Energie vergelijken Leidschendam Start met vergelijken en krijg kortingen tot wel €260


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en vlug energieprijzen vergelijken in Leidschendam? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Gerespecteerde organisaties zijn stroommaatschappijen zoals bijv. Budget Energie en Greenchoice. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Leidschendam? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw individuele situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het is zo gepiept. Voer een postcode en huisnummer in, schat jouw verbruik (gas plus stroom) en geef aan welke meter je hebt (een dubbele of enkele meter). Vervolgens selecteer je de looptijd van de overeenkomst (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een altijd opzegbaar contract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Aansluitend vind je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Van iedere maatschappij zie je wat je per jaar kwijt bent en de eventuele. korting voor nieuwe klanten. Zoek je wat handig naslagwerk? Via deze website check je bruikbare info over gas, stroom en licht in Leidschendam.

Alle aanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Gemakkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

De energierekening omlaag

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar vandaag nog €222

Bespaar direct op jouw stroom & gas Minder betalen voor je energie. Dat laat jij toch niet liggen? Pak deze kans en stap over.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract meteen vastzetten voor meerdere jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En als loyale klant is de kortingsactie nog gunstiger. Klopt dat? De energiemarkt werkt net wat anders. Let nu goed op: lange verbintenissen zijn duurder dan een kortlopend contract. Wil je een goedkoop energiecontract in Leidschendam? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Delta .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Premie Korting/maand Kostenplaatje
1 jaar Delta €250 €20,83 €1.564,75
3 jaar Delta €170 €4,72 €1.684,75
5 jaar Delta €0 €0 €1.804,75

Bij langlopende contracten zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Windmolens, zonnecellen en water. Het belangrijkste pluspunt is dat er geen CO2 vrijkomt. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Aan de hand van deze pagina vergelijk je snel & vloeiend alle groene-stroom maatschappijen. Kies hierbij voor “alleen duurzame energieleveranciers Leidschendam”. Tip: filter nu ook op energie van windmolens of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar enkel groene stroom uit Nederland.

Voorbeelden van groene energie in Leidschendam:

 1. Anode Energie
 2. Essent
 3. Qurrent

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elk gebouw in Leidschendam die energie verbruikt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is het onderscheid tussen de meters? Bij deze enkele meters betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Bij de dubbele meters kun je kiezen voor 2 tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (overdag) en een lager tarief in de daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, tijdens weekenden en nationale feestdagen). Welk soort tarief het meest geschikt is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Verbruik je het grootste gedeelte van de energie op daluur momenten? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Houdt dit in gedachten: het is soms best moeilijk om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk aan de vrieskist of WIFI. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je moet dus continu nadenken over de planning. En het levert niet veel op. Daarom ons advies: het enkeltarief voldoet prima! Besparen met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Overigens ben je met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Bekijk alles over de maatschappij Anode Energie.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Leidschendam? Het aanbod bestaat uit vaste en variabele tarieven. Wat is nu precies het verschil? En welk type tarief past bij mij? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Zo weet je waar je aan toe bent. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan heb je daar geen profijt van. In en rondom Leidschendam zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en de voorwaarden schommelen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, vaak is dat in januari en in juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De wisseling van prijzen zijn niet met zekerheid te zeggen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie huidige energie aanbieder? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Wellicht kun je je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en overstappen. En dat kan flink geld besparen. Leveranciers bieden je aantrekkelijke welkomstacties. Maar wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik overgaan?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Hou dan rekening met de opzegtermijn van enkele weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Heb je een contract met vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Eerder opzeggen kan wel, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €229

 1. Trek na wanneer jouw contract afloopt.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Zoek de beste en aantrekkelijkste energie-leverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Je nieuwgekozen energieleverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Het aankomende contract zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen en zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Leidschendam zonnepanelen op jullie huis? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Zuid-Holland. Is er een contractjaar verstreken, dan zul je hier een compensatie voor krijgen. De benaming hiervoor is salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Everdingen.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Dit kan een negatief getal zijn. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je checkt ogenblikkelijk de goedkoopste stroom maatschappij , berekend op basis van jouw gegevens. Doorslaggevend: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Goed om te weten: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Leidschendam


Overstappen naar de goedkoopste energie in Leidschendam

Is jouw energierekening te hoog? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Ontdek nu probleemloos de goedkoopste stroom in Leidschendam (en gas). Energie vergelijken en oversluiten heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Zuid-Holland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Termijnbedrag wijzigen
Goede aanbieding

logo essent

Essent

Levert panelen
Snel overstappen
Scherpe welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Sympatieke service
Mooie aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Duidelijke voorwaarden
Goede aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Simpele voorwaarden
Flinke welkomstkorting

logo current

Qurrent

Windtegoed
3 jaar vast of variabel
Scherpe aanbieding

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
1 jaar vast of variabel
Flinke welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Direct overstappen
Scherpe welkomstpremie

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Diverse prijsafspraken
Hoge welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
3 jarig contract
Sublieme kortingen

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Duidelijke voorwaarden
Flinke welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Vaste prijs gas
Mooie aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Leidschendam

Jullie gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energierekening die op de mat valt. Gas gebruiken we om het in huis warm te maken, om te douchen en koken op een fornuis. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Leidschendam? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan ontdek je binnen no-time de voordeligste leverancier. Via de vergelijker zoek je snel alle gasprijzen, inclusief acties en welkomstcadeaus. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer je postcode + huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en vergelijk de gunstigste gas-prijzen voor jouw verbruik (Leidschendam-Voorburg). Een aantrekkelijke gasmaatschappij achterhaald? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit vergt verder geen kennis. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Binnen dit stadium ben je vrij om er toch van af te zien. Stap nu over in een paar minuten, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Vierlingsbeek.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en regel de overstap online in de gemeente Leidschendam-Voorburg.