Energie vergelijken Erlecom Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en krijg kortingen tot wel €271


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Erlecom? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Denk maar aan stroommaatschappijen als bijvoorbeeld DELTA en Leon Zeewolde. En het aanbod groeit. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Erlecom? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw woning. Hoe kan ik beginnen? Het is simpel. Voer je postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (stroom en gas) en kies het soort meter dat jij hebt (dubbel of enkel). Hierna kies je de ideale looptijd van de verbintenis (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een flexibel maandcontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Aansluitend vergelijk je direct de goedkoopste energieleverancier. Van iedere energieaanbieder check je wat je per jaar kwijt bent en de geldende welkomstpremie. Hulp nodig bij kiezen? Op energieaanbiedingvergelijken.nl check je rijke informatie over gas, stroom en licht in Erlecom.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Overstappen is zo gepiept

Check je besparing en sluit online snel over

Minder betalen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar direct €211

Een lage stroom- en gasrekening. Minder betalen voor je energie. Dat wil toch iedereen? Bekijk direct meer informatie

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract gewoon vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Als je kiest voor een lange periode is de kortingsactie nog gunstiger. Mee eens? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Let nu goed op: energiecontracten met een lange looptijd zijn duurder dan een kortdurend contract. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Erlecom? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van NLE .

Rekenvoorbeeld (gerekend met een gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Bonus Premie/maand Jaarkosten
1 jaar NLE €120 €10 €1.537,85
3 jaar NLE €230 €6,39 €1.657,85
5 jaar NLE €0 €0 €1.777,85

Naarmate de contractperiode toeneemt betaal jij een voordeliger tarief. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Denk dan aan wind, water en zon. Het grootste voordeel is dat er geen uitstoot van CO2 is. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. De gedachte is dat groene stroom een hoger tarief heeft. Gelukkig is dit vaak niet zo. Met behulp van onze tool vergelijk je razendsnel en vloeiend groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers Erlecom”. Daarnaast kun je sorteren op energie opgewekt door zonnepanelen/windmolens. Of filter op enkel groene stroom uit Nederland.

Erkende leveranciers van groene stroom in Erlecom:

 1. Energiedirect.nl
 2. Innova Energie
 3. Oxxio

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elk huis in Erlecom waar energie geleverd wordt heeft een enkele of dubbele meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Heb je een enkele meter? Dan is er 1 tarief voor alle stroom. Wanneer je een dubbele meter hebt kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. In de volksmond zijn dit piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een lager tarief in de daluren (later op de avond, voor 7 uur ’s ochtends en tijdens o.a. de paasdagen). Welke van deze opties het meest geschikt is, verschilt enorm per situatie.

Verbruik je het grootste gedeelte van jouw stroom tijdens daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Houdt dit in gedachten: het is een hele klus om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk maar aan de vrieskist of WIFI. En wil je meer doen in de daluren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En je wint hooguit een paar tientjes. Onze tip is: het enkeltarief is eenvoudiger! Besparen met het dubbeltarief valt tegen. Overigens ben je met een enkeltarief veel vrijer. Ga aan de slag met energie van Energieflex.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Erlecom? Dan is er de opties voor flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? En welk type tarief past bij mij? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven tijdens het contract niet. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan profiteer je hier niet van. In Erlecom zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en de voorwaarden veranderen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, direct in januari, en halverwege in juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De ontwikkelingen van de prijzen is lastig te voorspellen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw huidige energieleverancier? Betaal je teveel voor stroom en gas? Wellicht kun je de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en overstappen. En dat kan flink geld besparen. Aanbieders bieden namelijk sublieme welkomstaanbiedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik overgaan?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van meerdere weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Eerder opzeggen kan wel, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €219

 1. Bekijk wanneer jouw contract afloopt.
 2. Ga energieprijzen vergelijken op basis van jouw gegevens.
 3. Filter de beste en scherpste energie-leverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Jullie aankomende energieleverancier is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Het aankomende contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Erlecom zonnepanelen laten plaatsen? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Gelderland. Aan het einde van het jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. Dit principe is ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Bekijk eens het volgende stappenplan. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Albergen.

 1. Schat het netto verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Komt hier een negatief cijfer uit? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Was dit een negatief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je vindt in een oogopslag de meest aantrekkelijke energiemaatschappij die past bij jouw situatie. Suggestie: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Advies: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Erlecom


Zo vind je de goedkoopste energie in Erlecom

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of een nieuwe woning gekocht en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Ontdek nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Erlecom (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Gelderland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Vaste of juist variabele prijzen?
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Goede klantenservice
Scherpe welkomstcadeaus

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Inzicht in je verbruik
Prominente acties

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Charmante service
Goede welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Gemakkelijk oversluiten
Aanzienlijke acties

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Contract wijzigen
Mooie aanbiedingen

logo current

Qurrent

Slimme meter
2 jaar vast of variabel
Scherpe welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
3 jarig contract
Flinke welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Flexibele gasprijs
Fikse welkomstbonus

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Overstapservice
Aantrekkelijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Persoonlijk advies
Mooie welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Nette klantenservice
Aantrekkelijke acties

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Vaste prijs stroom
Aanzienlijke acties


Prijzen gas vergelijken in Erlecom

Ons gasverbruik heeft een groot aandeel in de factuur van de energiemaatschappij. Gas wordt vooral gebruikt natuurlijk voor de verwarming, voor warm water en koken op een fornuis. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Erlecom? Met behulp van onze gas-vergelijker tref jij gemakkelijk de meest betaalbare gasmaatschappij. Op deze website zoek je snel alle gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstpremies. Weten wat je voor gas kwijt bent? Vul de postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en vergelijk de laagste gastarieven voor jouw woning (Ubbergen). Een goedkope maatschappij aangetroffen? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit is niet moeilijk. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Binnen dit stadium mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Waar wacht je op? Stap meteen over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Oss.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Ubbergen.