Energie vergelijken Leiderdorp Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en krijg een korting tot €250


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Leiderdorp? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Denk maar aan stroomleveranciers zoals Energieflex of Qwint. En het aanbod groeit. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Leiderdorp? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw individuele situatie. Hoe gaat dat? Het is een fluitje van een cent. Vul jouw postcode + huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (gas en stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (dubbel of enkel). Hierna selecteer je de looptijd van jouw energiecontract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Daarna check je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke organisatie vind je de energiekosten per jaar en de beschikbare welkomstpremie. Zoek je wat handig naslagwerk? Via deze pagina lees je uitgebreide informatie over stroom, gas en licht in Leiderdorp.

Alle aanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Snel overstappen van aanbieder

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

De energierekening omlaag

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar meteen €233

De goedkoopste stroom en gas Besparen op je energierekening. Binnen enkele minuten geregeld. Check op deze pagina alle details.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract direct voor een langere periode vastzetten. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Wanneer je langere tijd klant wordt is de kortingsactie nog gunstiger. Mee eens? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Let nu goed op: contracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan kortlopende contracten. Direct een goedkoop energiecontract in Leiderdorp? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Energiedirect.nl .

Een voorbeeld ter illustratie (gerekend met een gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Premie Premie/maand 12 maanden
1 jaar Energiedirect.nl €240 €20 €1.564,70
3 jaar Energiedirect.nl €160 €4,44 €1.684,70
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.804,70

Bij een lang contract zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Bijvoorbeeld zon, wind en water. De belangrijkste eigenschap dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Veel mensen denken dat groene stroom een hoger tarief heeft. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Op basis van onze tool vergelijk je gauw en gemakkelijk de verschillende aanbieders van groene stroom. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Leiderdorp”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of filter op groene energie uit NL.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Leiderdorp:

 1. E.ON
 2. Energieflex
 3. Qwint

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elke inwoner van Leiderdorp waar stroom verbruikt wordt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Bij een enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Bij een dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. We onderscheiden de piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een apart tarief voor daluren (laat in de avond, in het weekend en tijdens o.a. de paasdagen). Welke van deze opties het goedkoopste is, verschilt per situatie.

Verbruik jij een belangrijk deel van jouw stroom in de daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Maar let op: het is niet altijd gemakkelijk om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Denk aan koelapparatuur en routers. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Wij adviseren daarom: het enkeltarief voldoet prima! Geld besparen door het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Daarbij ben je met een enkeltarief veel meer flexibel. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Allure Energie.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Leiderdorp? Dan is er de opties voor een vast of variabel tarief. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En wat past bij mijn situatie? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet, zolang het contract loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de omgeving Leiderdorp is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan kunnen de energieprijzen binnen jouw contract opnieuw bepaald worden. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, in Januari en in Juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De ontwikkelingen van de prijzen kun je lastig aan zien komen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Wellicht kun je de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat kan flink geld besparen. Aanbieders bieden je sensationele welkomstaanbiedingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik veranderen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 1 maand. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Overstappen is mogelijk, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €288

 1. Ga na wanneer jouw contract afloopt.
 2. Check de laagste energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Zoek de beste en scherpste leverancier.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Jullie nieuwe energiemaatschappij sluit jouw energie netjes over.
 7. Het kersverse contract wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen en zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Leiderdorp zonnepanelen op jouw woning? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Houd je elke maand stroom over? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Zuid-Holland. Na een periode van een jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. We spreken dan over salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Eursinge.

 1. Bereken je verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je ziet meteen de meest aantrekkelijke stroomleverancier voor jouw situatie. Belangrijk: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Suggestie: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Leiderdorp


Ontdek de goedkoopste energie in Leiderdorp

Betaal jij teveel voor de stroom? Of is er sprake van verhuizing en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Check nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Leiderdorp (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie doe je met de volgende stappen:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Zuid-Holland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Verbruik aanpassen
Hoge aanbieding

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Hulp bij overstappen
Scherpe aanbieding

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Overstapservice
Goede aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Tussentijds aanpassen
Scherpe welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Online account
Goede welkomstkorting

logo current

Qurrent

Slimme meter
Duidelijke voorwaarden
Flinke welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
3 jaar vast of variabel
Scherpe welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Overstaphulp
Hoge aanbiedingen

logo engie

Engie

ENGIE app
Vriendelijke service
Fikse aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Aangename service
Flinke welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
2 jarig contract
Goede welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Meerdere contracten
Mooie welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Leiderdorp

Het verbruikte gas bepaalt deels de energierekening die op de mat valt. Gas gebruiken we voor de verwarming van het huis, voor een lekker warm bad en voor bijv. keukenapparaten. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Leiderdorp? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan bekijk jij in luttele seconden de meest betaalbare aanbieder. Op die pagina bekijk je de huidige gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstcadeaus. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Voer je postcode + huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en bekijk aantrekkelijke gastarieven voor jouw verbruik (Leiderdorp). Een aantrekkelijke aanbieder kunnen vinden? Zet dan de overstap in werking. Dit vergt verder geen kennis. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Tijdens die twee weken mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap nu over in een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Start nu ook met Energie vergelijken Vierhuizen.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Leiderdorp.