Energie vergelijken Legemeer Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar maar liefst €266


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en vlug energieprijzen vergelijken in Legemeer? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Denk maar aan stroomaanbieders als bijvoorbeeld Essent of Greenchoice. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Legemeer? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe kan ik beginnen? Het is bijzonder eenvoudig. Voer een postcode en huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (gas plus stroom) en selecteer de gewenste meter (voor dubbel- of enkel tarief). Daarna bepaal je de looptijd van het energiecontract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een tijdelijk energiecontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Vervolgens zie je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Van iedere maatschappij vergelijk je de kosten per 12 maanden en de geldende welkomstpremie. Is het onbekend voor jou? Via deze pagina vind je alle info over gas, stroom en licht in Legemeer.

Alle maatschappijen

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Gemakkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Bespaar op je energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot wel €183

Minder betalen voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Ook voor jou interessant? Bekijk direct meer informatie

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract gelijk afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Als je kiest voor een lange periode is de kortingsactie nog gunstiger. Klopt dat? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Het tegendeel is waar: lange verbintenissen zijn kostbaarder dan kortlopende contracten. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Legemeer? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van EnergieFlex .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (van een doorsnee-gezin)

Contract Maatschappij Premie Premie/maand Overzicht
1 jaar EnergieFlex €220 €18,33 €1.564,60
3 jaar EnergieFlex €140 €3,89 €1.684,60
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.804,60

Bij langlopende contracten betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Windmolens, zonnecellen en water. Het grootste voordeel is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Je hoort regelmatig dat groene stroom erg duur is. Dat is vaak niet het geval. Met behulp van onze tool vergelijk je supersnel en soepel groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Selecteer het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Legemeer”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie afkomstig van een windturbine of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Legemeer:

 1. Anode Energie
 2. Engie
 3. Vrijopnaam

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elk gebouw in Legemeer die energie verbruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verschillend zijn deze meters? Met zo’n enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. In het geval van een dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. We hebben het hier over piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een lager tarief in de daluren (na 9 uur ’s avonds, tijdens weekenden en reguliere feestdagen). Welke optie voor jou resulteert in de laagste energierekening is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Gebruik je het leeuwendeel van de energie tijdens deze daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Goed om te weten: het is soms best moeilijk om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Onder andere de koeling en de standby-standen. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je moet dus continu nadenken over de planning. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Onze aanbeveling: een enkeltarief is duidelijker. Bezuinigen door het dubbeltarief valt tegen. Daarbij ben je met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Cogas.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Legemeer? Dan is er de opties voor variabele of vaste tarieven. Maar wat is precies het onderscheid? En wat past bij mijn situatie? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Een stukje waarborg en vastigheid. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de plaats Legemeer is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en leveringsvoorwaarden schommelen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, vaak in het voorjaar en najaar. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De prijs en tarief-ontwikkelingen is doorgaan lastig te schatten. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie huidige energieleverancier? Betaal je teveel voor stroom en gas? Mogelijkerwijs kan jij de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energieaanbieders hanteren doorgaans verrassende welkomst vergoedingen. Per wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik overstappen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van enkele weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Overstappen is mogelijk, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €196

 1. Pluis uit hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Bekijk de actuele energietarieven gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Selecteer de beste en goedkoopste energie-aanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Je nieuwe aanbieder is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. De nieuwe overeenkomst zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen + zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Legemeer zonnepanelen op jouw woning? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Friesland. Elk jaar compenseren ze je hiervoor. Dit principe is ‘salderen’. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Europoort.

 1. Schat het netto verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Dit kan een negatief getal zijn. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Je vult het berekende stroomverbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt direct de meest betaalbare energieaanbieder voor jou. Let op: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Suggestie: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Legemeer


Stap over naar de goedkoopste energie in Legemeer

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Ontdek nu probleemloos de goedkoopste stroom in Legemeer (en gas). Overstappen na de energievergelijking heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Friesland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Selecteer het gewenste energietarief. Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Variabele stroomprijzen
Scherpe aanbiedingen

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Nette klantenservice
Hoge welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Flexibele stroomprijs
Verleidelijke kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Simpele voorwaarden
Scherpe aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Nette service
Mooie welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Snel overstappen
Hoge aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Diverse prijsafspraken
Scherpe welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Goede service
Goede welkomstbonus

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Verbruik advies
Fikse welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Vaste & variabele prijzen
Mooie welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
3 jarig contract
Fikse aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Snel af te sluiten
Mooie welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Legemeer

Het gas (M3 verbruik) heeft een groot aandeel in de energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt natuurlijk voor de verwarming, voor een lekker warm bad en om te koken. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Legemeer? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan bekijk jij binnen een paar seconden de meest voordelige gasleverancier. Met behulp van deze site bekijk je de huidige gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstpremies. Alle gasprijzen op een rij? Vul jouw postcode en het m3-gasverbruik per jaar in, en bekijk aantrekkelijke gastarieven voor jouw verbruik (De Friese Meren). Een interessante maatschappij gevonden? Zet dan de overstap in werking. Dit vergt verder geen kennis. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In deze periode ben je vrij om er toch van af te zien. Stap nu over in een paar minuten, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Vierakker.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en start met besparen in de gemeente De Friese Meren.