Energie vergelijken Leersum Vergelijk alle energieleveranciers en ontvang een voordeel tot €228


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en gauw energieprijzen vergelijken in Leersum? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Vertrouwde namen zijn stroomleveranciers zoals bijv. Energiedirect.nl en Powerpeers. En er komen steeds meer aanbieders bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Leersum? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw individuele situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het stelt maar weinig voor. Voer je postcode en huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (gas en stroom) en kies het soort meter, (dubbele- of enkele meter). Vervolgens selecteer je jouw ideale looptijd van jouw contract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of direct opzegbaar) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Aansluitend ontdek je meteen de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere leverancier tref je de prijs per jaar en de hoogte van de korting voor nieuwe klanten. Zoek je wat handig naslagwerk? Via deze pagina blader je door bruikbare info over gas, stroom en licht in Leersum.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Snel online overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

De energierekening omlaag

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar meteen €257

Minder betalen voor gas en stroom Besparen op je energierekening. Wie wil dat nou niet? Check op deze pagina alle details.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract direct ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En als je lang kant blijft kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Klopt dat? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Nee, het wordt nog mooier: lange verbintenissen zijn kostbaarder dan een kortlopend contract. Wil je een goedkoop energiecontract in Leersum? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Qurrent .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld gezin)

Termijn Aanbieder Bonus Premie/maand Kostenplaatje
1 jaar Qurrent €200 €16,67 €1.564,50
3 jaar Qurrent €120 €3,33 €1.684,50
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.804,50

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Windmolens, zonnecellen en water. Het grootste voordeel is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Veel mensen denken dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Via energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je rap en zonder problemen alle groene-stroom maatschappijen. Hiervoor kies je het selectievakje “alleen duurzame energieleveranciers Leersum”. Daarnaast kun je sorteren op energie afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of filter op groene energie uit NL.

Veel gekozen groene energie in Leersum:

 1. Allure Energie
 2. MAIN Energie
 3. Powerpeers

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elke woning in Leersum die energie verbruikt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Met zo’n enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. In het geval van een dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. We onderscheiden de piekuren (overdag) en een lager tarief in de daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, vroeg in de ochtend en tijdens o.a. de paasdagen). Welke van deze opties het voordeligst is, verschilt enorm per situatie.

Verbruik jij meer dan de helft van jouw stroom op daluur tijden?Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Echter, let goed op: het valt soms tegen om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Denk maar aan de koelkast of vriezer. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. Het levert ook nog eens weinig op. Onze tip is: kies voor het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief is niet eenvoudig. Overigens ben je met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Bekijk direct de aanbieder Endinet Groep.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Leersum? Dan kun je kiezen voor variabele of vaste tarieven. Maar wat zijn de verschillen? Voor welk prijstype moet ik kiezen? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de regio Leersum is het vaste energietarief erg populair.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en leveringsvoorwaarden veranderen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, vaak in het voorjaar en najaar. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De prijsontwikkeling is lastig te voorspellen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie leverancier van energie en gas? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Misschien kun je het oude energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energieleveranciers kunnen een aanbod doen met reusachtige welkomstaanbiedingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik al switchen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van enkele weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete wisselt, maar is al snel €180

 1. Controleer wat de einddatum van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Zoek de beste en aantrekkelijkste energie-aanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Jouw “nieuwe” aanbieder zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. De vernieuwde prijsafspraak gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen met zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Leersum zonnepanelen voor jezelf aangekocht? In dat geval wek jij zelf al energie op. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Utrecht. Na een periode van een jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. In de volksmond is dat ‘salderen’. Voor huishoudens met zonnepanelen is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Etten.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Dit kan een negatief getal zijn. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je checkt ogenblikkelijk de meest goedkope aanbieder voor jouw woning en verbruik. Goed om te weten: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Selecteer een overstapdatum. Goed om te weten: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Leersum


Vind de goedkoopste energie in Leersum

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Selecteer nu direct de goedkoopste stroom in Leersum (en gas). Overstappen na de energievergelijking heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Utrecht)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Termijnbedrag wijzigen
Sublieme acties

logo essent

Essent

Levert ketels
Verschillende contracten
Goede welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Snel oversluiten
Fikse aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Aangename service
Scherpe welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Diverse prijsafspraken
Goede aanbieding

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Charmante service
Flinke welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Flexibele gasprijs
Mooie welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Charmante service
Prominente kortingen

logo engie

Engie

ENGIE app
Vriendelijke service
Sublieme acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Overstaphulp
Hoge welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
1 jarig contract
Mooie welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
1 jarig contract
Goede welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Leersum

Jullie gasverbruik vormt voor een groot deel de energierekening. Gas gebruiken we om ons huis te verwarmen, voor heet water uit de kraan en om eten te bereiden. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Leersum? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan zoek jij snel de meest betaalbare aanbieder. Op die pagina vind je actuele gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstbonussen. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer je postcode + huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en vergelijk de gunstigste gas-prijzen voor jouw woning (Utrechtse Heuvelrug). Een aantrekkelijke organisatie gevonden? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Binnen dit stadium kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en pak die welkomstbonus! Ook beschikbaar: Energie vergelijken Veulen.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en regel de overstap online in de gemeente Utrechtse Heuvelrug.