Energie vergelijken Leiden Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €231


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en gauw energieprijzen vergelijken in Leiden? De keuze is vandaag de dag erg groot. Denk aan stroommaatschappijen zoals bijv. Energieflex en Vattenfall. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Leiden? Vergelijk de prijzen voor jouw individuele situatie. Hoe gaat dat? Heel eenvoudig! Vul jouw postcode + huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (kWh stroom en m3 gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (enkele- of dubbele meter). Vervolgens bepaal je de looptijd van de overeenkomst (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een tijdelijk energiecontract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens vind je meteen de goedkoopste energieleverancier. Per leverancier vergelijk je wat je per jaar kwijt bent en de eventuele. korting. Zoek je wat handig naslagwerk? Via deze pagina tref je uitvoerige details over gas, stroom en licht in Leiden.

Alle maatschappijen

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Makkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Goedkopere energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar meteen €263

Minder betalen voor gas en stroom Op kosten voor energie besparen. Ook voor jou interessant? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract slim voor een langere periode vastzetten. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan is de kortingsactie nog gunstiger. Klopt dat? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nee, het wordt nog mooier: contracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan kortlopende contracten. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Leiden? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Engie .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Bonus Premie/maand 12 maanden
1 jaar Engie €230 €19,17 €1.564,65
3 jaar Engie €150 €4,17 €1.684,65
5 jaar Engie €0 €0 €1.804,65

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Windmolens, zonnecellen en water. Het grootste voordeel is dat er geen CO2 vrijkomt. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Je hoort regelmatig dat groene stroom erg kostbaar is. Gelukkig is dit vaak niet zo. Via deze website vergelijk je razendsnel en zonder problemen de verschillende aanbieders van groene stroom. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers Leiden”. Daarnaast kun je sorteren op energie van zonnepanelen of juist windmolens. Of beperk je zoekopdracht tot uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Voorbeelden van groene energie in Leiden:

 1. DELTA
 2. MAIN Energie
 3. NLE

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elke woning in Leiden met toegang tot energie heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is het onderscheid tussen de meters? Met zo’n enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Een prijs voor piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een afwijkend tarief voor daluren (laat in de avond, in het weekend en tijdens o.a. de paasdagen). Welk tarief de laagste prijs geeft is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Verbruik jij meer dan de helft van de energie tijdens deze daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Goed om te weten: het is een hele klus om stroom vooral in de daluren te consumeren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Denk maar aan de koelkast of vriezer. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het levert ook nog eens weinig op. Daarom ons advies: selecteer het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief valt tegen. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel meer flexibel. Ga aan de slag met energie van Coteq Netbeheer.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Leiden? De twee contractsoorten zijn een vast of variabel tarief. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En wat past bij mijn situatie? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In en rondom Leiden is het vaste energietarief erg populair.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en leveringsvoorwaarden wisselen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, direct in januari, en halverwege in juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De wisseling van prijzen is lastig te voorspellen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie aanbieder van gas en licht? Betaal je teveel voor stroom en gas? Doorgaans kun jij je actuele energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Maatschappijen geven jouw sublieme welkomstacties. Wanneer kan ik de overstap maken? En hoe doe ik dat? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik wisselen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van een kleine maand. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €236

 1. Bekijk wat de einddatum van het contract is.
 2. Bekijk de actuele energietarieven op basis van jouw situatie.
 3. Selecteer de beste en voordeligste aanbieder.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Je nieuwe aanbieder is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. De nieuwe verbintenis gaat in op de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: werkt dat anders?

In Leiden zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Zuid-Holland. Is er een contractjaar verstreken, dan zul je hier een compensatie voor krijgen. De benaming hiervoor is salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Eursinge-De-Wolden.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Je vult het berekende stroomverbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je treft nu de meest aantrekkelijke stroomleverancier voor jou. Noemenswaardig: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Suggestie: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Leiden


Zo vind je de goedkoopste energie in Leiden

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Bekijk nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Leiden (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Zuid-Holland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Duidelijke voorwaarden
Hoge aanbieding

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Vriendelijke service
Verleidelijke kortingen

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Maandelijks bijstellen
Mooie welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Snel oversluiten
Fikse welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Vaste prijs stroom
Sublieme acties

logo current

Qurrent

Windtegoed
Tussentijds aanpassen
Hoge aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

100% groen
Variabele stroomprijzen
Mooie aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
3 jarig contract
Mooie welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Duidelijke voorwaarden
Aantrekkelijke acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Flexibele of vaste prijs
Hoge welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Variabele gasprijzen
Hoge welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
3 jaar vast of variabel
Mooie welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Leiden

Het verbruikte gas vormt voor een groot deel de energierekening. Gas wordt vooral gebruikt om ons huis te verwarmen, om water op te warmen en om te koken. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Leiden? Met behulp van onze gas-vergelijker ontdek je zonder moeite de voordeligste gas aanbieder. Via onze tool vind je actuele gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstpremies. Alle gasprijzen op een rij? Geef je postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en vind de laagste gastarieven voor jouw verbruik (Leiden). Een aantrekkelijke aanbieder ontdekt? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit vergt verder geen kennis. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Tijdens die twee weken kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Nu ook online: Energie vergelijken Vierhouten.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en start met besparen in de gemeente Leiden.