen vergelijken in Lauwersoog? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Erkende organisaties zijn stroommaatschappijen zoals Vandebron of Oxxio. En het aanbod groeit. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Lauwersoog? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw situatie. Hoe doe ik dit? Heel eenvoudig! Vul jouw postcode + huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (stroom en gas) en kies het type meter (enkele- of dubbele meter). Hierop volgend maak je een keuze voor de looptijd van de verbintenis (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of maandelijks opzegbaar) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Vervolgens check je regelrecht de goedkoopste energieleverancier. Van elke organisatie vergelijk je de kosten op jaarbasis en de beschikbare welkomstkorting. Wil je aanvullende informatie? Op deze pagina lees je alle info over gas, stroom en licht in Lauwersoog.

Alle energieaanbieders

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Gelijk oversluiten

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Lagere prijzen voor energie

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar direct €176

Bespaar direct op jouw stroom & gas Besparen op je energierekening. Ook voor jou interessant? Lees hieronder alle informatie.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract direct aangaan voor meerdere jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft krijg je een hogere korting. Of juist niet? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nu moet je opletten: energiecontracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan kortlopende contracten. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Lauwersoog? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Engie .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Korting Premie/maand Overzicht
1 jaar Engie €110 €9,17 €1.564,05
3 jaar Engie €350 €9,72 €1.684,05
5 jaar Engie €0 €0 €1.804,05

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Windmolens, zonnecellen en water. Het grote positieve aspect is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Veel mensen denken dat groene stroom erg kostbaar is. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Op basis van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je supersnel en probleemloos leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers Lauwersoog”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom afkomstig van een windturbine of zonnepanelen. Of ga voor enkel groene stroom uit Nederland.

Erkende leveranciers van groene stroom in Lauwersoog:

 1. De Vastelastenbond
 2. Innova Energie
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elke inwoner van Lauwersoog met een energieaansluiting heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Heb je een enkele meter? Dan betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. In het geval van een dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. We onderscheiden de piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een tarief voor de daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, op zaterdagen en zondagen en tijdens o.a. de paasdagen). Welke van deze opties het meest geschikt is, verschilt enorm per situatie.

Consumeer jij meer dan 50% van jouw stroom rond de daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Echter, let goed op: het vergt heel wat om stroom vooral in de daluren te consumeren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Onder andere de koelkast of vriezer. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En de winst is minimaal. Onze tip is: het enkeltarief is eenvoudiger! De energierekening verlagen met het dubbeltarief is gewoon lastig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Qwint.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Lauwersoog? Het aanbod bestaat uit variabele of vaste tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Voor welk prijstype moet ik kiezen? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan profiteer je hier niet van. In Lauwersoog is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en andere afspraken aangepast worden. Dit gebeurd meermaals per jaar, direct in januari, en halverwege in juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De prijs en tarief-ontwikkelingen zijn niet met zekerheid te zeggen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw actuele energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Misschien kun je het oude energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energieleveranciers bieden vaak sensationele welkomstaanbiedingen. Per wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik overstappen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 1 maand. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Een overstap maken is echter wel een optie, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €206

 1. Pluis uit wat de looptijd van het contract is.
 2. Ga energieprijzen vergelijken op basis van jouw situatie.
 3. Spot de beste en voordeligste energie-leverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Jouw “nieuwe” energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op.
 7. Het aankomende contract gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen en zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Lauwersoog zonnepanelen op jouw woning? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Houd je elke maand stroom over? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Groningen. Iedere 12 maanden wordt je hierin tegemoetgekomen. In de volksmond is dat ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is een vergelijking van energieprijzen een must. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Erlecom.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Dit kan een negatief getal zijn. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt eenvoudig de aantrekkelijkste maatschappij , berekend op basis van jouw gegevens. Goed om te weten: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Selecteer een overstapdatum. Goed om te weten: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Lauwersoog


Vind de goedkoopste energie in Lauwersoog

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Zoek nu meteen de goedkoopste stroom in Lauwersoog (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Geef de locatie van de woning door (Groningen)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Dit is vast of variabel.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Vaste & variabele prijzen
Sublieme kortingen

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Gemakkelijk oversluiten
Interessante kortingen

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Diverse prijsafspraken
Prominente kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Variabele gasprijzen
Scherpe welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Variabele gasprijzen
Scherpe welkomstkorting

logo current

Qurrent

Windtegoed
Flexibele of vaste prijs
Hoge aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Overstaphulp
Scherpe welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Termijnbedrag wijzigen
Goede welkomstpremie

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Aangename service
Prominente kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
1 jaar vast of variabel
Fikse welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Flexibele of vaste prijs
Mooie welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Simpele voorwaarden
Hoge welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Lauwersoog

Het verbruikte gas beslaat het grootste gedeelte van de energienota. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, voor de verwarming van het huis, om water op te warmen en om het fornuis te gebruiken. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Lauwersoog? Met behulp van onze gas-vergelijker ontdek je zonder problemen de aantrekkelijkste maatschappij. Op die pagina vind je actuele gasprijzen, inclusief acties en welkomstcadeaus. Weten wat jij per maand kunt besparen? Geef je postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en ontdek de goedkoopste gasprijzen in jouw woonplaats (De Marne). Een geschikte maatschappij gevonden? Stap dan direct online over. Dit vergt verder geen kennis. Het contract ontbinden doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder regelt dit. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Gedurende deze 14 dagen kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Waar wacht je op? Stap meteen over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Nu ook online: Energie vergelijken Velserbroek.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en start met besparen in de gemeente De Marne.