Energie vergelijken Vianen Start met vergelijken en bespaar wel €247


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Vianen? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Denk maar aan stroomaanbieders als Vandebron en Vattenfall. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Vianen? Vergelijk energieprijzen voor jouw situatie. Hoe dat werkt? Eigenlijk is het kinderspel. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (gas en stroom) en geef aan welke meter je hebt (dubbel of enkel). Aansluitend kies je de ideale looptijd van jouw energiecontract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of maandelijks opzegbaar) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Hierop volgend ontdek je meteen de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere leverancier vind je de kosten op jaarbasis en de hoogte van de korting voor nieuwe klanten. Hulp nodig bij kiezen? Hier vind je rijke informatie over gas, stroom en licht in Vianen.

Alle energieaanbieders

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Gemakkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Goedkopere energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar vandaag nog €209

Een laag tarief voor gas en stroom Besparen op je energierekening. Dat is voor iedereen relevant. Check op deze pagina alle details.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract meteen vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. En als loyale klant reken je af tegen nog scherpere tarieven. Of juist niet? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Het tegendeel is waar: langetermijncontracten zijn gepeperder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Vianen? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Budget Energie .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Premie Premie/maand 12 maanden
1 jaar Budget Energie €150 €12,50 €1.612,25
3 jaar Budget Energie €390 €10,83 €1.732,25
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.852,25

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Voorbeeld zijn zon en wind. Het voornaamste punt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom erg duur is. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Via energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je rap en probleemloos de populaire groene stroom leveranciers. Kies hierbij voor “100% duurzame energieleveranciers Vianen”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom afkomstig van zonnepanelen/windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar in eigen land opgewekte groene energie.

Erkende leveranciers van groene stroom in Vianen:

 1. Eneco
 2. Innova Energie
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elk gebouw in Vianen waar stroom verbruikt wordt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Met zo’n enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Bij de dubbele meters heb je te maken met 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een lager tarief in de daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, in het weekend en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk tarief het goedkoopste is, verschilt per situatie.

Verbruik jij een belangrijk deel van jouw energie op daluur momenten? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Houdt dit in gedachten: het is niet altijd gemakkelijk om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Neem nou TV’s, PC’s en kookapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. Het levert ook nog eens weinig op. Veel mensen zeggen daarom: het enkeltarief is eenvoudiger! Besparen met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Overigens ben je met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Ga aan de slag met energie van HVC.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Vianen? De twee contractsoorten zijn vaststaande en flexibele prijzen. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan heb je daar geen profijt van. In Vianen is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en andere afspraken aangepast worden. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, direct in januari, en halverwege in juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De prijsontwikkeling zijn niet met zekerheid te zeggen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie leverancier van energie en gas? Vind je jouw energierekening te hoog? Doorgaans kun jij je actuele energiecontract opzeggen + overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energiemaatschappijen hebben gewoonlijk formidabele welkomstaanbiedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik al switchen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 30 dagen. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Overstappen is mogelijk, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €253

 1. Trek na hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Check energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Kies de beste en goedkoopste energie-aanbieder.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Jouw “nieuwe” energiemaatschappij is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Deze aankomende overeenkomst zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen met zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Vianen zonnepanelen tot je beschikking? In dat geval wek jij zelf al energie op. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Utrecht. Na een periode van een jaar heb je dan recht op een compensatie. De benaming hiervoor is salderen. Ook met zonnepanelen is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Oud Annerveen.

 1. Bereken je verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Dit kan een negatief getal zijn. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je checkt direct de meest betaalbare energiemaatschappij voor jouw situatie. Cruciaal: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Doorslaggevend: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Vianen


Overstappen naar de goedkoopste energie in Vianen

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Selecteer nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Vianen (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Geef de locatie van de woning door (Utrecht)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? De opties zijn vast of variabel.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Persoonlijk advies
Flinke welkomstkorting

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Betalen in termijnen
Hoge welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Nette klantenservice
Goede welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Variabele stroomprijzen
Aantrekkelijke kortingen

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
3 jaar vast of variabel
Goede welkomstkorting

logo current

Qurrent

NL windenergie
2 jarig contract
Mooie welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Persoonlijke service
Goede welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Flexibele stroomprijs
Mooie aanbieding

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Nette service
Hoge welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Persoonlijke service
Prominente kortingen

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Verbruik aanpassen
Fikse welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Inzicht in je verbruik
Scherpe aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Vianen

Ons gasverbruik neemt een groot deel in van de energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om het in huis warm te maken, voor het verwarmen van water en om te koken. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Vianen? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan tref jij in luttele seconden de goedkoopste gasleverancier. Op deze website doorzoek je de gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Geef je postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en check de goedkoopste gasprijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Vianen). Een aantrekkelijke partij aangetroffen? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit is niet moeilijk. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Binnen deze 2 weken mag je het contract altijd nog ontbinden. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en pak die welkomstbonus! Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Geerdijk.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven voor jouw woning in de gemeente Vianen.