Energie vergelijken Etten Vergelijk energiemaatschappijen en krijg een korting tot €279


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en razendsnel energieprijzen vergelijken in Etten? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Vertrouwde namen zijn stroomaanbieders zoals Engie en Oxxio. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Etten? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw thuis. Hoe gaat dat? Heel eenvoudig! Voer je postcode en huisnummer in, kies het geschatte verbruik (kWh stroom en m3 gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (dit is een dubbele of enkele meter). Vervolgens bepaal je de looptijd van jouw energiecontract (dit kan zijn 2 jaren of een altijd opzegbaar contract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Hierop volgend vergelijk je ogenblikkelijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke organisatie vergelijk je de jaarlijkse kosten en de beschikbare cashback-korting. Wil je aanvullende informatie? Op onze website ontdek je rijke informatie over gas, stroom en licht in Etten.

Alle maatschappijen

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Gemakkelijk overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Bespaar op je energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar direct €235

Een lage gas- en stroomrekening Minder betalen voor je energie. Binnen enkele minuten geregeld. Bekijk direct meer informatie

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract direct aangaan voor meerdere jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Of toch niet? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nu moet je opletten: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan een kortlopend contract. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Etten? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Vattenfall.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Bonus Korting/maand Kostenplaatje
1 jaar Vattenfall €210 €17,50 €1.538,30
3 jaar Vattenfall €320 €8,89 €1.658,30
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.778,30

Bij een lang contract ga je minder betalen voor je gas en stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het voornaamste punt is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. En dat draagt bij aan een beter milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dat is vaak niet het geval. Aan de hand van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je vluchtig en soepel de populaire groene stroom leveranciers. Klik wel even op het vakje met: “alleen duurzame energieleveranciers Etten”. Je kunt ook filteren op stroom afkomstig van zonnepanelen/windmolens. Of filter op slechts groene stroom met NL oorsprong.

Erkende leveranciers van groene stroom in Etten:

 1. Eneco
 2. Innova Energie
 3. UnitedConsumers

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke woning in Etten waar energie geleverd wordt heeft een enkele of dubbele meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Met zo’n enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Bij de dubbele meters kun je kiezen voor 2 tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) een een prijs voor daluren (laat in de avond, tijdens weekenden en tijdens o.a. de paasdagen). Welk tarief resulteert in de laagste energierekening is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Consumeer je relatief veel van jouw stroom tijdens deze daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Goed om te weten: het is een hele uitdaging om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Bijvoorbeeld TV’s, PC’s en kookapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je moet dus continu nadenken over de planning. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Wij adviseren daarom: kies voor het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel vrijer. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij MAIN Energie.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Etten? De twee contractsoorten zijn vaste en variabele tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan fluctueren de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de plaats Etten zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie binnen jouw contract wisselen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, vaak is dat in januari en in juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De prijs en tarief-ontwikkelingen is doorgaan lastig te schatten. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet content met jullie leverancier van energie en gas? Betaal je teveel voor stroom en gas? Mogelijkerwijs kan jij je actuele energiecontract opzeggen en hierna overstappen. Overstappen loont. Energieleveranciers werken met reusachtige welkomstkortingen. Kan ik vandaag al overstappen? Wat moet ik dan exact doen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik al switchen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Let dan zeker op de opzegtermijn van 4 weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Eerder opzeggen kan wel, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €259

 1. Trek na wanneer jouw contract afloopt.
 2. Check energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Kies de beste en lucratiefste energie-leverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. De nieuwe leverancier sluit jouw energie netjes over.
 7. De nieuwe verbintenis gaat in op de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Etten zonnepanelen voor jezelf aangekocht? In dat geval wek jij zelf al energie op. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Gelderland. Na afloop van elk jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. In de volksmond is dat ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Almen.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je vindt in een oogopslag de meest voordelige stroomaanbieder gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Let op: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Advies: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Etten


Profiteer van de goedkoopste energie in Etten

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of een nieuwe woning gekocht en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Bekijk nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Etten (en gas). Overstappen na de energievergelijking is erg eenvoudig:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Gelderland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? De opties zijn vast of variabel.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Verbruik advies
Goede welkomstkorting

logo essent

Essent

Levert panelen
Flexibele stroomprijs
Fikse aanbieding

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Goede service
Mooie welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Snel overstappen
Mooie welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Persoonlijke service
Concurrerende kortingen

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Online verbruik inzien
Aanzienlijke kortingen

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Snel oversluiten
Aantrekkelijke acties

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Overstaphulp
Mooie aanbiedingen

logo engie

Engie

CO2 beperkt
2 jaar vast of variabel
Hoge aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Variabele gasprijzen
Flinke welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Online account
Aantrekkelijke acties

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Verbruik aanpassen
Aanzienlijke acties


Prijzen gas vergelijken in Etten

Het gas (M3 verbruik) heeft een groot aandeel in de energierekening die op de mat valt. Gas gebruiken we natuurlijk voor de verwarming, om water op te warmen en om het fornuis te gebruiken. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Etten? Door de gas-vergelijker tool in te vullen vind je probleemloos de meest betaalbare leverancier. Op deze website vind je actuele gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstcadeaus. Weten wat jij per maand kunt besparen? Vul jouw postcode en het geschatte verbruik per jaar in, en vind de goedkoopste gasprijzen in jouw woonplaats (Oude IJsselstreek). Een goedkope maatschappij kunnen vinden? Stap dan direct online over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Binnen deze 2 weken kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap over binnen een paar minuten, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Start nu ook met Energie vergelijken Oud Ade.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en stap online over in de gemeente Oude IJsselstreek.