Energie vergelijken Lekkum Check alle energiemaatschappijen en krijg een korting tot €268


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en razendsnel energieprijzen vergelijken in Lekkum? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Bekende namen zijn stroom maatschappijen zoals Vandebron en Leon Zeewolde. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Lekkum? Vergelijk energieprijzen voor jouw thuis. Hoe gaat dat? Het is bijzonder eenvoudig. Voer je postcode en huisnummer in, schat jouw verbruik (gas plus stroom) en geef aan welke meter je hebt (dubbel of enkel). Aansluitend bepaal je de looptijd van het contract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een altijd opzegbaar contract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Hierna check je direct de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke energieaanbieder check je de kosten per 12 maanden en de geldende korting. Wil je aanvullende informatie? Hier blader je door uitgebreide informatie over stroom, gas en licht in Lekkum.

Alle energieaanbieders

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Snel online overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Bespaar op je energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar tot €223

Een laag tarief voor gas en stroom Op kosten voor energie besparen. Binnen enkele minuten geregeld. Wij leggen het allemaal voor je uit.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract slim vastzetten voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan ontvang je een leuke korting. Klopt dat? De energiemarkt werkt net wat anders. Je zult het niet verwachten: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan een beperkte contractperiode. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Lekkum? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Eneco .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (op basis van gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Bonus Premie/maand Overzicht
1 jaar Eneco €140 €11,67 €1.564,95
3 jaar Eneco €210 €5,83 €1.684,95
5 jaar Eneco €0 €0 €1.804,95

Bij contracten van 2 of 3 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Voorbeeld zijn zon en wind. Het belangrijkste pluspunt is dat er geen uitstoot van CO2 is. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Middels deze pagina vergelijk je vlot en soepel de verschillende aanbieders van groene stroom. Hiervoor kies je het selectievakje “100% duurzame energieleveranciers Lekkum”. Daarnaast kun je sorteren op energie afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot enkel groene stroom uit Nederland.

Voorbeelden van groene energie in Lekkum:

 1. Anode Energie
 2. MAIN Energie
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elk huis in Lekkum met toegang tot energie heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is precies het verschil? Heb je een enkele meter? Dan betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Bij de dubbele meters kun je kiezen voor 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een tarief voor de daluren (’s avonds en ’s nachts, vroeg in de ochtend en tijdens o.a. de paasdagen). Welk tarief voor jullie het beste is, verschilt enorm per situatie.

Verbruik je het grootste gedeelte van jouw stroom op daluur tijden?Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Echter, let goed op: het is een hele klus om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Onder andere TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je meer doen in de daluren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Veel mensen zeggen daarom: het enkeltarief voldoet prima! Geld besparen door het dubbeltarief is niet eenvoudig. Daarbij ben je met een enkeltarief veel meer flexibel. Check alle details over DELTA.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Lekkum? Dan kun je kiezen voor vaststaande en flexibele prijzen. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaan de prijzen omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de omgeving Lekkum zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie tijdens het contract worden herberekend. Dit gebeurd meermaals per jaar, in Januari en in Juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De wisseling van prijzen zijn niet met zekerheid te zeggen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Ben je ontevreden over jouw actuele energieleverancier? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Wellicht kun je de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat kan flink geld besparen. Maatschappijen geven namelijk immense welkomstaanbiedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Maar hoe werkt dat precies? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik overgaan?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 1 maand. Opzeggen is dan altijd gratis. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €167

 1. Achterhaal hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Bekijk de actuele energietarieven op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Kies de beste en scherpste leverancier.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. De aankomende maatschappij verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Dit fonkelnieuwe contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Lekkum zonnepanelen op jullie huis? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Friesland. Na afloop van elk jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. Dit heet salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Exloo.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je treft eenvoudig de meest betaalbare stroom maatschappij gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Aanwijzing: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Noemenswaardig: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Lekkum


Stap over naar de goedkoopste energie in Lekkum

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of staat er een verhuizing op stapel en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Bekijk nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Lekkum (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Friesland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Snel oversluiten
Scherpe welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Jaren actief
Meerdere contracten
Scherpe welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Snel overstappen
Scherpe welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Verbruik aanpassen
Hoge welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Gemakkelijk oversluiten
Aantrekkelijke kortingen

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Flexibele stroomprijs
Goede welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Verbruik advies
Fikse welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Overstaphulp
Hoge aanbiedingen

logo engie

Engie

100% duurzaam
Snel af te sluiten
Goede aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Online verbruik inzien
Hoge aanbieding

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Persoonlijke service
Flinke welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Nette service
Goede aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Lekkum

Jullie gasverbruik vormt voor een groot deel de energierekening die op de mat valt. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, natuurlijk voor de verwarming, om te douchen en om het fornuis te gebruiken. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Lekkum? Met behulp van onze gas-vergelijker bekijk jij eenvoudig de meest goedkope gas aanbieder. Via onze tool bekijk je de huidige gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstpremies. Weten wat je voor gas kwijt bent? Kies de postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en check de laagste gasprijzen voor jouw woning (Leeuwarden). Een geschikte organisatie gevonden? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Gedurende deze 14 dagen ben je vrij om er toch van af te zien. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en pak die welkomstbonus! Nu ook online: Energie vergelijken Vilsteren.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en stap online over in de gemeente Leeuwarden.