Energie vergelijken Etten-Leur Start met vergelijken en bespaar tot €236


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en vlug energieprijzen vergelijken in Etten-Leur? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Denk maar aan stroomaanbieders zoals bijv. Clean Energy en Oxxio. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Etten-Leur? Vergelijk de prijzen voor jouw situatie. Hoe doe ik dit? Heel eenvoudig! Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas plus stroom) en kies het soort meter, (dit is een dubbele of enkele meter). Aansluitend bepaal je de looptijd van het contract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een tijdelijk energiecontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Vervolgens vergelijk je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Per aanbieder tref je wat je per jaar kwijt bent en de eventuele. welkomstbonus. Meer weten over de verschillende aanbieders? Via deze website blader je door praktische info over stroom, gas en licht in Etten-Leur.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Makkelijk overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Minder betalen voor energie

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar eenvoudig €256

Een lage stroom- en gasrekening. Op kosten voor energie besparen. Wie wil dat nou niet? Pak deze kans en stap over.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt verstandig: het energiecontract direct ondertekenen voor een langdurige periode. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Is dit waar? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Je zult het niet verwachten: lange verbintenissen kennen duurdere prijzen in vergelijking met een kortdurend contract. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Etten-Leur? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Essent .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Premie Premie/maand Kostenplaatje
1 jaar Essent €220 €18,33 €1.538,35
3 jaar Essent €330 €9,17 €1.658,35
5 jaar Essent €0 €0 €1.778,35

Bij contracten van 2 of 3 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Denk aan water, wind en zon. Het duurzame hiervan is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. En dat draagt bij aan een beter milieu. Veel mensen denken dat groene stroom erg duur is. Gelukkig is dit vaak niet zo. Met energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je vlot en vloeiend de populaire groene stroom leveranciers. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Etten-Leur”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie afkomstig van zonnepanelen of juist windmolens. Of beperk je zoekopdracht tot groene energie uit NL.

Veel gekozen groene energie in Etten-Leur:

 1. Anode Energie
 2. Fenor
 3. NLE

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Ieder adres in Etten-Leur waar energie geleverd wordt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Heb je een enkele meter? Dan heb je te maken met 1 tarief. Bij de dubbele meters kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Men spreekt dan over piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) een een prijs voor daluren (na 9 uur ’s avonds, vroeg in de ochtend en met bijv. kerst). Welke van deze opties het goedkoopste is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Gebruik jij een belangrijk deel van de energie rond de daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Vergeet niet: het vergt heel wat om energie met name in de daluren te gebruiken. De meest producten staan thuis continu aan. Denk aan TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En de winst is minimaal. Daarom ons advies: een enkeltarief is duidelijker. Geld besparen door het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Daarbij ben je met een enkeltarief veel meer flexibel. Bekijk alles over de maatschappij NLE.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Etten-Leur? Dan heb je de keuze tussen variabele of vaste tarieven. Maar wat is precies het onderscheid? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de omgeving Etten-Leur zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en andere afspraken opnieuw bepaald worden. Dit gebeurd meermaals per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De ontwikkelingen van de prijzen zijn niet met zekerheid te zeggen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie huidige energieleverancier? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Doorgaans kun jij jouw huidige energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energieleveranciers bieden namelijk immense welkomstpremies. Wanneer kan ik de overstap maken? En hoe doe ik dat? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik wisselen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 1 maand. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Voortijdig switchen kan, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €183

 1. Trek na wanneer jouw contract afloopt.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Sorteer de beste en goedkoopste stroomleverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Jullie aankomende energieaanbieder sluit jouw energie netjes over.
 7. Dit fonkelnieuwe contract gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen met zonnepanelen: werkt dat anders?

In Etten-Leur zonnepanelen op jullie huis? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Houd je elke maand stroom over? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Noord-Brabant. Na afloop van elk jaar krijg je hier een vergoeding voor. We spreken dan over salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Almere.

 1. Maak een begroting van het verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Is dit getal negatief? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je vindt meteen de meest goedkope energiemaatschappij die past bij jouw situatie. Aanwijzing: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Noemenswaardig: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Etten-Leur


Ontdek de goedkoopste energie in Etten-Leur

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of een nieuwe woning gekocht en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Ontdek nu razendsnel de goedkoopste stroom in Etten-Leur (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is een fluitje van een cent:

1. Geef de locatie van de woning door (Noord-Brabant)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Flexibele gasprijs
Flinke welkomstbonus

logo essent

Essent

Jaren actief
Charmante service
Fikse welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Aangename service
Concurrerende kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Inzicht in je verbruik
Mooie welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Flexibele gasprijs
Goede aanbiedingen

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Variabele stroomprijzen
Goede welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Termijnbedrag wijzigen
Goede welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Snel overstappen
Goede welkomstcadeaus

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Termijnbedrag wijzigen
Goede welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Variabele stroomprijzen
Aanzienlijke kortingen

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Variabele stroomprijzen
Aanzienlijke acties

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Flexibele gasprijs
Fikse aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Etten-Leur

Het gas (M3 verbruik) heeft een groot aandeel in de energienota. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om ons huis te verwarmen, voor heet water uit de kraan en om het fornuis te gebruiken. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Etten-Leur? Met behulp van onze gas-vergelijker vind je vandaag nog de goedkoopste maatschappij. Via onze tool zoek je snel alle gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstbonussen. Weten wat jij per maand kunt besparen? Vul jouw postcode en gasverbruik op jaarbasis in, en vind de laagste gastarieven voor jouw woning (Etten-Leur). Een interessante leverancier aangetroffen? Start vandaag nog met besparen! Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In deze periode mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap over binnen een paar minuten, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Oud Annerveen.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en stap online over in de gemeente Etten-Leur.