Energie vergelijken Veenwouden Check alle energiemaatschappijen en krijg een korting tot €258


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en haastig energieprijzen vergelijken in Veenwouden? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Gerespecteerde organisaties zijn stroommaatschappijen als Budget Energie of HVC. En er komen steeds meer aanbieders bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Veenwouden? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw thuis. Hoe dat werkt? Het stelt maar weinig voor. Voer je postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas plus stroom) en geef aan welke meter je hebt (voor dubbel- of enkel tarief). Vervolgens selecteer je de looptijd van jouw contract (bijvoorbeeld 1 jaar of een flexibel maandcontract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Daarna ontdek je meteen de goedkoopste energie. Per maatschappij vergelijk je de energiekosten per jaar en de beschikbare cashback-korting. Zoek je wat handig naslagwerk? Via deze website lees je uitvoerige details over stroom, gas en licht in Veenwouden.

Alle organisaties

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Snel online overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Bespaar op je energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar eenvoudig €213

Een lage gas- en stroomrekening Een goedkoop energiecontract afsluiten. Binnen enkele minuten geregeld. Lees hieronder alle informatie.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract meteen voor een langere periode vastzetten. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft zijn de voordelen nog veel groter. Is dat zo? De energiemarkt werkt net wat anders. Je zult het niet verwachten: contracten voor meerdere jaren zijn kostbaarder dan kortlopende contracten. Zoek je een goedkoop energiecontract in Veenwouden? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Zie ook het onderstaande voorbeeld van NLE .

Een voorbeeld ter illustratie (van een doorsnee-gezin)

Contract Maatschappij Korting Premie/maand Kostenplaatje
1 jaar NLE €210 €17,50 €1.539,05
3 jaar NLE €150 €4,17 €1.659,05
5 jaar NLE €0 €0 €1.779,05

Bij contracten van 2 of 3 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Windmolens, zonnecellen en water. Het grootste voordeel is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom erg kostbaar is. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Middels de vergelijker vergelijk je razendsnel en eenvoudig leveranciers van groene stroom in jouw regio. Selecteer het vakje “100% duurzame energieleveranciers Veenwouden”. Daarnaast kun je sorteren op stroom afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of filter op groene energie uit NL.

Erkende leveranciers van groene stroom in Veenwouden:

 1. Budget Energie
 2. Essent
 3. UnitedConsumers

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elk gebouw in Veenwouden met toegang tot energie heeft een enkele of dubbele meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Bij de dubbele meters kun je kiezen voor 2 tarieven. We hebben het hier over piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (’s avonds en ’s nachts, in het weekend en met bijv. kerst). Welke type tarief het voordeligst is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Consumeer je het leeuwendeel van de energie tijdens daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Neem dit in acht: het is een hele klus om energie met name in de daluren te gebruiken. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Neem nou de koelkast of vriezer. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Het heeft dus een grote impact op je leven. Het levert ook nog eens weinig op. Ons advies: ga voor het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel. Ga aan de slag met energie van Enduris.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Veenwouden? De twee contractsoorten zijn een variabel en vast tarief. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de plaats Veenwouden zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en de voorwaarden wisselen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, in eind Juli en in begin Januari. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De prijsontwikkeling is niet gemakkelijk te voorspellen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie leverancier van energie en gas? Vind je de energienota aan de hoge kant? Wellicht kun je de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energieleveranciers geven jouw hoge welkomstbonussen. Maar wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overgaan?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van meerdere weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Eerder opzeggen kan wel, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €155

 1. Trek na wat de looptijd van het contract is.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Zoek de beste en aantrekkelijkste stroomaanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Je nieuwgekozen leverancier verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Dit fonkelnieuwe contract wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen en zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Veenwouden zonnepanelen op je adres actief? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Friesland. Is er een contractjaar verstreken, dan zul je hier een compensatie voor krijgen. De benaming hiervoor is salderen. Ook met zonnepanelen is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Amstelhoek.

 1. Schat het netto verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je treft in een oogopslag de voordeligste leverancier voor jouw woning en verbruik. Tip: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Kies een overstapmoment. Let op: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Veenwouden


Ontdek de goedkoopste energie in Veenwouden

Is jouw energierekening te hoog? Of staat er een verhuizing op stapel en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Selecteer nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Veenwouden (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen is erg eenvoudig:

1. Vul je adresgegevens in (Friesland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Vaste of juist variabele prijzen?
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
1 jarig contract
Scherpe welkomstkorting

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Behulpzame service
Fikse welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Nette klantenservice
Goede aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Sympatieke service
Sublieme acties

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Gemakkelijk oversluiten
Prominente acties

logo current

Qurrent

Groene stroom
Betalen in termijnen
Mooie welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Snel af te sluiten
Flinke welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Meerdere contracten
Prominente kortingen

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Goede klantenservice
Interessante kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Flexibele stroomprijs
Flinke welkomstpremie

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
2 jaar vast of variabel
Concurrerende acties

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Verschillende contracten
Fikse welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Veenwouden

Gasverbruik vormt voor een groot deel de energierekening die op de mat valt. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, natuurlijk voor de verwarming, voor het verwarmen van water en om het fornuis te gebruiken. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Veenwouden? Door de gas-vergelijker tool in te vullen bekijk jij binnen mum van tijd de meest betaalbare gas aanbieder. Met behulp van deze site bekijk je de huidige gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstbonussen. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Geef je postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en ontdek de meest voordelige gas-tarieven voor jouw locatie en gasverbruik (Dantumadiel). Een betaalbare organisatie ontdekt? Stap dan direct online over. Dit is niet moeilijk. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Binnen dit stadium mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap over binnen een paar minuten, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Oudebildtzijl.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Dantumadiel.