Energie vergelijken Leeuwarden Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar tot €244


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en haastig energieprijzen vergelijken in Leeuwarden? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Vertrouwde namen zijn leveranciers van stroom als Energiedirect.nl of Qurrent. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Leeuwarden? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw thuis. Hoe kan ik beginnen? Heel eenvoudig! Geef je postcode en huisnummer door, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (gas plus stroom) en kies het type meter (enkele- of dubbele meter). Vervolgens kies je de ideale looptijd van de overeenkomst (opties zijn bijv. 1 3 jaar of maandelijks opzegbaar) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Hierop volgend check je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Per verstrekker tref je de prijs per jaar en de optionele korting. Hulp nodig bij kiezen? Via deze website blader je door rijke informatie over stroom, gas en licht in Leeuwarden.

Alle aanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Snel overstappen van aanbieder

Check je besparing en sluit online snel over

Lagere prijzen voor energie

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar eenvoudig €189

De goedkoopste stroom en gas De energierekening naar beneden. Dat laat jij toch niet liggen? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract gelijk voor een langere periode vastzetten. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan zijn de voordelen nog veel groter. Of toch niet? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Het tegendeel is waar: energiecontracten met een lange looptijd kennen duurdere prijzen in vergelijking met kortdurende prijsafspraken. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Leeuwarden? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Green Choice .

Een voorbeeld ter illustratie (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Korting Bonus/maand Totaal
1 jaar Green Choice €210 €17,50 €1.564,55
3 jaar Green Choice €130 €3,61 €1.684,55
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.804,55

Bij contracten van 2 of 3 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Windmolens, zonnecellen en water. De belangrijkste eigenschap dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Je hoort regelmatig dat groene stroom erg kostbaar is. Gelukkig is dit vaak niet zo. Aan de hand van de vergelijker vergelijk je rap en soepel de verschillende aanbieders van groene stroom. Selecteer het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Leeuwarden”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie opgewekt door zonnepanelen of juist windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Leeuwarden:

 1. Anode Energie
 2. MAIN Energie
 3. UnitedConsumers

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elke woning in Leeuwarden met een energieaansluiting is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Heb je een enkele meter? Dan wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. In het geval van een dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. In de volksmond zijn dit piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een lager tarief in de daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, op zaterdagen en zondagen en met feestdagen). Welke van deze opties het voordeligst is, verschilt enorm per situatie.

Gebruik jij meer dan 50% van jouw energie op daluur tijden?Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Houdt dit in gedachten: het vergt heel wat om energie met name in de daluren te gebruiken. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Neem nou computers en keukenapparatuur. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Onze tip is: een enkeltarief is duidelijker. Besparen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel meer flexibel. Check alle details over RENDO Netwerken.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Leeuwarden? Dan kun je kiezen voor een variabel en vast tarief. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Dalen de tarieven tussentijds? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In Leeuwarden is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen binnen jouw contract wisselen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, in eind Juli en in begin Januari. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De prijs en tarief-ontwikkelingen zijn niet met zekerheid te zeggen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw aanbieder van gas en licht? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Doorgaans kun jij jouw huidige energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energieleveranciers stunten met enorme welkomstkortingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik overstappen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van 4 weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Een overstap maken is echter wel een optie, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €286

 1. Check wat de einddatum van het contract is.
 2. Vergelijk energieprijzen gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Kies de beste en aantrekkelijkste stroomleverancier.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Jullie nieuwgekozen energieleverancier regelt de overstap.
 7. De vernieuwde prijsafspraak gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen en zonnepanelen: werkt dat anders?

In Leeuwarden zonnepanelen op jullie huis? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Friesland. Iedere 12 maanden ontvang je daarvoor een vergoeding. De benaming hiervoor is salderen. Ook met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Etten-Leur.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Was dit een negatief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je ontdekt in een oogopslag de meest goedkope maatschappij die past bij jouw situatie. Tip: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Suggestie: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Leeuwarden


Vind de goedkoopste energie in Leeuwarden

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Vind nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Leeuwarden (en gas). Overstappen na de energievergelijking kan je nu online doen zonder moeite:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Friesland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Hulp bij overstappen
Scherpe aanbiedingen

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Snel overstappen
Goede welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Flexibele gasprijs
Goede welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Flexibele of vaste prijs
Goede welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Online account
Goede welkomstkorting

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Contract wijzigen
Mooie welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

100% groen
Goede medewerkers
Fikse aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Aangename service
Hoge welkomstkorting

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Contract wijzigen
Sublieme kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Diverse prijsafspraken
Aanzienlijke kortingen

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Online account
Aantrekkelijke acties

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Online verbruik inzien
Aantrekkelijke acties


Prijzen gas vergelijken in Leeuwarden

Jullie gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, voor de verwarming van het huis, voor een lekker warm bad en voor bijv. keukenapparaten. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Leeuwarden? Met behulp van onze gas-vergelijker check je probleemloos de meest goedkope gasmaatschappij. Op die pagina bekijk je de huidige gasprijzen, inclusief acties en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Kies de postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en vergelijk de laagste gasprijzen in jouw woonplaats (Leeuwarden). Een voordelige leverancier kunnen vinden? Stap dan direct online over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder regelt dit. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Binnen deze 2 weken kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap vandaag nog over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Vianen.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw situatie in de gemeente Leeuwarden.