Energie vergelijken Exloo Start met vergelijken en bespaar wel €241


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Exloo? De keuze is vandaag de dag erg groot. Denk maar aan stroommaatschappijen zoals bijv. DELTA of HVC. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Exloo? Vergelijk energieprijzen voor jouw huis. Hoe werkt dat vergelijken? Het is simpel. Vul jouw postcode + huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (stroom plus gas) en kies het type meter (een dubbele of enkele meter). Hierna selecteer je de looptijd van jouw contract (dit kan zijn 2 jaren of maandelijks opzegbaar) en kies je het gewenste energietarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Vervolgens vergelijk je binnen een paar seconden de goedkoopste energieaanbieder. Per energieaanbieder ontdek je de prijs per jaar en de aantrekkelijke korting. Zoek je wat handig naslagwerk? Via deze website ontdek je bruikbare info over stroom, gas en licht in Exloo.

Alle leveranciers

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Overstappen is zo gepiept

Check je besparing en sluit online snel over

Goedkopere energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar vandaag nog €191

De goedkoopste stroom en gas De energierekening naar beneden. Wie wil dat nou niet? Bekijk direct meer informatie

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt verstandig: het energiecontract gewoon voor een aantal jaar vastzetten. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft reken je af tegen nog scherpere tarieven. Of juist niet? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Het tegendeel is waar: energiecontracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan kortdurende prijsafspraken. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Exloo? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. We hebben een berekening gemaakt van Energiedirect.nl .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Korting Premie/maand Jaarlijks
1 jaar Energiedirect.nl €150 €12,50 €1.538,75
3 jaar Energiedirect.nl €410 €11,39 €1.658,75
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.778,75

Bij een contract van bijv. 5 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Denk aan water, wind en zon. Het voornaamste punt is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Je hoort regelmatig dat groene stroom erg duur is. Dat is vaak niet het geval. Via energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je vlot en vloeiend de populaire groene stroom leveranciers. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Exloo”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie van zonnepanelen of juist windmolens. Of ga voor groene energie uit NL.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Exloo:

 1. Allure Energie
 2. Greenchoice
 3. Vattenfall

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elk gebouw in Exloo die energie verbruikt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Werk jij met een enkele meter? Dan is er 1 tarief voor alle stroom. Wanneer je een dubbele meter hebt kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Een prijs voor piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, in het weekend en met feestdagen). Welke type tarief het goedkoopste is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Consumeer jij meer dan de helft van de energie rond de daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Echter, let goed op: het is een hele klus om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Denk aan TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het levert ook nog eens weinig op. Wij adviseren daarom: het enkeltarief is eenvoudiger! Bezuinigen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarbij ben je met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Bekijk alles over de maatschappij UnitedConsumers.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Exloo? Het aanbod bestaat uit variabele of vaste tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. In de omgeving Exloo zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en andere afspraken veranderen. Dit gebeurd meermaals per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De wisseling van prijzen zijn niet met zekerheid te zeggen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie actuele energieleverancier? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Dan kun je mogelijk je huidige leverancier / energiecontract opzeggen + overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Aanbieders van energie en gas hebben gewoonlijk sublieme welkomstbonussen. Kan ik vandaag al overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik veranderen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 1 maand. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €297

 1. Achterhaal hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Vergelijk energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Spot de beste en betaalbaarste aanbieder.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Je toekomstige aanbieder regelt de overstap.
 7. De vernieuwde prijsafspraak wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen + zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Exloo zonnepanelen laten plaatsen? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Drenthe. Per jaar heb je dan recht op een compensatie. In de volksmond is dat ‘salderen’. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Amen.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Je vult het berekende stroomverbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je ontdekt direct de meest voordelige energiemaatschappij gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Suggestie: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Belangrijk: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Exloo


Profiteer van de goedkoopste energie in Exloo

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Vind nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Exloo (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is erg eenvoudig:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Drenthe)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. De opties zijn vast of variabel.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Inzicht in je verbruik
Fikse welkomstkorting

logo essent

Essent

Jaren actief
Snel overstappen
Fikse welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Vaste prijs stroom
Mooie welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Inzicht in je verbruik
Scherpe welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Vaste prijs gas
Verleidelijke kortingen

logo current

Qurrent

Groene stroom
Vriendelijke service
Prominente kortingen

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Overstapservice
Goede welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Vaste prijs gas
Fikse welkomstkorting

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Flexibele gasprijs
Goede welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Nette klantenservice
Verleidelijke kortingen

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Verbruik advies
Flinke welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Verschillende contracten
Goede welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Exloo

Het verbruik van gas vormt voor een groot deel de energienota. Gas wordt vooral gebruikt voor de verwarming van het huis, voor het verwarmen van water en om eten te bereiden. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Exloo? Met behulp van onze gas-vergelijker bekijk jij in minder dan een minuut de goedkoopste maatschappij. Via de vergelijker bekijk je de huidige gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstbonussen. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Voer jullie adresgegevens in en verbruik per jaar in, en vind de goedkoopste gastarievenuit de regio (Borger-Odoorn). Een voordelige leverancier gevonden? Zet dan de overstap in werking. Dit stelt maar weinig voor. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In die dagen mag je het contract altijd nog ontbinden. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Oude Meer.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven voor jouw woning in de gemeente Borger-Odoorn.