Energie vergelijken Lemmer Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar wel €267


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en razendsnel energieprijzen vergelijken in Lemmer? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk hierbij aan stroommaatschappijen als E.ON of Qwint. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Lemmer? Vergelijk de prijzen voor jouw woning. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Heel eenvoudig! Geef je postcode en huisnummer door, begroot jouw totale verbruik (stroom plus gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (dit is een dubbele of enkele meter). Aansluitend kies je de ideale looptijd van de verbintenis (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een altijd opzegbaar contract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Vervolgens vergelijk je onmiddellijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke maatschappij ontdek je wat je per jaar kwijt bent en de hoogte van de cashback-korting. Alles weten over contracten en tarieven? Via deze website lees je bruikbare info over gas, stroom en licht in Lemmer.

Alle leveranciers

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Overstappen is zo gepiept

Check je besparing en sluit online snel over

Lagere prijzen voor energie

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar eenvoudig €217

Bespaar direct op jouw stroom & gas Een voordeliger energiecontract.Ook voor jou interessant? Hieronder vind je alle uitleg.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract direct voor een langere periode vastzetten. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan ontvang je een leuke korting. Klopt dat? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Het tegendeel is waar: lange verbintenissen zijn kostbaarder dan een beperkte contractperiode. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Lemmer? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). We hebben een berekening gemaakt van Engie.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Korting Premie/maand 12 maanden
1 jaar Engie €200 €16,67 €1.565,25
3 jaar Engie €270 €7,50 €1.685,25
5 jaar Engie €0 €0 €1.805,25

Bij contracten van 2 of 3 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Denk dan aan wind, water en zon. Het belangrijkste pluspunt is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Gelukkig is dit vaak niet zo. Aan de hand van onze zoekmachine vergelijk je rap en eenvoudig leveranciers van groene stroom in jouw regio. Activeer hiervoor de filter “100% duurzame energieleveranciers Lemmer”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom van zonnepanelen of juist windmolens. Of zoek expliciet naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Populaire groene energie in Lemmer:

 1. Eneco
 2. Innova Energie
 3. Vattenfall

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elk huis in Lemmer met een energieaansluiting heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Bij deze enkele meters wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. In het geval van een dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een apart tarief voor daluren (’s avonds en ’s nachts, tijdens weekenden en tijdens o.a. de paasdagen). Welk soort tarief het beste is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Verbruik jij meer dan de helft van de stroom tijdens daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Neem dit in acht: het is een hele klus om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Denk maar aan koelapparatuur en routers. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En het levert niet veel op. Daarom ons advies: ga voor het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief valt tegen. Bovendien ben je met het enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Essent.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Lemmer? Dan kun je kiezen voor een variabel en vast tarief. Waarin verschillen deze van elkaar? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Dalen de tarieven tussentijds? Dan zul jij daar niks van merken. In de plaats Lemmer is het vaste energietarief erg populair.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven tijdens het contract aangepast worden. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, vaak is dat in januari en in juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De tarieven en prijsverandering is moeilijk in te schatten. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie leverancier van energie en gas? Vind je de energienota aan de hoge kant? Mogelijkerwijs kan jij de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en daarna overstappen. Overstappen loont. Energiemaatschappijen stunten met gigantische welkomstpremies. Kan ik vandaag al overstappen? En hoe doe ik dat? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik overstappen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 30 dagen. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Voortijdig switchen kan, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €182

 1. Check wanneer jij mag overstappen.
 2. Check energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Kies de beste en voordeligste aanbieder.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Jullie aankomende energieaanbieder is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Deze kersverse overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen en zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Lemmer zonnepanelen op jullie huis? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Friesland. Aan het einde van het jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. Dit noemen we salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Veenwouden.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je bekijkt ogenblikkelijk de goedkoopste maatschappij voor jouw situatie. Doorslaggevend: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Kies de datum van overstappen. Noemenswaardig: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Lemmer


Vind de goedkoopste energie in Lemmer

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Zoek nu razendsnel de goedkoopste stroom in Lemmer (en gas). Overstappen na de energievergelijking is erg eenvoudig:

1. Vul je adresgegevens in (Friesland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Charmante service
Goede welkomstkorting

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Inzicht in je verbruik
Flinke aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Betalen in termijnen
Fikse welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Nette klantenservice
Scherpe welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Vriendelijke service
Goede welkomstkorting

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Flexibele of vaste prijs
Goede aanbieding

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Variabele gasprijzen
Sublieme kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
2 jaar vast of variabel
Aantrekkelijke kortingen

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Persoonlijke service
Flinke aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Behulpzame service
Fikse welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Persoonlijk advies
Hoge welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Duidelijke voorwaarden
Interessante kortingen


Prijzen gas vergelijken in Lemmer

Het verbruikte gas bepaalt deels de maandelijkse energierekening. Gas wordt verbruikt om ons huis te verwarmen, om water op te warmen en om te koken. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Lemmer? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan zoek jij vandaag nog de meest betaalbare gas aanbieder. Via de vergelijker kun je alle gasprijzen bekijken, met alle aanbiedingen en welkomstpremies. Weten wat jij per maand kunt besparen? Vul jouw postcode en het geschatte verbruik per jaar in, en vind de goedkoopste gasprijzen voor jouw locatie en gasverbruik (De Friese Meren). Een voordelige gas leverancier achterhaald? Start vandaag nog met besparen! Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In dat tijdvak kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Waar wacht je op? Stap meteen over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Nu ook online: Energie vergelijken Vlaardingen.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en stap online over in de gemeente De Friese Meren.