Energie vergelijken Vlaardingen Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €290


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Vlaardingen? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Vertrouwde namen zijn stroommaatschappijen als Anode Energie en NLE. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Vlaardingen? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw huis. Hoe dat werkt? Het is zo gepiept. Geef je postcode en huisnummer door, schat jouw verbruik (stroom en gas) en kies het soort meter dat jij hebt (dubbel of enkel). Hierna maak je een keuze voor de looptijd van jouw energiecontract (bijvoorbeeld 1 jaar of een altijd opzegbaar contract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Vervolgens tref je onmiddellijk de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere maatschappij ontdek je de kosten per 12 maanden en de geldende korting voor nieuwe klanten. Precies weten hoe het allemaal werkt? Op onze website blader je door uitvoerige details over gas, stroom en licht in Vlaardingen.

Alle energieaanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Snel online overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Minder betalen voor energie

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar tot wel €242

Minder betalen voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Binnen enkele minuten geregeld. Bekijk direct meer informatie

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract direct voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan meestal tot vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft krijg je een hogere korting. Ja toch? De energiemarkt werkt net wat anders. Je zult het niet verwachten: langetermijncontracten zijn prijziger dan een beperkte contractperiode. Direct een goedkoop energiecontract in Vlaardingen? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). We hebben een berekening gemaakt van Eneco .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gerekend met een gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Bonus Korting/maand Kostenplaatje
1 jaar Eneco €140 €11,67 €1.612,95
3 jaar Eneco €210 €5,83 €1.732,95
5 jaar Eneco €0 €0 €1.852,95

Naarmate de contractperiode toeneemt betaal jij een voordeliger tarief. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Windmolens, zonnecellen en water. Het duurzame hiervan is dat er geen CO2 vrijkomt. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Je hoort regelmatig dat groene stroom erg kostbaar is. Dat is vaak niet het geval. Middels de vergelijker vergelijk je supersnel en zonder problemen alle groene-stroom maatschappijen. Kies hierbij voor “alleen duurzame energieleveranciers Vlaardingen”. Tip: filter nu ook op energie van windmolens of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Veel gekozen groene energie in Vlaardingen:

 1. Clean Energy
 2. Essent
 3. Powerpeers

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elk huis in Vlaardingen die energie verbruikt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Werk jij met een enkele meter? Dan wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Bij een dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. In de volksmond zijn dit piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een lager tarief in de daluren (in de nacht, in de weekenden en reguliere feestdagen). Welk tarief de laagste prijs geeft is, verschilt enorm per situatie.

Verbruik je het leeuwendeel van de energie op daluur momenten? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Goed om te weten: het is een hele uitdaging om energie met name in de daluren te gebruiken. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Voorbeelden zijn de vrieskist of WIFI. En wil je meer doen in de daluren? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En de winst is minimaal. Onze tip is: selecteer het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief valt tegen. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Check alle details over Vrijopnaam.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Vlaardingen? Dan is er de opties voor een variabel en vast tarief. Maar wat is precies het onderscheid? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan profiteer je hier niet van. Rondom Vlaardingen is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en andere afspraken worden herberekend. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, direct in januari, en halverwege in juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De ontwikkelingen van de prijzen zijn niet met zekerheid te zeggen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie aanbieder van gas en licht? Vind je de energienota aan de hoge kant? Mogelijkerwijs kan jij het oude energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Leveranciers werken met sublieme welkomstaanbiedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik overstappen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 4 weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Heb je een contract met vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Voortijdig switchen kan, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €192

 1. Ga na wat de looptijd van het contract is.
 2. Ga energieprijzen vergelijken aangepast op jouw woning.
 3. Zoek de beste en goedkoopste energie-aanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. De volgende maatschappij zegt jouw huidige contract op.
 7. De aankomende overeenkomst gaat in op de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Vlaardingen zonnepanelen laten plaatsen? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Houd je elke maand stroom over? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Zuid-Holland. Is er een contractjaar verstreken, dan zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. Dit heet salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Oudebildtzijl.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Komt hier een negatief cijfer uit? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je treft in een oogopslag de voordeligste energiemaatschappij die past bij jouw situatie. Hint: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Goed om te weten: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Vlaardingen


Ontdek de goedkoopste energie in Vlaardingen

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Bekijk nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Vlaardingen (en gas). Overstappen na de energievergelijking is erg eenvoudig:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Zuid-Holland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Hulp bij overstappen
Fikse welkomstpremie

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Goede service
Prominente acties

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
2 jarig contract
Hoge aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Goede service
Aantrekkelijke acties

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Nette klantenservice
Hoge aanbiedingen

logo current

Qurrent

Groene stroom
Eenvoudig afsluiten
Scherpe aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Charmante service
Mooie welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Betalen in termijnen
Flinke welkomstbonus

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Flexibele gasprijs
Scherpe aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Goede service
Scherpe welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Vaste prijs stroom
Mooie aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Flexibele stroomprijs
Fikse aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Vlaardingen

Ons gasverbruik vormt voor een groot deel de energierekening. Gas wordt verbruikt natuurlijk voor de verwarming, om water op te warmen en om te koken. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Vlaardingen? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan tref jij vandaag nog de meest voordelige gasleverancier. Via onze tool vind je actuele gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstpremies. Alle gasprijzen op een rij? Vul jouw postcode en een begroting van het gasverbruik, en ontdek de goedkoopste gasprijzen voor jouw verbruik (Vlaardingen). Een voordelige gasmaatschappij achterhaald? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit is niet moeilijk. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In deze periode kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap over binnen een paar minuten, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Nu ook online: Energie vergelijken Gellicum.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en start met besparen in de gemeente Vlaardingen.