Energie vergelijken Leons Vergelijk alle energieleveranciers en krijg kortingen tot wel €269


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en vlug energieprijzen vergelijken in Leons? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Erkende organisaties zijn leveranciers van stroom als Engie of MAIN Energie. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Leons? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw thuis. Hoe werkt dat vergelijken? Het is zo gepiept. Geef je postcode en huisnummer door, geef aan wat het verbruik is (stroom plus gas) en geef aan welke meter je hebt (voor dubbel- of enkel tarief). Daarna selecteer je de looptijd van jouw energiecontract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een tijdelijk energiecontract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Vervolgens zie je regelrecht de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere energieaanbieder tref je de jaarlijkse kosten en de optionele welkomstkorting. Precies weten hoe het allemaal werkt? Op energieaanbiedingvergelijken.nl ontdek je rijke informatie over gas, stroom en licht in Leons.

Alle organisaties

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel overstappen van aanbieder

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Lagere prijzen voor energie

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar vandaag nog €225

Een laag tarief voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat wil toch iedereen? Pak deze kans en stap over.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract meteen ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan meestal tot vijf jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Wanneer je langere tijd klant wordt krijg je een hogere korting. Klopt dat? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Nu moet je opletten: contracten voor meerdere jaren zijn gepeperder dan een kortdurend contract. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Leons? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Budget Energie .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Bonus Bonus/maand Jaarkosten
1 jaar Budget Energie €230 €19,17 €1.565,40
3 jaar Budget Energie €300 €8,33 €1.685,40
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.805,40

Bij een lang contract betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Voorbeeld zijn zon en wind. Het belangrijkste pluspunt is dat er geen uitstoot van CO2 is. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Dikwijls hoor je om je heen dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Met behulp van deze pagina vergelijk je vlot en probleemloos leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik wel even op het vakje met: “100% duurzame energieleveranciers Leons”. Tip: filter nu ook op stroom afkomstig van windmolens en/of zonnepanelen. Of ga voor alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Voorbeelden van groene energie in Leons:

 1. Energiedirect.nl
 2. Energieflex
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elke inwoner van Leons met toegang tot energie is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Heb je een enkele meter? Dan wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Met zo’n dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. We onderscheiden de piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een apart tarief voor daluren (na 9 uur ’s avonds, voor 7 uur ’s ochtends en nationale feestdagen). Welk soort tarief het meest geschikt is, verschilt enorm per situatie.

Consumeer jij meer dan 50% van de energie tijdens daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Echter, let goed op: het is niet altijd gemakkelijk om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Onder andere de vrieskist of WIFI. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Het heeft dus een grote impact op je leven. En je wint hooguit een paar tientjes. Veel mensen zeggen daarom: het enkeltarief is eenvoudiger! De energierekening verlagen met het dubbeltarief valt tegen. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Huismerk Energie.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Leons? De twee contractsoorten zijn een vast of variabel tarief. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In en rondom Leons is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en andere afspraken worden herberekend. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, doorgaans in de periode Juli en Januari. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. Deze prijsaanpassing is niet gemakkelijk te voorspellen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw actuele energieleverancier? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Tegenwoordig kan jij wellicht je actuele energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. Overstappen loont. Maatschappijen bieden vaak enorme welkomstbonussen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik oversluiten?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van enkele weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Overstappen is mogelijk, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €152

 1. Trek na of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw gegevens.
 3. Zoek de beste en voordeligste stroomaanbieder.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Jullie nieuwe maatschappij zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Deze aankomende overeenkomst gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen + zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Leons zonnepanelen op je adres actief? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Friesland. Elk jaar vind hiervoor een compensatie plaats. Dit noemen we salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Ferwert.

 1. Bereken je verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je vindt ogenblikkelijk de goedkoopste leverancier voor jouw situatie. Tip: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Belangrijk: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Leons


Overstappen naar de goedkoopste energie in Leons

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of staat er een verhuizing op stapel en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Vind nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Leons (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen is erg eenvoudig:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Friesland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Inzicht in je verbruik
Concurrerende kortingen

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Tussentijds aanpassen
Hoge welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Tussentijds aanpassen
Hoge welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Flexibele stroomprijs
Concurrerende acties

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Gemakkelijk oversluiten
Aantrekkelijke kortingen

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Tussentijds aanpassen
Scherpe welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Variabele stroomprijzen
Fikse welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Flexibele of vaste prijs
Mooie welkomstcadeaus

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Maandelijks bijstellen
Scherpe welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Persoonlijke service
Scherpe aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Overstaphulp
Aantrekkelijke kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
2 jaar vast of variabel
Mooie aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Leons

Ons gasverbruik vormt voor een groot deel de energierekening die op de mat valt. Gas gebruiken we voor de verwarming, om water op te warmen en om het fornuis te gebruiken. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Leons? Met behulp van onze gas-vergelijker zoek jij razendsnel de meest betaalbare maatschappij. Op energieaanbiedingvergelijken.nl bekijk je de huidige gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstbonussen. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Vul jouw postcode en het geschatte jaarverbruik in, en bekijk de meest voordelige gas-tarieven voor jouw woning (Littenseradiel). Een passende gasmaatschappij gevonden? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Gedurende deze 14 dagen kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Waar wacht je op? Stap meteen over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Vledderveen.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw woning in de gemeente Littenseradiel.